Morehead City, North Carolina

Morehead City North Carolina In het zuidoosten van de staat North Carolina ligt Morehead City. Het stadje ligt aan de wateren van Bogue Sound en Back Sound en aan de voet van het Croatan National Forest. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn het Cedar Island National Wildlife Refuge en het stadje Jacksonville.  

Bezienswaardigheden & activiteiten

Beaufort

Er zijn in Morehead City enkele oude gebouwen uit de Amerikaanse Burgeroorlog te zien. Daarnaast zijn er plaatsen waar de oude, nautische geschiedenis herleeft. Met name zwartbaard is een populaire figuur in de regio. Beaufort, een oudere wijk nabij het centrum, is zeker een bezoek waard net als het Joshua Bell huis uit de tijd van de Burgeroorlog.

Historic Place

Deze plek in het centrum van Morehead City bericht over de geschiedenis van de staat North Carolina en de regio. 

Fort Macon State Park

Op Bogue Banks ligt het Fort Macon State Park, een van de meestbezochte staatsparken van North Carolina. Tussen maart en april 1862 vocht men hier de Slag om Fort Macon uit. Tegenwoordig kun je het gerestaureerde fort bezoeken. Ga mee met een rondleiding van een ranger, maak een wandeltocht over een van de natuurpaden of ga uit surfvissen, zwemmen of zonnebaden (alleen tijdens de zomermaanden). 

Fort Macon State Park, Morehead City, North Carolina

Croatan National Forest

In de nabije omgeving van Morehead City liggen enkele grote natuurparken. In het noordwesten ligt het Croatan National forest, dit is een uitgestrekt natuurgebied waarin nog sporen terug zijn te vinden van de Croaten, een Indiaanse stam. Het is vanuit Morehead City ongeveer een uur rijden tot je in het hart van het park bent.

Cedar Island National Wildlife Refuge

Ten noorden van Morehead City ligt het Cedar Island National Wildlife Refuge. Het park biedt een veilige leefomgeving aan (water)dieren, van klapperrallen tot gestreepte bosuilen. Het is een bestemming voor liefhebbers van natuur en dieren, maar verwacht verder weinig spektakel. Cedar Island National Wildlife Refuge is vanuit Morehead City ongeveer drie kwartier rijden.

Vervoer

Morehead City is uitstekend verbonden met enkele grotere steden in de omgeving door verschillende snelwegen. Vanuit Jacksonville, zo’n 50 kilometer ten westen, vertrekken vluchten naar Charlotte en Atlanta. Ook de stad zelf heeft een vliegveld, dat vluchten aanbiedt naar verschillende plaatsen in de regio. Andere grote steden in de buurt zijn: Greenville, New Bern en Wilmington. Een derde mogelijkheid van vervoer is per boot, de haven wordt ook gebruikt voor personenvervoer.

Feiten

Staat North Carolina
County Carteret
Oppervlakte 14,7 km2
Inwoneraantal 9000
Tijdzone 6 uur vroeger dan in Nederland

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!