Rochester, New York

Rochester New York Rochester heeft een levendige muziekscene. Die wordt gevoed door de beroemde Eastman School of Music, een van de bekendste muziekscholen van Amerika. Rochester is de woonplaats geweest van George Eastman (1854-1932), oprichter van fotografiebedrijf Eastman Kodak en uitvinder van de fotorol. Zijn voormalig woonhuis kun je bezoeken, want het is tegenwoordig een museum. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Susan B. Anthony House

Het huis waar de Amerikaanse strijdster voor vrouwen- en burgerrechten Susan B. Anthony van 1866 tot 1906 woonde is tegenwoordig te bezoeken. De tentoonstelling die hier te zien is, is geheel gewijd aan haar leven en de politieke veranderingen waar ze zich haar hele leven voor heeft ingezet.

Seneca Park Zoo

Deze dierentuin werd in 1888 aangelegd als een normaal park, door Frederick Law Olmsted. In 1893 opende het park voor publiek en al in 1894 werden de eerste dieren toegevoegd. In 1957 werd de Seneca Park Zoo Society opgericht, een non-profit organisatie (gesteund door de staat New York) die educatieve programma’s voor de dierentuin ontwikkelt. Door de jaren heen is het park steeds verder uitgebreid. Zo is in 2004 een complex gebouwd voor diergezondheid en –educatie. Hierin bevinden zich onder andere een dierenziekenhuis en onderwijsruimtes. Het park is 4,8 hectare groot en trekt jaarlijks 344.000 bezoekers.

Rochester, New York

George Eastman House

Het George Eastman House International Museum of Photography and Film is een museum dat gewijd is aan fotografie en film. Speciale aandacht is er voor George Eastman, oprichter van fotografiebedrijf Eastman Kodak. Het museum is ondergebracht in het huis waar George Eastman van 1905 tot aan zijn dood in 1932 woonde. De meer dan 50 kamers zijn sinds 1949 voor het publiek opengesteld. De collectie van het museum bestaat uit foto’s, films en negatieven. Ook de tuinen, die meermalen zijn gerestaureerd, zijn te bezichtigen. Op de officiële website van het George Eastman House is informatie over lopende tentoonstellingen te vinden.

Rochester, New York

The Strong, museum of play

Geloof het of niet, maar dit enorme museum is volledig gewijd aan spelen en speelgoed. De collectie varieert van poppenhuizen en teddyberen tot vliegtuigjes, mechanisch speelgoed en een tentoonstelling met Star Wars actiefiguren. Ook is er aandacht voor de ontwikkeling van speelgoed door de jaren heen. In de Toy Hall of Fame vind je speelgoed waar haast iedereen mee is groot geworden, zoals belleblaas, Rubik's Cube, Barbie, krijtjes en schaakstenen. Ook wordt hier onderzoek gedaan naar speelgoed. Dit museum bezoek je aan One manhattan Square. Het museum is dagelijks geopend. Op maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 17:00, op vrijdag en zaterdag tot 20:00. Op zondagen opent het museum in de middag haar deuren. De toegang is ongeveer $13,50 per persoon (wijzigingen voorbehouden).  

Rochester, New York

Omgeving

Chimney Bluffs State Park

Bij Chimney Bluff komen land en water tezamen om dit bijzondere landschap aan de oevers van Lake Ontario te vormen. Bekijk de natuurlijke torenspitsen van bovenaf of vanaf de oevers, via een van de natuurroutes. Vanaf de westelijke parkingang kun je de Garner Point Trail (0,8 km) wandelen die een eindje naar de kust voert en via het binnenland weer terug naar het beginpunt. Wil je langer langs de oevers van Lake Ontario lopen, volg dan de Bluff Trail (2 km one-way). Je kunt deze route teruglopen of kiezen om je wandeltocht te vervolgen via  de Drumlin Trail (1,2 km) en de East-West Trail. Vanuit Rochester is het een klein uur rijden naar de westingang van Chimney Bluffs State Park. De toegang tot het park is $5 per voertuig (wijzigingen voorbehouden). 

Rochester, New York

Feiten

Staat New York
County Monroe County
Oppervlakte 93 km²
Inwoners 220.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan