Umpqua National Forest, Oregon

Umpqua National Forest De Umpqua-rivier slingert door het Umpqua National Forest en biedt talloze mogelijkheden voor vissen, raften, kajakken en wandelen langs de oevers. Er zijn talloze watervallen, kloven en vulkanische kliffen. Wandel zeker de korte trails naar de prachtige Toketee Falls en Watson Falls en pak daarna je zwemkleding in voor de Umpqua Hot Springs, een reeks natuurlijke warmwaterbronnen. Ontspan en geniet van het warme water terwijl je uitkijkt over de omringende bossen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Rogue-Umpqua Scenic Byway

Aan de westkant van het National Forest liggen de plaatsen Roseburg en Glide, waar de Rogue-Umpqua Scenic Byway van 277 kilometer begint. Deze route voert je eerst langs de North Umpqua River bij Roseburg, en gaat dan met een boog door het binnenland, terug langs de Upper Rogue River, Diamond Lake, Prospect en uiteindelijk naar Gold Hill. Waar Roseburg van oudsher een houtstad is, draait het tegenwoordig om visserij (waaronder vliegvissen), wijngaarden en microbreweries. Glide ligt op een plek die al eeuwen bekend staat als 'Colliding Rivers'. Hier komen de North Umpqua en Little River met elkaar in botsing in een draaikolk van wildwater.

Rogue Umpqua

Watervallen

Er zijn diverse watervallen te bekijken. Met een hoogte van meer dan tachtig meter is Watson Falls een van de hoogste watervallen in Oregon. Het pad naar de waterval is schilderachtig en voert door de bossen. Een must-see is Toketee Falls, een adembenemende waterval omringd door basaltkliffen en weelderig groen. Een rondwandeling van 1,3 kilometer brengt je langs een uitkijkplatform. Het hoogteverschil is klein. De 34 meter hoge waterval valt in twee etappes naar beneden en heeft een diepe poel uitgesleten in het vulkanische gesteente.

Watson Falls Oregon Rogue-Umpqua National Forest

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan