Dubuque

Dubuque, Amerika Dubuque is één van de populairste bestemmingen in de staat Iowa door zijn ligging aan de Mississippi-rivier, zijn historische bezienswaardigheden, maar ook door zijn moderne invloeden. Wandel over de Mississippi Riverwalk naar Dubuque Harbour. Dit deel van de stad was ooit een industrieel centrum, maar is inmiddels gemoderniseerd. Geniet op één van de terrassen langs het water van een lokaal gebrouwen drankje of bekijk de vele kunstwerken die langs de route staan. Jaarlijks wisselen de kunstwerken langs de Riverwalk.

Bezienswaardigheden & activiteiten

National Mississippi River Museum & Aquarium

Bekijk in het museum diverse tentoonstellingen, een 4D-film en de diverse dieren zoals alligators en otters. Voor kinderen is er van alles te doen. Van het voeren van roggen tot knutselen en interactief bezig zijn in dit leuke museum.

Mississippi River Museum & Aquarium

Mathias Ham Historic Site

Gekostumeerde gidsen leiden je rond en vertellen over de geschiedenis van Mathias Ham en het leven tijdens het Victoriaanse tijdperk aan de Mississippi. Op dit terrein bevinden zich onder meer het oudste gebouw van de staat Iowa, een oud schoolgebouwtje, een historische graanschuur en het negentiende-eeuwse Mathias Ham House, dat tegenwoordig een museum is.

Mathias Ham House, Dubuque

Shot Tower

Vroeger werden in deze toren kogels gemaakt door lood te smelten en het vervolgens door een koperen rooster te gieten zodat er gelijke druppels gevormd werden. Door ze daarna van bovenuit de toren te laten vallen, werden de druppels mooi rond van vorm en koelden ze af. Als laatste werden ze in water verder afgekoeld. De toren kan alleen van buiten bekeken worden en is tegenwoordig vooral een onderdeel van de skyline van de stad.

Amerika

Eagle Point Park

Een stadspark waar je onder meer uitzicht hebt over de Mississippi, een sluis en dam nummer 11.Vanaf de populaire Riverwalk heb je uitzicht over Iowa en de naastgelegen staten Illinois en Wisconsin. Met wat geluk spot je in dit park de Amerikaanse zeearend.

Amerika

Fenelon Place Lift

Men zegt dat de smalspoorkabelbaan Fenelon Place Lift, ook wel bekend als Fourth Street Elevator, de kortste en steilste spoorweg ter wereld is. Voor een paar dollars maak je de rit naar boven en geniet je van het mooie uitzicht.

Fenelon Place Lift, Dubuque

Farmers Market

Deze markt met lokale producten stamt uit 1858 en is daarmee de oudste van de staat Iowa. In de periode van mei tot oktober wordt de markt wekelijks in het weekend gehouden en er is geregeld livemuziek.

Farmers Market, Dubuque

Arboretum en botanische tuin

In deze 56 hectare grote bomentuin en botanische tuin zijn vele verschillende planten, bloemen en bomen te bewonderen. Zo zijn er een Engelse en Japanse tuin, maar ook een amfitheater, watervallen en diverse kunstobjecten. Het park wordt volledig door vrijwilligers onderhouden en is gratis te bezichtigen.

Botanical, Dubuque

Muurschilderingen

Sinds 2016 zijn er verspreid over de stad circa 40 muurschilderingen aangebracht. Het initiatief hiervan lag bij een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk om op deze wijze wereldberoemde kunstenaars een bijdrage aan de stad te laten leveren en zo het culturele imago te vergroten. In het hart van het historische centrum zijn veel prachtige kunstwerken te bewonderen.

Dubuque murals

Omgeving

Crystal Lake Cave

Op ongeveer 10 minuten rijden van Dubuque vind je deze grot. In 1868 is deze grot bij toeval ontdekt. Je ziet er stalactieten, stalagmieten en diverse kristallen. Het is er vochtig en nauw. Houd er rekening mee dat als je de grot bezoekt, de grond modderig en nat kan zijn.

Crystal Lake Cave

Mines of Spain State Park

Ongeveer 6 kilometer ten zuiden van Dubuque ligt het staatspark Mines of Spain State Park. Dit gebied wordt aangemerkt als National Historic Landmark. In het park zijn veel verschillende wandelingen te maken voor wandelaars van verschillende niveaus. Aan de ene kant van het park is er zicht op de stad en aan de andere kant kijk je uit over de rivier de Mississippi. Met een beetje geluk spot je wilde dieren, zoals lynxen, witstaartherten, haviken of eekhoorns.

Amerika, Mines of Spain State Park

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan