Branson, Missouri

Branson, Missouri Branson wordt ook wel gekscherend vergeleken met het bruisende Las Vegas. Deze plek biedt namelijk meer dan honderd live entertainmentshows, zoals toneelstukken, musicals, optreden van (cover)artiesten en bands. Kijk je ogen uit op de strip: waar je onderweg onder andere langs een gigantische gehaktbal rijdt en King Kong hoog aan een gebouw ziet hangen. Zoek de spanning op in diverse attracties, maak een wandeling door de omliggende natuur of loop langs het water op Branson Landing. In de omgeving vind je ook attractieparken, zoals Silver Dollar City.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historic Downtown & Branson Landing

Historic Downtown en Branson Landing zijn leuk om te voet te verkennen. In dit gebied vind je vele winkeltjes, restaurants en een aantal (kinder)attracties. Helemaal aan het einde van de Landing vind je Bass Pro Shops, een winkel voor bijvoorbeeld benodigdheden voor het vissen en jachtartikelen en bekend om het metershoge panorama dat is opgezet in een hoek van de winkel. Loop langs het water van Lake Taneycomo en geniet van het uitzicht. Een leuke tip: meerdere keren per dag houdt de imposante fontein op de Landing een mooie watershow.

Branson, Missouri

Theaters en muziek

Doe net alsof je naar het concert van een wereldberoemde zanger(es) of band gaat en swing mee tijdens Abba Tribute, Beach Boys, Elvis Presley of de Bee Gees, om maar een paar coverartiesten te noemen. Meer zin in actie inclusief diner, maak je dan klaar voor Dolly Parton's Stampede, een geweldige show inclusief 32 paarden. Staat het circus op jouw verlanglijstje? Dan is Grand Shanghai Circus een aanrader, houd je adem in wanneer de acrobaten ongelooflijke stunts uithalen. Bekijk altijd even welke shows op het moment van jouw bezoek worden aangeboden.

Branson, Missouri

Musea

In Branson vind je naast alle live shows, ook bijzondere musea. Denk hierbij aan het Titanic Museum, waarbij je aan het einde van het museum ontdekt of jouw karakter de schipbreuk heeft overleefd. Of het Holleywood Wax Museum, waarbij je met bekende iconen op de foto kunt.

Branson, Missouri

College of the Ozarks

Heb jij altijd al willen rondkijken op een Amerikaanse college? Dat kan! College of the Ozarks moet je je voorstellen als een dorpje met een eigen kerk, bakkerij, slachterij, postkantoor, hotel en restaurant in combinatie met klaslokalen en gebouwen met slaapzalen (dormitory). Wat bijzonder is aan deze college, is dat studenten schuldenvrij afstuderen. Naast hun studie werken ze op het collegeterrein, bijvoorbeeld in de bakkerij, het hotel of op de marketingafdeling van de school. Op deze manier betalen ze hun schoolgeld. De college biedt diverse opleidingen, zoals hospitality management, psychologie, kunst, biologie, wiskunde en natuurkunde. Verken op eigen houtje het terrein of doe een tour onder begeleiding van een student (reserveren wordt aangeraden).

Branson, Missouri

Omgeving

Silver Dollar City

Vlakbij Branson ligt attractiepark Silver Dollar City, in het hart van de Ozark Mountains. Met 40 attracties en shows een avontuur voor jong en oud. Van de lente tot aan kerstmis organiseren zij diverse festivals.

Branson, Missouri

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan