Bear Lake, Utah

Bear Lake Utah De Carribean of the Rockies, zo wordt Bear Lake wel genoemd vanwege het prachtige helderblauwe water. Bear Lake is een zoetwatermeer in een bijzonder mooi landschap, deels gelegen in Utah en deels in Idaho. Je kunt er sporten en genieten van de indrukwekkende natuur van de Rocky Mountains. Delen van het meer en de oevers behoren tot het Bear Lake State Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Stranden

Op verschillende plekken langs het meer bevinden zich stranden die van veel gemakken zijn voorzien. Ze kun je bij de meeste stranden allerlei spullen huren, van zwemattributen tot kleine bootjes. Tevens is het op sommige plekken mogelijk om te overnachten, bijvoorbeeld in een blokhut of met een camper. Veel stranden behoren tot het Bear Lake State Park, waaronder Rendezvous Beach in het zuiden, Bear Lake Marina in het westen en enkele stranden aan de oostzijde, waaronder Cisco Beach. Deze laatste locatie is geliefd onder duikers. Het meer is hier veel dieper dan aan de westoever wat het ideaal maakt voor deze sport. Cisco Beach staat bekend als een van de beste duiklocaties in Utah.

Bear Lake Utah

Rondom het meer

Naast alle recreatiemogelijkheden op het water valt er ook in het gebied van Bear Lake State Park genoeg te doen. Zo is het mogelijk om te hiken, mountainbiken of paardrijden in de schitterende omgeving. Tevens bevinden zich er twee golfbanen op korte afstand van Bear Lake.

Bear Lake Utah

Bear Lake National Wildlife Refuge

Ten noorden van Bear Lake ligt dit beschermde natuurgebied. Het bestaat voor een groot deel uit drassige grond en moeras, maar kent ook hoger gelegen stukken. Vergeleken met het grote Bear Lake komen er minder toeristen. Er leven veel wilde dieren, waaronder maar liefst 161 vogelsoorten. Ook komen er elanden, stinkdieren, bevers en coyotes voor.

Bear Lake Utah

Winteractiviteiten

Een populaire activiteit in de winter is het ijsvissen naar de Bonneville cisco. Deze ondersoort van de zalm komt alleen in het Bear Lake voor en trekt jaarlijks vele vissers naar het gebied. Daarnaast kun je de omgeving van het meer verkennen met een sneeuwscooter.

Bear Lake Utah

Feiten

Locatie De grens van Idaho en Utah
Oppervlakte 282 km²
Lengte kustlijn 77 kilometer
Gemiddelde diepte 29 meter
Diepste punt 63 meter
Hoogte wateroppervlak 1.806 meter

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Het Bear Lake kent een landklimaat. De zomers zijn warm en droog, met overdag temperaturen rond de 30 graden Celsius. De eerste sneeuw valt in de herfst. In de winter sneeuwt het regelmatig en is het meer meestal bevroren.

Geschiedenis

Het meer is gevormd in een halve slenk (een tektonische vallei) die op de grens van Idaho en Utah ligt, aan de noordoostelijke zijde van de Wasatch-bergketen en de oostelijke kant van het Bear River-gebergte. De blauwe kleur van het water wordt veroorzaakt door kalksteenafzettingen onder het wateroppervlak.

De Bear Lake-vallei stond onder de indianen bekend als een uitstekend jachtgebied. De eerste blanke bezoekers waren onder de indruk van het grote aantal zwarte beren in de regio en vernoemden het meer naar deze dieren. In de jaren twintig van de negentiende eeuw reisden er regelmatig pelsjagers en verkenners langs Bear Lake die handelden met de indianen.   Pas in de tweede helft van de negentiende eeuw kwam de kolonisatie rond het meer echt op gang. De mormonen stichtten verschillende kleinschalige nederzettingen waar men leefde van de landbouw. In de loop van de twintigste eeuw nam het toerisme toe en ontwikkelde Bear Lake zich tot een belangrijk recreatiegebied voor Utah, Idaho en Wyoming. Dit toenemende toerisme leidde overigens ook tot bezorgdheid over de aantasting van de natuur rond het meer.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan