Marathon

Big Bend National Park Het kleine plaatsje Marathon in het westen van Texas heeft de donkerste sterrenhemel van Texas en is zeer geschikt als uitvalsbasis om het Big Bend National Park te verkennen. In Marathon vind je verder een aantal kunstgalerieën en winkeltjes. Tijdens een wandeling in de tuinen van Gage Gardens kun je op zoek gaan naar vogels.

Omgeving

Big Bend National Park, Texas

In het zuidwesten van Texas ligt Big Bend National Park. Dit natuurpark dankt zijn naam aan de grote bocht ('big bend') die de Rio Grande-rivier maakt op de grens tussen Amerika en Mexico. Big Bend National Park ligt in de Chihuahuan-woestijn en herbergt een grote diversiteit aan plant- en diersoorten, waarvan de honderden vogelsoorten veruit in de meerderheid zijn. De vulkanische Chisos Basin en de Santa Elena Canyon zijn de bekendste bezienswaardigheden. Op drie plaatsen stroomt de Rio Grande-rivier door smalle, haast verticale kloven het park in. In Big Bend National Park zijn veel verharde wegen, je kunt de meeste bezienswaardigheden per auto of camper bezoeken. De omgeving kun je vanaf verschillende wegen bezichtigen, zoals Ross Maxwell Scenic Drive. Volg de weg tot aan de indrukwekkende Santa Elena Canyon. Deze indrukwekkende kloof is ongeveer dertien kilometer lang en 450 meter diep. Geniet van het uitzicht of daal af naar de Terlingua Creek die door de kloof stroomt. Een tweede prachtige kloof in Big Bend National Park is de Boquillas Canyon. Je kunt hier uitkijken over de kloof of een leuke wandeling maken waarbij je afdaalt naar de rivier. Ook bijzonder is een bezoek aan de ruïnes van spookstadje Terlingua. Plan je wandelingen in de ochtend of namiddag; de temperatuur kan 's middags aardig oplopen.

Big Bend National Park

Big Bend Ranch State Park

Ten westen van Big Bend National Park ligt het Big Bend Ranch State Park; de parken vloeien in elkaar over. In Big Bend Ranch State Park vind je ruige kliffen, watervallen, pluizige katoenbosjes en stekelige vlaktes met cactussen. De gaafste manier om dit uitgestrekte natuurgebied in de Chihuahuan-woestijn te verkennen, is per paard. Je kunt bij Lajitas Stables een paardrijtocht boeken. Je verkent dan vanuit het zadel de zuidoostelijke hoek van het park, langs de Rio Grande-rivier. Iets buiten het park ligt Big Bend Stables, waar je kindvriendelijke paardrijtochten kunt boeken. Ze variëren in lengte van een uur tot een volle dag.

Big Bend Ranch State Park

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan