Panguitch, Utah

Panguitch Utah Panguitch dankt zijn bestaan aan toeristen die het als uitvalsbasis gebruiken voor een bezoek aan Bryce Canyon National Park, dat slechts op een half uur rijden ligt. Ook de natuurparken Zion, Cedar Breaks National Monument en Kodachrome Basin zijn vanuit Panguitch goed te bereiken. Verder ligt het ongeveer halverwege tussen Las Vegas en Salt Lake City: er komen ook veel mensen die op doorreis zijn.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Panguitch: De belangrijkste straat van Panguitch is - hoe kan het ook anders - Main Street. Hier zijn enkele leuke antiekwinkeltjes gevestigd. Eet een burger bij Henrie's Drive-in en doe je dagelijkse boodschappen bij Joe's Main Street Market. In juni vinden er twee leuke festivals plaats: Quilt Walk Festival (waar het pionierserfgoed centraal staat) en Chariots in the Sky (een luchtballonnenfestijn).

Cedar Breaks National Monument: Cedar Breaks NM in Utah In 45 minuten rijd je naar het kleine broertje van Bryce Canyon; Cedar Breaks National Monument. Deze kloof vol rotspilaren is een lust voor het oog.

Bryce en Zion: Zion NP in Utah In ongeveer een uur ben je in Zion National Park. Naar Bryce is het een half uur rijden. Zion en Bryce zijn volgens velen de twee mooiste nationale parken van de VS. Zion bestaat uit een grote rivierkloof, die steeds smaller wordt. Er zijn hele uitdagende wandelroutes. Neem bijvoorbeeld Angels Landing, naar de top van een klif; of The Narrows, waar je door het rivierwater loopt. Bryce Canyon is een grote 'kom' die vol staat met rotspilaren en -muren, met leuke doorkijkjes en gek gevormde rotsen. Een afdaling in de kloof is een must! Een plekje dat nog niet door het grote publiek is ontdekt, is Kodachrome Basin State Park. D, op zo'n 50 minuten rijden van Panguitch.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!