Cedar City, Utah

Cedar City Utah Cedar City, ook wel The Festival City genoemd, heeft zijn bekendheid grotendeels te danken aan de Southern Utah University (SUU). De SUU organiseert het hele jaar door evenementen, waaronder het beroemde Shakespeare Festival. Op ongeveer tien kilometer van Cedar City ligt het kleine broertje van Bryce Canyon National Park: Cedar Breaks National Monument. Cedar Breaks bestaat uit een natuurlijk amfitheater van ruim zeshonderd meter diep. Ben je een echte natuurliefhebber, dan bezoek je ook de Kolob Canyons. De Kolob Canyons behoren tot een weinig bezocht gebied van Zion National Park. De toeristische route biedt uitzichten op roodkleurige rotsen en smalle canyons. Kolob Canyons heeft een eigen bezoekerscentrum

Bezienswaardigheden & activiteiten

Festivals

Cedar City wordt niet voor niets 'Festival City' genoemd: er worden jaarlijks ongeveer zeventien festivals georganiseerd. De bekendste en meest bezochte festivals zijn het Shakespeare Festival, de Renaissance Fair en het Cedar City Livestock & Heritage Festival. Tijdens het laatstgenoemde festival worden schapenparades en tractorraces gehouden. Daarnaast kun je vrijwel het hele jaar door genieten van toneelstukken, concerten, balletten en andere culturele evenementen.

Cedar City Utah

Cedar Breaks National Monument

Cedar City ligt op ongeveer tien kilometer afstand van het Dixie National Forest, waar het Cedar Breaks National Monument deel van uitmaakt. Het monument is een natuurlijk amfitheater van ruim zeshonderd meter diep, dat zich uitstrekt over een lengte van vijf kilometer. Het hoogste punt van het amfitheater ligt meer dan 3.000 meter boven zeeniveau. Het indrukwekkende natuurverschijnsel trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen, waarvan velen ook een bezoekje brengen aan het bezoekerscentrum. Het monument heeft iets weg van Bryce Canyon. 

Cedar City

Southern Utah University (SUU)

De plaatselijke universiteit is een van de belangrijkste motors van Cedar City's culturele hart. De SUU organiseert het hele jaar door evenementen, waaronder het beroemde Shakespeare Festival. Op de campus vind je onder andere het Adams Theatre en het Randall L. Jones Theatre, waar het Shakespeare Festival jaarlijks plaatsvindt. Een andere bezienswaardigheid op de campus is de Braithwaite Fine Arts Gallery, waar dynamische en gevarieerde beeldende kunst te zien is. In het stadion vinden - naast sportwedstrijden op hoog niveau - ook concerten en andere bijzondere evenementen plaats. De Utah Summer Games worden eveneens jaarlijks door de SUU georganiseerd. Een laatste aanrader is de Parterre Gardens, waar je lokale bloemen en planten kunt bekijken.

Cedar City Utah

Iron Mission State Park museum

Het huidige Cedar City werd gesticht in 1851 door mormoonse pioniers om er een ijzerfabriek te starten. Vanaf halverwege de negentiende eeuw tot 1980 werd er veel ijzererts en steenkool gewonnen in en om de stad. Ten noorden van het stadscentrum vind je het Iron Mission State Park, waar je een museum kunt bezoeken dat in het teken staat van de geschiedenis vanaf 1850. De museumcollectie bestaat onder andere uit voorwerpen van de Paiute-indianen, overblijfselen van de eerste pionier en een uitgebreide verzameling van koetsen. In het park rondom het museum staan enkele historische gebouwen, waaronder de voormalige woning van een herder.

Iron Mission State Park museum

Parowan Gap

Parowan Gap is een nauwe pas die eeuwenlang gebruikt werd door indianen. Het bijzondere aan de pas zijn de petrogliefen, die in de loop der eeuwen in de rotsen zijn gekrast. De rotstekeningen werden in 1849 voor het eerst ontdekt door mormoonse pioniers en vormen sindsdien een trekpleister. Volgens archeologen zijn de petrogliefen het werk van verschillende stammen.

Parowan Gap, Utah

Omgeving

Kolob Canyons

Op enkele kilometers ten zuiden van Cedar City liggen de Kolob Canyons, een mooi gedeelte van Zion National Park dat niet druk bezocht wordt, waardoor je er rustig van de omgeving kunt genieten. In dit deel van het park loopt een een weg met prachtige uitzichten over roodkleurige rotsen en smalle canyons. Kolob Canyons heeft een apart bezoekerscentrum en er zijn diverse wandelroutes uitgezet. De Taylor Creek Trail (12 kilometer) voert je langs de Double Arch Alcove, een overhellende kloofwand met hangende tuinen en bijzondere bloemen. Een andere aanrader is de Laverkin Creek Trail (23 kilometer), die leidt naar de Kolob Arch, een van de grootste natuurlijke bruggen ter wereld.

Kolob Canyons, Utah

Patchwork Parkway

Deze weg (S.R. 143) voert je dwars door het mooie Dixie National Forest. Je start je weg bij Parowan, iets ten noorden van Cedar City. Onderweg passeer je de Vermilion Cliffs en het Cedar Breaks National Monument. De route eindigt bij Panguitch, een nationale historische plaats in de buurt van Bryce Canyon. 

Vermilion Cliffs, Utah

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan