Minot, North Dakota

Minot, North Dakota Na de allesverwoestende overstroming van 2011 klimt Minot uit het dal. Nieuwe hotels en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Minot is een universiteitsstad die tegelijkertijd klein en groot aanvoelt. Ieder jaar in juli organseert de stad de North Dakota State Fair. Naast het lokale luchtvaartmuseum wordt het Scandinavian Heritage Site veel door toeristen bezocht. Tussen een metershoog paard, windmolen en een standbeeld van Hans Christian Andersen waan je je even in Zweden, Noorwegen of Denemarken. In de omgeving van Minot kun je een bezoek brengen aan het uitgestrekte Lake Sakakawea.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Scandinavian Heritage Park

Wat hebben een acht meter hoog paard, Deense windmolen en standbeeld van Hans Christian Andersen met elkaar gemeen? Jep, je vindt ze in het Scandinavian Heritage Park. Hier zijn elementen uit Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland samengevoegd tot een bijzonder park. Hoogtepunt is beslist de replica van de Stave Church: een tempelachtige kerk van hout met geinige ornamenten. Ook leuk is de blokhut uit de achttiende eeuw. Er is natuurlijk ook een Finse sauna. Scandinavian Heritage Park ligt aan 1020 South Broadway in Minot.

Minot, North Dakota

Roosevelt Park Zoo

Van leeuwen tot bruine beren, bongo's en luipaarden: je vindt ze in de overzichtelijke Roosevelt Park Zoo. Deze dierentuin is niet vergelijkbaar met Artis of Burgers' Zoo, maar prima voor een halve dag vermaak.

Minot, North Dakota

Dakota Territory Air Museum

Deze hangar is gevuld met propellers, vleugels en landingsgestellen. Het Dakota Territory Air Museum stelt verschillende kleine vliegtuigjes tentoon om je meer te leren over de geschiedenis van de luchtvaart. Het museum is dagelijks geopend van half mei tot en met half oktober. Je betaalt een bescheiden toegangsprijs.

Minot Air Force Base

Zo'n dertien kilometer ten noorden van Minot, aan Highway 83, is de volgende bestemming voor liefhebbers van luchtvaart. De Minot Air Force Base werd gebouwd om de luchtmacht te versterken toen men met het oplopen van de spanningen tijdens de Koude Oorlog een bomaanslag vreesde. Op afspraak kun je mee gaan met een rondleiding. Tours zijn mogelijk op maandag tot en met vrijdag. Kijk voor meer informatie op http://www.minot.af.mil/

Omgeving

Lake Sakakawea

Met een oever van 2400 kilometer is Lake Sakakawea het grootste waterreservoir in North Dakota Zeilen, kajakken en varen zijn hier populaire activiteiten en ook vissers weten hun weg naar dit gebied te vinden. Aan de oever van Lake Sakakawea liggen twee staatsparken: Fort Stevenson (bij Garrison) en Lake Sakakawea State Park (bij Hazen). Beide parken hebben een moderne camping voor campers en tenten en toegang tot het water. Ook is het mogelijk om er een boot te huren of te vissen. Een interessante plek bij Lake Sakakawea is de Four Bears Bridge. De brug is versierd met medaillons van drie inheemse stammen: Mandan, Hidatsa en Arikara. De brug is genoemd naar de leider van zowel de Mandan als de Hidatsa, die beiden Four Bears heetten.

Lake Sakakawea, North Dakota

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan