Muscle Shoals, Alabama

Muscle Shoals, Alabama Aan de Natchez Trace Parkway lig het plaatsje Muscle Shoals. Voornamelijk bekend vanwege de FAME Recording Studio. Muscle Shoals ligt in het noordwesten van Alabama, aan de Tennessee-rivier. Muscle Shoals hoort samen met de plaatsjes Florence, Tuscumbia en Sheffield tot 'The Shoals'. Andere bezienswaardigheden die in The Shoals liggen zijn Alabama Music Hall of Fame, W.C. Handy Birthplace and Museum, de Rattlesnake Saloon en Belle Mont Mansion.

Bezienswaardigheden & activiteiten

FAME Recording Studio

Deze opnamestudio uit 1959 straalt niet direct Sex, Drugs & Rock 'n' Roll uit, maar behoorde met de studio's in Nashville en Memphis wel degelijk tot het epicentrum van de Southern Music. Boven de ingang van de oorspronkelijke studio hangt een bord met de tekst: 'Through these doors walk the finest Musicians, Songwriters, Arists and Producers in the World'. Niet gek, want onder andere Otis Redding, Aretha Franklin en Jerry Lee Lewis namen hier platen op. FAME werd beroemd dankzij het creëren van de "Muscle Shoals Sound". FAME Recording Studio ligt aan Avalon Ave in Muscle Shoals. Je kunt een studiotour boeken. Reserveren is niet noodzakelijk. Meer informatie vind je op de site van de Fame Recording Studio.

Muscle Shoals, Alabama

Alabama Music Hall of Fame

Dit museum vertelt het verhaal van muzikanten, songwriters, producers en platenblazen uit Alabama. Niet alleen Lionel Richie, Nat King Cole, W.C. Handy en Sam Phillips krijgen een eerbetoon, maar ook Th en e Commodores en Alabama. De Alabama Music Hall of Fame vertelt ook wat muziek betekent voor Muscle Shoals en wat Alabama bijdroeg aan de muziek. De Hall of Fame is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en ligt aan 617 Highway 72 W.

Muscle Shoals, Alabama

Geboortehuis van Helen Keller

Ivy Green ligt naast Muscle Shoals en is de geboorteplaats van Helen Keller. Ivy Green heeft een museum en een bezoekerscentrum waar je Helen Keller's verhaal kunt ontdekken, evenals haar beroemde waterpomp, die een cruciale rol speelde in haar levensverhaal. Het is een belangrijke historische site in de regio.

Muscle Shoals, Alabama

W.C. Handy Birthplace and Museum

'Where the Tennessee River, like a silver snake, winds her way through the clay hills of Alabama, sits high on these hills, my home town, Florence.' William Christopher Handy werd geboren in 1873 in een eenvoudige blokhut. Tegenwoordig is hier een museum gevestigd dat mijlpalen laat zien uit het leven van de Father of the Blues. Je ziet onder andere de piano waarop hij voor het eerst St. Louis Blues speelde. W.C. Handy composeerde ook bekende bluesjuweeltjes als Beale Street Blues en Memphis Blues. W.C. Handy Birthplace and Museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en ligt aan West College Street in het plaatsje Florence.

Muscle Shoals, Alabama

Rattlesnake Saloon

Dit is zonder twijfel een van de bijzonderste plaatsen op aarde waar je een biertje kunt drinken. Rattlesnake Saloon werd namelijk gebouwd onder een overhangende rots, die door de oude indianen werd gebruikt als schuilplaats. Terwijl je een hamburger, steak of aardappelsalade eet, kun je genieten van liveoptredens. De muzikaliteit varieert van karaoke tot singersongwriters en bandjes. Rattlesnake Saloon ligt ca. 20 minuten rijden ten zuiden van Muscle Shoals en is geopend van donderdag tot en met zondag.

Muscle Shoals, Alabama

Belle Mont Mansion

Stel je voor hoe het leven op een plantage was. Het is begin 1800 en de Amerikaanse Burgeroorlog is nog niet begonnen. Belle Mont Mansion geeft een goed beeld van de invloed die president Thomas Jefferson had op de bouwstijl. Het plantagehuis wordt omringd door katoenvelden en is gemeubileerd met antiek. Tegen een bescheiden entreeprijs krijg je een interessant kijkje in het verleden. Belle Mont Mansion is geopend van woensdag tot en met zaterdag en ligt aan 1569 Cook Lane in Tuscumbia.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan