Williston, North Dakota

Williston North Dakota De stad Williston ligt in het noordwesten van North Dakota. Het wordt omringd door een aantal leuke bezienswaardigheden, waaronder Fort Union Trading Post en Lake Sakakawea. Vanuit Williston rijd je in ruim drie uur naar de stad Regina, in de Canadese provincie Saskatchewan. Naar Medora in North Dakota is het ruim twee uur rijden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fort Union Trading Post National Historic Site

Tussen 1828 en 1867 was Fort Union de belangrijkste handelspost voor bont boven de Missouri-rivier. De Assiniboine en zes andere Northern Plains-stammen ruilden mantels van bizons en andere bontproducten voor wapens, kleding, dekens en kralen. Naar schatting werden er, in vreedzame samenwerking, 25.000 buffelhuiden en honderdduizend dollar aan andere producten uitgewisseld. Eind april 1805 arriveerden de ontdekkingsreizigers Lewis en Clark hier. De gereconstrueerde handelspost biedt een levendig beeld van het leven rond 1800 en leert je over de expeditie van Lewis en Clark. Fort Union Trading Post is dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00 en ligt ruim een half uur rijden ten zuidwesten van Williston. Fort Union is onder beheer van de National Park Service, je krijgt toegang op vertoon van je parkpas.

Williston North Dakota

Fort Buford State Historic Site

Waar de Missouri- en Yellowstone-rivieren samenvloeien, vind je de overblijfselen van een militaire grenspost. Fort Buford werd in 1866 gebouwd om militaire voorraden op te slaan, die via de rivieren werden aangevoerd. Fort Buford was een van de vele posten die werden gebouwd ter bescherming van routes door het binnenland - waarover immigranten naar het westen trokken. Fort Buford werd voornamelijk bekend door de overgave van de Sioux-leider Sitting Bull in 1881. Fort Buford State Historic Site is geopend van Memorial Day tot en met Labor Day. Er wordt een kleine entreeprijs gevraagd.

Williston North Dakota

Lake Sakakawea

De kustlijn van dit uitgestrekte meer is langer dan de grens van Californië. Lake Sakakawea is een paradijs voor wie wil varen, kanoën of kajakken. In Lund’s Landing, een half uur rijden ten oosten van Williston, zijn boten, kano’s en kajaks te huur. Ook in New Town kun je terecht voor waterplezier. Aan de oever van Lake Sakakawea liggen twee staatsparken: Fort Stevenson en Lake Sakakawea.

Williston North Dakota

Lewis & Clark Legacy Canoe Trails

De ontdekkingsreizigers Lewis en Clark drukten als geen ander een stempel op de staat North Dakota. De expeditie opende de poort naar het westen van Amerika. Je kunt letterlijk in hun voetsporen treden via dit uitgebreide kanonetwerk. Vanuit Williston kun je dertien kilometer kanoën over Yellowstone-rivier. Op de Missouri-rivier kun je acht kilometer kanoën, je komt dan onder meer langs het Fort Union Trading Post National Historic Site.

Williston North Dakota

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan