Burlington, Indiana

Burlington Indiana In het zuiden van de county Carroll, in de staat Indiana, vind je het kleine Burlington. Dit Amerikaanse dorp telt slechts 600 inwoners en ligt op een afstand van veertig kilometer van de dichtstbijzijnde grote stad: Lafayette. Het goed onderhouden dorpspark is een bijeenkomstplaats waar gepicknickt kan worden. Hier worden ook wel eens lokale activiteiten georganiseerd. Aan de noordzijde van Burlington ligt de pittoreske oever van de Wildcat Creek.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Adams Mill Museum of Americana

De Adams Mill is een watermolen uit 1845 en ligt ten oosten van Cutler, op tien kilometer van Burlington. Het water uit de Wildcat Creek dreef al in de negentiende eeuw de molen aan. Nabij de molen ontstond in de negentiende eeuw een kleine nederzetting, Bolivar genaamd. Het postkantoor werd gevestigd op de eerste verdieping van de het molengebouw. Tegenwoordig kun je bij de molen verschillende historische materialen, werktuigen en artefacten bekijken. De nabijgelegen overdekte brug stamt uit 1872. Op het terrein is het mogelijk te vissen, kanoën, wandelen en kamperen.

County Historical Museum

Ook in Carroll County, op een half uur rijden van Burlington, ligt de stad Delphi. Hier ligt het County Historical Museum. Dit museum is gelegen in het historische Courthouse en stelt door middel van voorwerpen en documenten de geschiedenis van de county tentoon. Het museum is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag. Op andere dagen vinden bezoeken op afspraak plaats.

Wabash & Erie Canal Interpretive Center

In Delphi ligt het enige nog onder water staande deel van het Wabash & Erie Canal. Dit kanaal verbond vanaf 1850 de Great Lakes met de Ohio River. De Ohio River bood schepen vervolgens toegang tot de Golf van Mexico. Het 700 kilometer lange kanaal was de langste door mensen gemaakte waterweg in Noord-Amerika. In Canal Park in Delphi vind je overblijfselen uit het ‘Canal Era’. Het bezoekerscentrum, geopend in 2003, biedt interactieve tentoonstellingen over de aanleg en ontwikkeling van het kanaal. In 2009 maakte een de Canal Boat haar herintrede. De boot vaart tijdens de warmere maanden over het kanaal en biedt plaats aan veertig passagiers.

Omgeving

Prophetstown State Park

Rijd je van of naar Lafayette, maak dan een tussenstop in dit staatspark. Het parklandschap dankt zijn vorm aan gletsjers uit de IJstijd. Indianen gebruikten dit gebied voor de jacht en visten in de Tippecanoe River. De laatste jaren hebben inwoners uit de omgeving zich ingezet om de mooie prairie te behouden.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan