Raleigh, North Carolina

Raleigh bezienswaardigheden Raleigh is de hoofdstad van de staat North Carolina. De fraaie architectuur van de stad wordt aangevuld met parken en in het bijzonder met heel veel eiken. Hieraan dankt de stad dan ook zijn bijnaam, City of Oaks. Breng een bezoek aan een van de musea, zoals het North Carolina Museum of Natural Sciences (met dinosaurusskeletten) of het North Carolina Museum of Art. Meer over de geschiedenis van de regio leer je in het North Carolina Museum of History. Wil je genieten van de natuur, dan kun je terecht in Pullen Park, Umstead State Park of Lake Johnson Park.  

Bezienswaardigheden & activiteiten

Musea

In Raleigh is een aantal diverse musea te bezoeken. De onderwerpen lopen uiteen van historie tot regionale ontwikkelingen In het populaire North Carolina Museum of Natural Sciences draait het om natuur en wetenschap. Indrukwekkend is de tentoonstelling over dinosauriërs, compleet met skeletten van sauropoda (planteneters). Een ander veel bezocht museum is het North Carolina Museum of Art, waar je zowel Europese als Amerikaanse kunst kunt bekijken. Tot de collectie behoren ook oud-Griekse en -Romeinse schilderijen en historische gebruiksvoorwerpen. Wil je meer weten over de geschiedenis van de staat North Carolina? Dan kun je terecht in het North Carolina Museum of History. 

Raleigh North Carolina

North Carolina State Capitol

In het hoofdgebouw van de staatsoverheid bevinden zich de kantoren van de gouverneur van North Carolina. De eerste steen van dit gebouw, in Oudgriekse stijl, werd gelegd op 4 juli 1833. Tot 1888 zetelde hier de hele staatsoverheid en tot 1963 kwam hier de General Assembly (Algemene Vergadering) bijeen. Deze bijeenkomsten vinden nu plaats in het North Carolina State Legislative Building. Op doordeweekse dagen en op zaterdag kun je het Capitoolgebouw bezoeken.

Raleigh North Carolina

J.C. Raulston Arboretum

Dit is een grote bomen- en botanische tuin. Het bevat een immense planten- en boomcollectie van meer dan vijfduizend soorten en is vrij toegankelijk voor het publiek.

Raleigh North Carolina

Mordecai House

Dit huis is gebouwd in 1785, waarmee het de oudste woning is van Raleigh. Tegenwoordig is het een Historical Landmark en een museum. Het is onderdeel van Mordecai Square Historic Park, dat verder bestaat uit bezienswaardigheden zoals de geboorteplaats van president Andrew Johnson, een mooie tuin en St. Mark’s Chapel, een populaire locatie voor bruiloften. 

Raleigh North Carolina

Feiten

Staat North Carolina
County Wake County
Oppervlakte 375 km²
Hoogte 96 meter
Inwoners 415.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Geschiedenis

Raleigh werd in 1792 officieel gesticht als de hoofdstad van de kersverse staat North Carolina en is een van de weinige steden in de Verenigde Staten die speciaal ontworpen en gebouwd is om als staatshoofdstad te dienen. De stad is vernoemd naar Sir Walter Raleigh, een beroemde Britse kolonist. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werd de stad ingenomen door de Noordelijke troepen. De stad werd dan misschien wel grotendeels gespaard, toch leed het veel economische schade door de oorlog. Hierdoor stokte de groei.

Net als in de rest van de Verenigde Staten kreeg de zwarte bevolking in Raleigh na de Burgeroorlog meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Zo werd in 1865 Shaw’s University opgericht, de eerste Afrikaans-Amerikaanse onderwijsinstelling in het Zuiden van de Verenigde Staten. Hierna volgden nog veel meer opleidingsinstituten voor deze bevolkingsgroep.

In 1957 werd het Research Triangle Park geopend en dit grootste onderzoekscentrum van de Verenigde Staten zorgde voor een sterke groei in de populatie van Raleigh. Het biedt werkgelegenheid aan zo’n 40.000 mensen. In 1988 werd de stad getroffen door een zware orkaan. De storm resulteerde gelukkig niet in veel dodelijke slachtoffers, maar het veroorzaakte wel voor meer dan 75 miljoen dollar aan schade. De orkaan liet een 135 kilometer lang pad van verwoesting achter.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan