Abilene, Texas

Abilene Texas In Abilene lijkt het oude Wilde Westen nog springlevend. De stad dweept met zijn 'frontier spirit', de grensopzoekende en -overschrijdende mentaliteit die het erfde van zijn voorouders. Dit waren pelsjagers en pioniers, cowboys en avonturiers die in de vorige eeuwen het gebied ontdekten. Een beroemd evenement in deze Wild West-sfeer is de tiendaagse West Texas Fair & Rodeo, die jaarlijks midden september op de agenda staat. Begin mei is het tijd voor de Western Heritage Classic met uiteenlopende westernactiviteiten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Abilene Zoo

Deze grote dierentuin is het thuis van meer dan 600 dieren van over de hele wereld. Bekijk een grote cobra en andere griezelige reptielen, maak kennis met typische Texaanse dieren of loop over de giraffenbrug, waardoor je oog in oog kunt staat met deze gracieuze langnekken uit Afrika.

Dierentuin Abilene Zoo

Frontier Texas!

Frontier Texas! is een groot museum dat de leefstijl van het oude westen centraal stelt. Ontdek de gevaarlijke omstandigheden waarmee de vroegste kolonisten van Texas te maken hadden en luister naar hun originele verhalen. In het museum wordt onder andere gebruik gemaakt van levensgrote hologrammen, geluidseffecten en meer technologie om de geschiedenis van de grensstaat zo realistisch mogelijk over te brengen.

Frontier Texas museum

Musea

In het National Center for Children's Illustrated Literature (NCCIL) draait alles om geïllustreerde kinderboeken. Bekijk de originele schetsen en tekeningen en kom meer te weten over het creatieve proces. Elke week worden gratis kunstactiviteiten georganiseerd voor kinderen. In de bijhorende winkel vind je een uitgebreide collectie kinderboeken. Ook interessant is het Grace Museum. Hier komen Texaanse kunst en geschiedenis samen in wisselende tentoonstellingen. Er is ook een speciale kinderafdeling waar onder andere een kleine versie van het plaatselijke Paramount Theatre is nagebouwd. Het museum is gevestigd in het voormalige Grace Hotel uit 1909. Meer cultuur vind je in het Center for Contemporary Arts, het 12th Armored Division Memorial Museum en de verschillende galeries en theaters die Abilene rijk is.

Museum Abilene

Historic Fort Phantom Hill

Bezoek de spookachtige ruïnes van het militaire fort Phantom Hill uit 1851. Fort Phantom Hill was slechts drie jaar in gebruik door de US Army toen het grotendeels afbrandde. Drie stenen gebouwen bleven staan. Deze kun je samen met de ruïnes nog bezoeken. Het fort ligt twintig minuten rijden ten noorden van het stadscentrum, voorbij het gelijknamige meer.

Dierentuin Abilene Zoo

Taylor County History Center & Buffalo Gap Historic Village

Iets ten zuiden van Abilene, op circa 20 minuten rijden vanuit Downtown, ligt het Buffalo Gap Historic Village. Hier komt de geschiedenis van 1870 tot de jaren 1920 tot leven. In het historische dorp vind je onder meer voorwerpen van indianen, oude vuurwapens en oude gebouwen (waaronder een treinstation, gevangenis en school). Er zijn interactieve audiotours verkrijgbaar.

Abilene State Park

Een kleine tien minuten verder richting het zuiden kom je langs Abilene State Park. De schaduwrijke oevers van de Elm Creek zijn het leefgebied van onder andere hertjes. Je kunt er goed wandelen en zwemmen, in het zwembad uit 1930 of in het meer.

Abilene State Park

Feiten

Staat Texas
County Tailor, Jones
Oppervlakte 287 km²
Hoogte 524 meter
Inwoners 117.000
Tijdzone Central Time Zone (tijdverschil met Nederland: 7 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Abilene ligt op de grens van een vochtig subtropisch klimaat en een droog steppeklimaat. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur boven de 30 graden, met nachten van rond de 20 graden. ’s Winters ligt de temperatuur tussen de 0 en 10 graden. Er valt betrekkelijk veel neerslag, vooral in de zomermaanden. 

Geschiedenis

Van oudsher woonden er verscheidene indianenvolken in dit gebied, waarvan de Comanches waarschijnlijk het bekendst zijn. In de zestiende eeuw bereikten de Spanjaarden voor het eerst de regio, die het claimden in naam van de Spaanse kroon. In de negentiende eeuw verklaarde Mexico, waar Texas toen nog deel van uitmaakte, zich onafhankelijk van Spanje. Er volgde een roerige tijd, waarin Texas zich weer onafhankelijk van Mexico verklaarde, om in 1845 lid te worden van de Verenigde Staten. Abilene zelf werd gesticht door veehouders, als een handelsplaats aan de Texas and Pacific Railway.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan