Jamestown, North Dakota

Jamestown North Dakota 'The Buffalo City' Jamestown ligt tussen Bismarck en Fargo in de Amerikaanse staat North Dakota. Het belangrijkste herkenningspunt van Jamestown is een énorm beeld van een bizon. Bij het Buffalo Museum kun je albinobizons bekijken. Een aanrader is de Sheyenne River Valley National Scenic Byway, tussen Jamestown en Fargo.

Bezienswaardigheden & activiteiten

National Buffalo Museum

In het National Buffalo Museum in Jamestown woont een kudde van dertig bizons. Je kunt onder andere de Dakota Miracle zien: een zeldzame albinobizon die niet bruin, maar wit of beige is. De bizons grazen op de vlakten buiten het museum. In de grote blokhut leer je alles over het belang van de bizon voor de staat North Dakota. De tentoonstellingen draaien om de geschiedenis van de bizon en de cultuur van de oorspronkelijke volkeren op de Plains. Het Buffalo Museum is gevestigd in Frontier Village (aan I-94, Exit 258) en is dagelijks geopend.

Jamestown North Dakota

Sheyenne River Valley National Scenic Byway

Deze prachtige toeristische route volgt de stroming van de Sheyenne-rivier door de prairie van North Dakota. De Sheyenne River Valley Scenic Byway is honderd kilometer lang en start in Valley City. In het Rosebud Visitor Center kun je een routekaart oppikken en de tentoonstelling over treinen bekijken. Wandel zeker even over de Valley City State University Footbridge voor je op pad gaat met je auto of camper. Mooie meren die je onderweg kunt bekijken, zijn Lake Astahbula en Clausen Springs Recreation Area. Ook de witte houten kerkjes Waldheim Church en Preston Church zijn een bezoekje waard. Historisch interessant zijn Fort Ransom en het T.J. Walker District. Lisbon, aan het einde van de route, is een leuk plaatsje met historische bezienswaardigheden en winkeltjes. Geniet van je rit! Deze toeristische route is met diverse prijzen bekroond.

Jamestown North Dakota

Meren

Jamestown Reservoir is het meest ontwikkelde en uitgestrekte meer in de regio. Het reservoir ligt aan de noordelijke rand van Jamestown en geschikt om in te zwemmen. Jamestown Reservoir heeft twee toegankelijke stranden. Een eindje verderop ligt Pipestem Dam & Lake, dat een omtrek heeft van 23 kilometer! Je kunt hier niet zwemmen,m aar wel vissen en wandelen. De Pipestem Crek Trail is 4,8 kilometer als je om het meer heen wandelt en 13 kilometer als je het volledige (onverharde) pad volgt. Je kunt ook de North Ridge Trail van 8 kilometer wandelen. Bij Pipestem Lake is een natuurcamping voor tenten en campers: Parkhurst Campground.

Jamestown North Dakota

Chan SanSan Scenic Backway

Een half uur rijden ten zuiden van Jamestown, aan Highway 46 bij het plaatsje Adrian, start de Chan SanSan Scenic Backway. Je rijdt langs de kronkelende rivier door de James River Valley, die 12.000 jaar geleden werd uitgesleten door gletsjers. Deze regio is rijk aan erfgoed van de Native American en wordt gedomineerd door prairie. Neem een kijkje bij de Heinrich-Martin Dam en de Double Pony Truss Bridge. Ook leuk zijn het Toy Farmer Museum en de Lake LaMoure Recreation Area. De Chan SanSan Scenic Backway is 51 kilometer lang en loopt door de plaatsjes Dickey, Grand Rapids en LaMoure naar de kruising met de County Line. De rit van Jamestown naar Fargo via deze toeristische route duurt (zonder stoppen) ongeveer 3,5 uur.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan