Mendocino, Californië

Mendocino, Californië Mendocino is een gezellig, pittoresk kustplaatsje in Noord-Californië. Het staat bekend om zijn natuurlijke schoon en de prachtige kustlijn. In de buurt van Mendocino zijn verschillende bezienswaardigheden, waaronder staatsparken met hoge Redwoods en het bekende 'Glass Beach'. Ondanks het kleine formaat van Mendocino is het enorm populair onder vakantiegangers en kunstenaars. Er zijn veel sfeervolle accommodaties zoals b&b's en kleinschalige hotels.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mendocino Bay Viewpoint

Maak een korte wandeling naar Mendocino Bay Viewpoint, hier is het uitzicht vooral geweldig tijdens een zonsondergang. Het is een perfecte plek om te picknicken en zelfs om walvissen te spotten. De kustlijn bij Mendocino bestaat uit baaitjes en ruige rotsen die worden afgewisseld met kleine strandjes.

Mendocino Bay Viewpoint

Glass Beach

Een kwartiertje rijden vanaf Mendocino ligt Glass Beach. Dit is misschien wel het meest unieke strand ter wereld, hier ligt het hele strand vol met zogenaamd 'zeeglas'. Zeeglas is aangespoeld glas dat gepolijst is door verwering van de zee en stenen waar het langs is geschaafd. Vroeger ging er zelfs een legende rond dat zeeglas tranen zijn van meerminnen.

Mendocino

Staatsparken

Zo'n tien minuten rijden ten noorden van Mendocino ligt het Russian Gulch staatspark. Bezoek de bijzondere 'Sinking Whole', die je tevens met een kajak van binnenuit kunt bewonderen. Voor een mooi uitzicht langs de kust wandel je de Headlands Trail in het Mendocino Headlands State Park. De prachtige Fern Canyon kloof en de gelijknamige wandeling tref je in Van Damme State Park, net ten zuiden van Mendocino.

Mendocino Russian Gulch State Park

Temple of Kwan Tai

De Temple of Kwam Tai is de oudste Guanditempel van Noord-Amerika. De tempel werd in 1867 gebouwd door Chinese migranten om Kwan Tai te eren.

Mendocino

Geschiedenis

Het fotogenieke Mendocino dat we kennen, is door een ongeluk ontstaan. In 1851, een handelsschip genaamd 'The Frolic' raakt enkele rotsen en strand nabij het huidige Caspar. Jerome Ford kwam naar het gebied om het scheepswrak te vinden en de lading te bergen. Toen Jerome bij het scheepswrak aankwam, was het al door de lokale Pomo indianen geplunderd. Jerome herkende echter de echte schat; bossen bestaand uit kustmammoetbomen. Jerome ging terug naar San Francisco om zijn vondst te delen met ondernemer Henry Meiggs. Henry kocht een houtzagerij en een schip om het naar de Oostkust te vervoeren. Jerome vervoerde vee naar de Mendocino kust en arriveerde op 17 juni 1852. Vanuit dit moment werd het huidige Mendocino opgebouwd.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan