Silver City, New Mexico

Silver City New Mexico In het rotsachtige heuvellandschap van Nieuw-Mexico ligt de county Grant. Haar hoofdstad, Silver City, heeft een oppervlakte van ongeveer 26 km² en telt bijna tienduizend inwoners. Silver City werd in 1878 gesticht als mijnstad en nog steeds draait de lokale economie op de opbrengsten uit de mijnen El Chino en Tyrone, die samen jaarlijks ruim honderdduizend ton koper kunnen opleveren. Verder verdient de stad haar geld met handel, toerisme en het bieden van recreatie en woonruimte voor gepensioneerden. Vooral de omgeving van Silver City is dankzij haar mooie natuur een bezoek waard.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Downtown

Als je even het gevoel van het oude wilde westen wilt krijgen, kun je downtown bezoeken in Silver City. In deze historische buurt vind je gebouwen en straten uit de tijd dat mijnwerkers door de straten klosten en er repen zilver wachten op transport in bewaakte koetsen. In downtown Silver City vind je restaurantjes, koffiehuizen, kunstgalerieën, antiekwinkeltjes en souvenirwinkels. Bezoek ook de Big Ditch, een groen park.

City of Rocks State Park

Ongeveer een half uur rijden ten zuiden van Silver City ligt dit prachtige staatspark. Het is miljoenen jaren geleden gevormd door vulkanische as. Wind en water maakten van het landschap prachtige en unieke rotsformaties. Met wat fantasie kun je in het rotslandschap een heel stadje herkennen, met huisjes, schoorstenen en straten. Leuk om te weten: deze vulkanische rotsformaties zijn maar op zes andere plaatsen ter wereld te bewonderen. Je kunt in het park wandelen en ook is er een botanische tuin te vinden met bijzondere cactussen. Met wat geluk tref je in het park een hert, antilope, navelzwijntje, haas of steenarend. Het park is geopend tussen 07:00 en 21:00.

City of Rocks State Park, rotsen in Silver City

Catwalk Trail

Historisch interessant en een sportieve aanrader is de Catwalk Trail (1,6 km one-way). Deze prachtige wandelroute is vernoemd naar de hangende bruggen waar je overheen loopt. De bruggen werden aangelegd door mijnwerkers, die in de Whitewater Canyon waterleidingen aanlegden voor het verwerken van goud en zilver uit de mijnen. Je wandelt hoog boven de rivier langs verborgen meren en watervallen. Het wandelpad is geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. De route start anderhalf uur rijden ten noorden van Silver City, in het Gila Forest. Let op! Wanneer het water hoog staat, is de Catwalk Trail niet toegankelijk! Informeer vooraf naar de wegcondities voor je op pad gaat.

Gila Cliff Dwellings

Deze bijzondere rotswand ligt een kleine anderhalf uur rijden ten noorden van Silver City. Het Gila Cliff Dwellings National Monument biedt je een kijkje in het leven van de indianenstammen die hier lang geleden woonden. Zij bouwden hun dorpen op beschutte plaatsen in vijf natuurlijke grotten, tussen 1280 en begin 1300. Een deel daarvan is bewaard gebleven en dagelijks te bezoeken. Wil je meer weten over deze bijzondere rotsen? Bezoek dan tussen 08:00 en 16:30 het bezoekerscentrum.

Gila Cliff Dwellings bij Silver City

Silver City Museum

In dit museum leer je meer over de rijke cultuur van zuidwest-New Mexico. Er zijn ruim 20.000 objecten die relateren aan de bevolking en de geschiedenis van deze regio, met objecten uit de vroegere mijnbouw. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Meer informatie over musea en activiteiten in Silver City krijg je in het bezoekerscentrum aan 201 North Hudson Street.

Meren

In de buurt van Silver City liggen verschillende meren. Lake Roberts is het grootste meer en ligt ongeveer 45 kilometer richting het noorden. Andere meren in de buurt van de stad zijn Bull Evans Lake en Snow Lake. Vissers kunnen hun hart ophalen: in de meren zwemmen onder andere baarzen en meervallen.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In januari ligt de dagtemperatuur in Silver City rond de tien graden, in juli kan deze oplopen tot een zomerse dertig graden.  

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan