Garden City, Utah

Garden City Utah Garden City werd gesticht in 1934 en heeft een oppervlakte van nog geen twaalf vierkante kilometer. Garden City grenst aan Bear Lake: een van de grootste natuurlijke meren van West-Amerika. Wegens de vele recreatiemogelijkheden bij het meer is het een populaire zomerbestemming. De slogan luidt: ‘Garden City; where families play’.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bear Lake

Direct naast Garden City ligt het 250.000 jaar oude zoetwatermeer Bear Lake. Wegens het turkooisblauwe water wordt het meer ook wel de ‘Caribbean of the Rockies’ genoemd. Op Bear Lake kun je jezelf zowel in de zomer als de winter vermaken met sporten, variërend van varen en zeilen tot duiken en ijsvissen. Wie zich niet graag op het water begeeft, kan gebruikmaken van de ruim zeventig kilometer aan wandelpaden en een strand. In de wintermaanden is er volop mogelijkheid tot snowboarden en skiën. Wie langer aan Bear Lake wil verblijven, heeft daartoe voldoende mogelijkheid in omringende campings, hotels en pittoreske huurhuisjes.

Garden City

Raspberry Days

Op de eerste zaterdag van augustus wordt jaarlijks een festival georganiseerd ter ere van de oogst van de Bear Lake frambozen. De oogst start in de derde week van juli en duurt drie tot vier weken. Het gaat om een driedaags festijn, compleet met een rodeo, muziek- en dansentertainment en een parade op de boulevard. Daarnaast wordt een pannenkoekenontbijt en een filmfestival in het Garden City Park georganiseerd. Het festival wordt traditioneel afgesloten met een feestelijk vuurwerk.

Bear Lake Outdoor Heritage Days

Een ander festival dat jaarlijks terugkeert is het Bear Lake Outdoor Heritage Days, dat het weekend na Labor Day (eerste maandag van september) plaatsvindt. Het festival staat in het teken van de geschiedenis van Bear Lake, waardoor er veel mensen rondlopen in historische kostuums. Er staan elk jaar leuke activiteiten op het programma, waaronder een kookwedstrijd, een viscompetitie en een tombola.

Pickleville Playhouse

Sinds 1977 wordt Garden City elke zomer bezocht door het Pickleville Playhouse, een theatergezelschap dat ieder jaar andere musicals op de planken brengt. Tussen juni en september kun je dagelijks een uitvoering bezoeken, eventueel gecombineerd met een diner. 

Omgeving

Uinta-Wasatch-Cache National Forest

Waar Garden City aan de oostkant grenst aan het Bear Lake, ligt het aan de westzijde niet ver van het enorme Uinta-Wasatch-Cache bos; de plek waar beschaving en wild elkaar ontmoeten. Het park is een aanrader voor de sportieveling die van de natuur houdt, want je kunt er hiken, vissen, klimmen, jagen, paardrijden en fietsen. Ook kan er gekampeerd en gepicknickt worden. In het bos liggen de bergen Nebo, Naomi, Olympus en Timpanogos en door het park heen loopt een lange slingerweg, waardoor het eenvoudig per auto te bezichtigen is.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan