Eureka Springs, Arkansas

Eureka Springs, Arkansas Middenin de prachtige Ozark Mountains in Arkansas ligt een charmant, historisch stadje. Met zijn geplaveide straatjes, Victoriaanse architectuur en weelderige natuur is Eureka Springs een interessante stop tijdens jouw rondreis door Amerika. Bewonder het Historic District met vele kleine winkeltjes, kunstgaleries en gezellige cafés. Ontspan in een spa met natuurlijke warmtebronnen. Trek het bos in en bezoek Thorncrown Chapel, een prachtige kapel van glas en hout. Of kijk op naar een metershoog standbeeld van Jezus Christus.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Thorncrown Chapel

Een architectonisch meesterwerk, de Thorncrown Chapel is een must-see attractie in Eureka Springs. Velen zeggen dat dit de mooiste kapel in de wereld is en daar kunnen wij wel inkomen. De kapel is gemaakt van glas (425 hoge ramen), die bij elkaar worden gehouden met houten palen. Het design van architect E. Fay Jones is geopend in 1980 en is verstopt in een sereen, bosrijk gebied. De kapel is te bezoeken en in gebruik voor diensten en bruiloften.

Eureka Springs, Arkansas

Christ of Ozarks Statue

Wil je niet helemaal naar Rio de Janeiro in Brazilië afreizen, maar wel een groot standbeeld van Jezus zien? Nou dat kan, want die staat gewoon in Eureka Springs! Het standbeeld Christus van de Ozarks staat op de top van Magnetic Mountain en is 20 meter hoog.

Eureka Springs, Arkansas

Crescent Hotel

Het Crescent Hotel, ook wel bekend als "America's Most Haunted Hotel", trekt bezoekers aan die geïnteresseerd zijn in bovennatuurlijke ervaringen. Het hotel heeft een fascinerende geschiedenis en biedt rondleidingen waarbij je meer te weten komt over de spookachtige verhalen en vermeende paranormale activiteiten die er plaatsvinden.

Eureka Springs, Arkansas

Turpine Creek Wildlife Reserve

Dit wilde dierenreservaat is de thuisbasis van geredde grote katten, zoals tijgers, leeuwen en poema's. Breng een bezoek aan het Turpentine Creek Wildlife Refuge en leer meer over de inspanningen voor het behoud van deze majestueuze dieren. Je kunt ook een rondleiding krijgen en van dichtbij zien hoe ze worden verzorgd.

Eureka Springs, Arkansas

Spa & Massage

Na een dag (of meerdere dagen) struinen door Eureka Springs ben je wel toe aan een beetje ontspanning. Mensen kwamen in laat 1800 al naar Eureka Springs voor de helende krachten van de meer dan 60 natuurlijke bronnen. Uiteraard kan een bezoek aan een spa dan ook niet ontbreken.

Eureka Springs, Arkansas

Blue Spring Heritage Center

Blue Spring Heritage Center is een botanische tuin in een waterrijke omgeving, op zo'n vijftien minuten rijden vanaf Eureka Springs. Met zijn kristalheldere water en weelderige tuinen is dit een ideale plek om te wandelen en te genieten van de rustige omgeving. Leer over de rijke inheemse geschiedenis en geniet van de spectaculaire waterval die uitmondt in het blauwe bronwater.

Eureka Springs, Arkansas

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan