Saint George, Utah

St George Utah De stad St. George is gelegen in het zuidwesten van de staat Utah. Het staat bekend om zijn vele steenformaties vol fossielen uit de prehistorie. Het is sinds de jaren tachtig een van de snelst groeiende steden van de Verenigde Staten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Snow Canyon State Park

In de omgeving van St. George bevinden zich vele bijzondere steenformaties, onder andere in het Snow Canyon State Park. De rotsen hebben er een opvallende rode kleur door een hoog ijzeroxidegehalte. Het is mogelijk om te mountainbiken, wandelen of paardrijden in deze gebieden.

Saint George

St. George Dinosaur Discovery Site

Dit museum bezit een collectie fossielen die zijn opgegraven in de omgeving van St. George. De laatste jaren worden er veel prehistorische vondsten gedaan in de buurt van de stad. Wetenschappers hebben ontdekt dat op de locatie van St. George een prehistorisch meer moet hebben gelegen, waardoor er veel sporen te vinden zijn.

St George Utah

St. George Utah Temple

Deze grote witte tempel was de eerste tempel die gebouwd werd door de Mormonen na hun trek naar Utah in 1877. Het gebouw is nog steeds in gebruik en kan daarom niet betreden worden door niet-Mormomen. Er is wel een bezoekerscentrum voor toeristen en ook de omgeving van de kerk is toegankelijk.

St. George

Feiten

Staat Utah
County Washington
Oppervlakte 162 km²
Hoogte 872 meter
Inwoners 73.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De temperatuur overdag ligt in de zomer boven de 35 graden Celsius, waarbij juli de warmste maand is. In de winter kan het ’s nachts vriezen, maar overdag bereikt de temperatuur over het algemeen minimaal tien graden. Er valt het hele jaar door relatief weinig neerslag. Korte, hevige stortbuien komen in de zomer echter wel voor.

Geschiedenis

St. George werd in 1861 gesticht in opdracht van Brigham Young, de leider van de Mormonen. Young wees 309 gezinnen aan die in het gebied moesten gaan wonen om een zelfvoorzienende gemeenschap te starten. De stad werd genoemd naar een apostel van de Mormonen. St. George verwierf al snel de bijnaam Utah’s Dixie, omdat de inwoners katoen en andere typisch zuidelijke gewassen gingen verbouwen. Het droge woestijnklimaat noopte de bewoners hier na enkele decennia weer mee te stoppen.

De bevolking van St. George groeide in de twintigste eeuw aanvankelijk niet veel. De stad werd in de jaren tachtig echter zeer populair bij gepensioneerden die in het warme klimaat de winter gingen doorbrengen. Daarnaast kwamen steeds meer toeristen naar St. George vanwege de ligging van de stad nabij Zion National Park en de Mojavewoestijn.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan