Paxson, Alaska

Paxson, Alaska Paxson is een kleine plaats in het noordoosten van de Amerikaanse staat Alaska. Het wordt voornamelijk bezocht door reizigers die de indrukwekkende Denali Highway willen rijden richting Cantwell (wegnummer 8) of reizigers op weg tussen Fairbanks en Wrangell-St. Elias. Onder de permanente bewoners van Paxson zijn veel eigenaars van sledehonden. Paxson is een echte off the beaten track bestemming met beperkte voorzieningen. Je vindt er wel een restaurant, camping en supermarkt op de kruising van de grote snelwegen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Denali Highway

Hoogtepunt van veel reizigers is de indrukwekkende Denali Highway (wegnummer 8) tussen Paxson en Cantwell, op de route naar Denali National Park. Deze unieke route is deels onverhard, maar wij werken met een gespecialiseerde camper- en autoverhuurder, waardoor je ook op de onverharde gedeeltes van deze scenic route mag rijden. Verwonder je over de mooie landschappen waarbij je veel kans maakt om wilde dieren te spotten.

Paxson, Alaska

Paxson Lake

Paxson ligt aan Paxson Lake, dat een geliefde plaats is onder vissers. Zij slaan er regelmatig meerforellen, vlagzalmen en trekzalmen aan de haak. De monding van het meer, waar de Gulkana-rivier start, is de beste plaats om te vissen. Aan de oever van het meer ligt aan camping waar je boten kunt huren. Vanaf Paxson Lake Campground kun je de Gulkana-rivier af varen, het behoort tot een van de populairste boottochten van het Alaskaanse binnenland.

Paxson, Alaska

Tangle Lakes

Als je Denali Highway naar het westen volgt, kom je langs Tangle Lakes. Deze serie van bochtige meren mondt uit in de Delta-rivier. Aan Tangle Lakes is ook een camping waar je boten kunt huren. Hier start een andere populaire boottocht: Delta National Wild and Scenic River Float Trip.

Paxson, Alaska

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan