Paxson, Alaska

Paxson, Alaska Paxson is een kleine plaats in het noordoosten van de Amerikaanse staat Alaska. Het wordt voornamelijk bezocht door reizigers die op weg zijn van Fairbanks naar Wrangell-St. Elias of andersom. Onder de permanente bewoners van Paxson zijn veel eigenaars van sledehonden. Paxson heeft weinig voorzieningen, je vindt een restaurant, camping en supermarkt op de kruising van de grote snelwegen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Paxson, Alaska Paxson Lake: Paxson ligt aan Paxson Lake, dat een geliefde plaats is onder vissers. Zij slaan er regelmatig meerforellen, vlagzalmen en trekzalmen aan de haak. De monding van het meer, waar de Gulkana-rivier start, is de beste plaats om te vissen. Aan de oever van het meer ligt aan camping waar je boten kunt huren. Vanaf Paxson Lake Campground kun je de Gulkana-rivier af varen, het behoort tot een van de populairste boottochten van het Alaskaanse binnenland.

Tangle Lakes: Paxson, Alaska Als je Denali Highway naar het westen volgt, kom je langs Tangle Lakes. Deze serie van bochtige meren mondt uit in de Delta-rivier. Aan Tangle Lakes is ook een camping waar je boten kunt huren. Hier start een andere populaire boottocht: Delta National Wild and Scenic River Float Trip

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!