Eureka Springs

Eureka Springs, Arkansas Eureka Springs is een uitzonderlijke bestemming met bijzondere attracties. Bewonder de diverse goed onderhouden Victoriaanse gebouwen en het historische downtown met vele kleine winkeltjes. Ontspan in een spa met natuurlijke warmtebronnen. Trek het bos in en bezoek Thorncrown Chapel, een prachtige kapel van glas en hout. Of kijk op naar een metershoog standbeeld van Jezus Christus.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Thorncrown Chapel

Velen zeggen dat dit de mooiste kapel in de wereld is en daar kunnen wij wel inkomen. De kapel is gemaakt van glas (425 ramen), die bij elkaar worden gehouden met houten palen. Het design van architect E. Fay Jones is geopend in 1980 en is verstopt in een woodland setting. De kapel is te bezoeken en in gebruik voor diensten en bruiloften.

Eureka Springs, Arkansas

Christ of Ozarks Statue

Wil je niet helemaal naar Rio de Janeiro in Brazilië afreizen, maar wel een groot standbeeld van Jezus zien? Nou dat kan, want die staat gewoon in Eureka Springs! Het standbeeld Christus van de Ozarks staat op de top van Magnetic Mountain en is 20 meter hoog.

Eureka Springs, Arkansas

Spa & Massage

Na een dag (of meerdere dagen) struinen door Eureka Springs ben je wel toe aan een beetje ontspanning. Mensen kwamen in de late 1800s al naar Eureka Springs voor de helende krachten van de meer dan 60 natuurlijke bronnen. Uiteraard kan een bezoek aan een spa niet ontbreken.

Eureka Springs, Arkansas

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!