Ozark - St. Francis National Forest, Arkansas

Ozark - St. Francis National Forest Arkansas Het Ozark - St. Francis National Forest is een nationaal bos in de staat Arkansas. Het bestaat uit twee afzonderlijke bossen, Ozark National Forest in de Ozark Mountains en het kleinere St. Francis National Forest. De bossen hebben verschillende topografische, biologische en geologische verschillen en bestaan deels uit eeuwenoude oerbossen. Deze geliefde regio biedt veel recreatiemogelijkheden waaronder talrijke zwemmeren, 600 kilometer aan wandelpaden en kabbelende beekjes waar je uitstekend kunt vissen. Dwars door het bos lopen een aantal scenic autoroutes, waaronder de Ozark Highlands Byway en de Scenic Byway 7. Beiden zijn prachtige routes door beboste valleien en met schilderachtige vergezichten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Blanchard Springs Caverns

We beginnen onze ontdekkingsreis door Ozark - St. Francis National Forest onder de grond! Blanchard Springs Caverns bestaat uit verschillende grotkamers die via bijna 700 traptredes te bezoeken zijn. Bewonder de stalactieten en stalagmieten in de grotten die zich in de loop van duizenden jaren hebben gevormd en nog steeds veranderen en groeien. Boek een korte tour van een uur of een langere tocht van 1,5 of 4 uur. De rondleiding leid je via verlichte paden langs een ondergrondse rivier en immense grotzuilen.

Ozark - St. Francis National Forest

Ozark Highlands Trail

Voor wandelliefhebbers is de Ozark Highlands Trail een absolute must. Dit langeafstandspad beslaat meer dan 370 kilometer en neemt je mee door een gevarieerd landschap van bergen, bossen en rivieren. Geniet van vergezichten over de groene valleien en maak een verfrissende stop bij een van de watervallen langs de route.

Whitaker Point

Whitaker Point is een hoge klif in de vorm van een wolvenkop. De Disney film 'Tuck Everlasting' werd opgenomen in dit prachtige landschap. De Whitaker Point Trail is een vijf kilometer lang wandelpad, die je leidt naar het Whitaker Point. Vanaf deze klif kijk je uit bossen en de vallei van Buffalo National River.

Ozark - St. Francis National Forest

Richland Creek Wilderness Area

De Richland Creek Wilderness Area is een ongerept stukje wildernis met verbazingwekkende watervallen, rotsachtige kloven en weelderige bossen. Het is de perfecte plek voor avontuurlijke backpackers en fotografen die op zoek zijn naar ongerepte natuur.

Ozark - St. Francis National Forest

Pedestal Rocks Scenic Area

Maak een wandeling door het Pedestal Rocks Scenic Area en word betoverd door de indrukwekkende rotsformaties die lijken op zuilen en pilaren. Dit schilderachtige gebied biedt wandelpaden die je door een betoverend boslandschap leiden.

Ozark - St. Francis National Forest

Ozark Folk Center State Park

Ontdek de rijke cultuur en tradities van de Ozark-regio in het Ozark Folk Center State Park. Hier kun je ambachtslieden aan het werk zien, traditionele muziek beluisteren en zelfs lokale ambachten uitproberen. Het is een boeiende ervaring die de geschiedenis van het gebied tot leven brengt.

Ozark - St. Francis National Forest

Sylamore Scenic Byway

Sluit je reis af met een schilderachtige rit langs de Sylamore Scenic Byway. Deze kronkelende weg biedt adembenemende uitzichten op de Ozark Mountains en is vooral spectaculair tijdens de herfst, wanneer de bladeren in een prachtig palet van kleuren veranderen.

Ozark - St. Francis National Forest

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan