Seminole Canyon State Park, Texas

Seminole Canyon State Park

In Seminole Canyon State Park in Texas heeft de tijd zichtbaar zijn sporen nagelaten. In de uitgestrekte vlaktes van West-Texas, nabij de grens met Mexico, strekt het park zich uit over een ruig terrein, gekenmerkt door diepe canyons en ruige kliffen. De rotsformaties, gevormd door millennia van erosie, bieden een spectaculair kleurenpalet van rood, oranje, en bruin, die bij zonsondergang lijken op te lichten. Het park is vooral beroemd om zijn rijke verzameling van oude rotstekeningen, achtergelaten door de inheemse bevolking die duizenden jaren geleden in deze canyons leefde. Deze petrogliefen op beschutte rotsmuren zijn toegankelijk via tours, waardoor bezoekers een zeldzame blik krijgen op de prehistorische kunst en cultuur.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Fate Bell Shelter

In anderhalf uur, via een redelijk ruige wandeling, bezoek je Fate Bell. Hier beschermt een grote overhangende rots prachtige petrogliefen. Tours gaan doorgaans twee maal per week, kijk op de website van het staatspark om te reserveren: https://texasstateparks.reserveamerica.com

wandelen in Seminole Canyon

Geschiedenis-tour

Seminole Canyon heeft een rijke menselijke geschiedenis. Met een busje rijd je langs het voormalige spoor dwars door het park. Onderweg stop je voor wat korte wandelingen naar onder andere Running Horse rock shelter, een stone bake oven en een oude smederij. De trip duurt ongeveer twee uur. Kijk voor tickets op de parkwebsite: https://texasstateparks.reserveamerica.com

Seminole Canyon

Panter Cave Overlook

![Seminole Canyon State Park petrogliefen](/dynamic/img/amerika/texas/seminole-canyon-state-park-petroglief.1505.9a7f.jpg" sizes="(max-width: 768px) 100vw, (max-width: 1200px) 26vw, 330px" srcset="/dynamic/img/amerika/texas/seminole-canyon-state-park-petroglief.1503.36c7.jpg 330w, /dynamic/img/amerika/texas/seminole-canyon-state-park-petroglief.1504.7569.jpg 600w Een andere rit die je vooraf kunt boeken, is een tour via de Rio Grande Trail naar de Panther Cave Overlook. In het zuidelijkste puntje van het park kijk je uit over de plek waar de Seminole Canyon de Rio Grande-rivier kruist. Je komt meer te weten over het park en zijn geschiedenis. Spot jij de beroemde panther-tekening in de Panther Cave? Let op! Neem verrekijkers mee, want deze delicate geschiedkundige plek kan alleen van een afstandje bekeken worden. Ook deze tour is vooraf te reserveren.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan