Cody, Wyoming

Cody, Wyoming In Cody, dat graag met het ruige imago van het wilde westen dweept, voel je je als een cowboy op de prairie. De stad is vernoemd naar William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Hij financierde irrigatiesystemen, mijnen en startende ondernemingen van vrienden. Bill was bovendien een van de pioniers van de wildwestshows, die ook tegenwoordig nog een belangrijke rol spelen in de stad.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Buffalo Bill Historical Center

Dit centrum herbergt vijf musea en houdt het wilde westen levend. Je vindt er alles over het leven en de wildwestshows van William F. 'Buffalo Bill' Cody. Verder is er een heel arsenaal aan wapens tentoongesteld en zie je kunst van cowboys en indianen. Ook de natuur komt aan bod. In een tentoonstelling over Yellowstone maak je kennis met de verschillende ecosystemen en de dieren van dit bijzondere gebied.

Cody

Old Trail Town

Old Trail Town bestaat uit gerestaureerde historische gebouwen. Van juni tot en met september wordt er ‘s avonds (behalve op zondag) een echte ‘wildwest shoot-out’ nagebootst bij het Irma Hotel.

Cody

Rodeo

De rodeo is een belangrijk onderdeel van de cultuur van Cody, dat zich de rodeohoofdstad van de wereld noemt. Van juni tot en met augustus staat Cody iedere avond in het teken van de Cody Nite Rodeo. Je kunt er met het hele gezin genieten van een typische westernavond. Het spectaculaire twee uur durende programma bestaat uit rodeorijden met paarden en stieren, het vangen van kalfjes en barrel riding. Daarnaast vindt ieder jaar van 1 tot 4 juli de Cody Stampede Rodeo plaats, waar de beste cowboys van het land tegen elkaar strijden. Voor meer informatie en het reserveren van tickets voor de rodeo en stampede kun je terecht op de website van de Cody Stampede Rodeo.

Cody Stampede Rodeo

Tours

Verken de omgeving in wildweststijl en trek er met een paard of huifkar op uit. Tours met gids zijn te boeken bij verschillende lokale organisaties of via het Buffalo Bill Historical Center.

Cody, Wyoming

Omgeving

Abandoned House/Smith Mansion

Rijd je vanaf Cody richting de oostelijke ingang van Yellowstone National Park, dan kun je het bijna niet missen: Smith Mansion. Het houten bouwwerk, gelegen langs Buffalo Bill Cody Scenic Byway, is uiterst curieus. Het werd bedacht en gemaakt door Lee Smith en bestaat geheel en al uit hout. 

Bighorn Canyon

Als je vanuit Cody richting Billings, Montana rijdt, kom je na veertig minuten langs Bighorn Canyon National Recreation Area. Dit schitterende natuurgebied wordt niet door veel toeristen bezocht. Zonde, want de kloof rond het gelijknamige meer is een gevarieerd natuurgebied met goede mogelijkheden om te wandelen. In het zuidelijke deel van Bighorn Canyon zijn maar liefst twaalf wandelroutes uitgezet. Er zijn veel routes van minder dan één kilometer. De moeite waard zijn de gemiddeld uitdagende Lower Layout Creek Trail (5,4 km) en de pittige Upper Layout Creek Trail (3 km). Ook Hillsboro (1,6 - 4,9 km) en de Barry's Island Trail (6,4 km) zijn de moeite waard. Je kunt terecht in het bezoekerscentrum in Lovell voor meer informatie over activiteiten en wandelroutes.

Bighorn Canyon, Wyoming

Feiten

Staat Wyoming
County Park
Oppervlakte 24,7 km²
Hoogte 1.523 meter
Aantal inwoners 9.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Cody kent een steppeklimaat. Het weer is er erg wisselvallig: met name de temperatuur kan bijzonder snel dalen of stijgen. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur ‘s nachts rond de -10 graden Celsius, terwijl het overdag een paar graden boven nul is. ’s Zomers kan het gemakkelijk richting de 40 graden gaan. De gemiddelde nachttemperatuur is dan 12,6 graden Celsius, terwijl het gemiddelde maximum op 29,4 graden ligt. Het waait bijna altijd in Cody, net zoals in het gehele Bighorn Basin. Er valt weinig neerslag en de stad kent ongeveer driehonderd dagen zon per jaar.

Geschiedenis

Cody is een kleine stad in de buurt van de oostelijke ingang van Yellowstone National Park. Het is een typische ‘resort city’ geworden voor de vele toeristische attracties in de omgeving. Van oudsher was het een echte wildweststad, gesticht in de negentiende eeuw. De inwoners dwepen nog graag met dat wilde imago. De stad is vernoemd naar Buffalo Bill, wiens echte naam William Frederick Cody was. Hij financierde irrigatiesystemen, mijnen en startende ondernemingen van vrienden. Hij was bovendien een van de pioniers van de wildwestshows, die ook tegenwoordig nog een belangrijke rol spelen in de stad. De inwoners van Cody denken dan ook met liefde terug aan deze man en deze tijd, hetgeen te zien is in bijvoorbeeld het Buffalo Bill Historical Center.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan