Kitty Hawk, North Carolina

kitty hawk north carolina In het noorden van de Outer Banks ligt het dorp Kitty Hawk. Het dorp biedt rustige zandstranden, gekleurde houten cottages en de Kitty Hawk Woods. Kitty Hawk werd beroemd omdat de Gebroeders Wright hier hun eerste vlucht uitoefenden. Om hun vliegtoestel te testen, zochten ze een plaats waar het regelmatig flink waaide, waar heuvels waren voor de lancering en een zachte bodem voor de landing. In het Wright Brothers National Memorial leer je alles over de avonturiers.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wright Brothers National Memorial

Wind, zand en de droom om te vliegen brachten de broers Wilbur en Orville Wright naar Kitty Hawk. Na vier jaar oefenen, maakten ze hier op een koude decemberdag in 1903 hun allereerste succesvolle vlucht. n het bezoekerscentrum van het Wright Brothers National Memorial zijn tentoonstellingen over de experimenten van de gebroeders Wright. Ook zijn er replica's van de eerste vliegtoestellen: een zweefvliegtuig en de Wright Flyer, het eerste gemotoriseerde vliegtuig. Je kunt wandelen over de plek waar de broers voor het eerst landden. Vanaf Big Kill Devil Hill heb je uitzicht over het monument dat het historische hoogtepunt herdenkt.

Kitty Hawk North Carolina

Buitenactiviteiten

De ligging van Kitty Hawk leent zich uitstekend voor watersporten. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken of surfen. Ook leuk is het om een fiets te huren.

Kitty Hawk North Carolina

Corolla

Veertig minuten rijden ten noorden van Kitty Hawk ligt Corolla. Deze historische plaats is vooral bekend om het Currituck Beach Lighthouse. Als je de 220 traptreden van de rode vuurtoren beklimt, word je beloond met een fantastisch uitzicht over de Currituck Sound, de Atlantische Oceaan en de noordelijke Outer Banks. Ook zijn er tentoonstellingen over de geschiedenis van de vuurtoren. Corolla staat overigens bekend om zijn kuddes wilde paarden, die leven in de noordelijke duinen. Je kunt een rondleiding volgen vanuit het Corolla Wild Horse Fund. Wil je meer weten over de geschiedenis van de regio of informatie over mooie wandelroutes? Bezoek dan het Outer Banks Center for Wildlife Education. In Corolla ligt ook de Whalehead Club, een landhuis uit 1920 die werd gebouwd voor jagers uit Philadelphia. Whalehead Club is het hart van een verzorgd park.

Corolla North Carolina

Nags Head

Nags Head is een van de belangrijkste toeristische centra van de Outer Banks. In het Jockey’s Ridge State Park liggen de grootste zandduinen van Oost-Amerika. Ook zijn Jennettes Pier en Bodie Island Lighthouse een bezoek waard. Beide locaties zouden niet misstaan op een ansichtkaart.

Nags Head North Carolina

Fort Raleigh National Historic Site

Dit oude fort ligt een half uur rijden ten zuiden van Kitty Hawk. Het werd eind 1580 gebouwd door Britse kolonisten. De groep van 117 man verdween op een dag spoorloos. Waren ze verdronken? Verdreven door een inheemse stam? Hun lot ging de geschiedenisboeken in als een groot mysterie. In het bezoekerscentrum zijn tentoonstellingen en een film over de geschiedenis van het fort. In de Elizabethan Gardens kun je een kijkje nemen in een Shakespeariaanse kruidentuin en prachtig aangelegde bloembedden.

Forth Raleigh North Carolina

Feiten

Staat North Carolina
County Dare County
Oppervlakte 21.3 km2
Inwoneraantal 3500
Tijdzone 6 uur vroeger dan in Nederland

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De zomers in Kitty Hawk kunnen vrij warm worden. Temperaturen van boven de 30 graden Celsius zijn niet ongewoon. De unieke ligging en botsende golfstromen voor de kust zorgen er wel voor dat de Outer Banks getroffen kunnen worden door tropische stormen in de zomer. De winters kunnen vrij koud worden met temperaturen rond het vriespunt.

Geschiedenis

De geschiedenis van Kitty Hawk is die van de Outer Banks. In de 17de eeuw bezochten Europese kolonisten de eilanden voor de kust van North Carolina. Ze probeerden zich te vestigden maar permanente Europese bewoning liet nog ruim honderd jaar op zich wachten. Ondertussen werden de eilanden (en daarmee ook Kitty Hawk) overspoeld met piraten, die in de betrekkelijke veiligheid van de ondiepe zee hun slag konden slaan. In de 18de en 19de eeuw groeide Kitty Hawk tot een van de grootste dorpen van de Outer Banks. Echte bekendheid verwierf het dorp in 1903, toen de gebroeders Wright de allereerste vlucht maakten nabij het dorp.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan