Mendocino, Californië

Mendocino, Californië Mendocino is een klein en rustig kustplaatsje in Californië. Het staat bekend om zijn natuurlijke schoon. In de buurt van Mendocino zijn verschillende bezienswaardigheden, waaronder het bekende 'Glass Beach'. Ondanks het kleine formaat van Mendocino is het enorm populair onder vakantiegangers en kunstenaars.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Glass Beach

Een kwartiertje rijden vanaf Mendocino ligt Glass Beach. Dit is misschien wel het meest unieke strand ter wereld, hier ligt het hele strand vol met zogenaamd 'zeeglas'. Zeeglas is aangespoeld glas dat gepolijst is door verwering van de zee en stenen waar het langs is geschaafd. Vroeger ging er zelfs een legende rond dat zeeglas tranen zijn van meerminnen.

Glass Beach, Californië

Temple of Kwan Tai

De Temple of Kwam Tai is de oudste Guanditempel van Noord-Amerika. De tempel werd in 1867 gebouwd door Chinese migranten om Kwan Tai te eren.

Temple of Kwan Tai

Mendocino Bay Viewpoint

Maak een korte wandeling naar Mendocino Bay Viewpoint, hier is het uitzicht prachtig. Het is een perfecte plek om te picknicken en zelfs om walvissen te spotten.

Mendocino Bay Viewpoint

Geschiedenis

Het fotogenieke Mendocino dat we kennen, is door een ongeluk ontstaan. In 1851, een handelsschip genaamd 'The Frolic' raakt enkele rotsen en strand nabij het huidige Caspar. Jerome Ford kwam naar het gebied om het scheepswrak te vinden en de lading te bergen. Toen Jerome bij het scheepswrak aankwam, was het al door de lokale Pomo indianen geplunderd. Jerome herkende echter de echte schat; bossen bestaand uit kustmammoetbomen. Jerome ging terug naar San Francisco om zijn vondst te delen met ondernemer Henry Meiggs. Henry kocht een houtzagerij en een schip om het naar de Oostkust te vervoeren. Jerome vervoerde vee naar de Mendocino kust en arriveerde op 17 juni 1852. Vanuit dit moment werd het huidige Mendocino opgebouwd.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!