Klamath Falls, Oregon

Klamath Falls Oregon In het zuiden van de Amerikaanse staat Oregon ligt Klamath Falls. Vooral de natuur trekt veel bezoekers naar deze plaats. Niet gek, als je in de nabije omgeving woestijn, bergen, grootse meren en bossen vindt. Direct ten noorden van Klamath Falls ligt het Upper Klamath Lake, het grootste meer van Oregon. Een uurtje rijden verderop ligt het beroemde Crater Lake National Park. Rijd je in zuidelijke richting, dan kun je het Lava Beds National Monument bezoeken. In Klamath Falls zelf is het stadspark Moore Park de moeite waard.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Upper Klamath Lake

Dit is het grootste zoetwatermeer van de staat Oregon. Upper Klamath Lake heeft een oppervlakte van 214 vierkante kilometer. Het meer en de omringende moeraslanden trekken jaarlijks ruim één miljoen vogels aan. Onder de driehonderd soorten zijn de witmaskeribis, grote zilverreiger en de Canadese kraanvogels. Populaire activiteiten zijn vissen op zalm, wandelen en varen. Een leuke manier om het landschap te leren kennen, is een kanotocht. Je kunt bijvoorbeeld de Upper Klamath Canoe Trail volgen, deze start bij Rocky Point en voert je langs moerasgrassen en lelies.

Klamath Falls Oregon

Moore Park

Dit stadspark ligt aan het zuidelijke einde van Upper Klamath Lake, aan het eind van Lakeshore Drive. Het stadspark heeft diverse mooie wandelpaden, waaronder de Link River Trail (2,4 km) en Ewauna. Het wandelpad loopt langs de zuidoever van Upper Klamath Lake van Putnam's Point naar Lake Ewauna, waar de Klamath Wingwatcher's Trail (1,7 km) begint. Vanaf het pad heb je grote kans om mooie vogels te zien.

Moore Park, Klamath Falls

Downtown Klamath Falls

Met de aanleg van de spoorweg tussen San Francisco en Portland werd Klamath Falls in 1909 een belangrijke doorreisplaats. Enkele gebouwen herinneren aan die tijd, zoals het Baldwin Hotel (1905) en het Ross Ragland Theater uit 1939, dat in art decostijl is gebouwd. In het Favell Museum bekijk je een bijzondere mix van gebruiksvoorwerpen van de Native American en hedendaagse westerse kunst.

Veterans Park, Klamath Falls

Lava Beds National Monument

Dit ruige landschap met vulkanische elementen is de laatste half miljoen jaar ontstaan. Er zijn meer dan zevenhonderd grotten, rotskunst van Native American en historische slagvelden. Lava Beds heeft twaalf wandelroutes. Een mooie route is de Whitney Butte Trail (5,3 km one-way). Je wandelt vanaf de parkeerplaats Merrill Cave naar het westelijke deel van het park. Je loopt door ongerept landschap rondom de Whitney Butte. Onderweg heb je mooie uitzichten op Mount Shasta en de Callahan Lava Flow. Een leuke korte wandelroute is de Heppe Cave Trail (0,6 km). Je loopt onder hoge dennenbomen door naar een uitzichtpunt waar je een enorme krater ziet. Je kunt een stukje de Heppe Ice Cave in lopen. Een wandelroute met een leuke naam is Big Nasty (3,2 km). Je wandelt over een ruig lavaterrein in noordelijke richting. Vanaf Mammoth Crater/Hidden Valley pullout wandel je langs de kloofrand. Bezoek voor meer wandelroutes en informatie over het monument het bezoekerscentrum. Een populaire activiteit in Lava Beds National Monuments is 'caving': het bezoeken van grotten. Lijkt je dit leuk? Vraag dan in het bezoekerscentrum om meer informatie.

Klamath Falls Oregon

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan