Jackson, Wyoming

Jackson Wyoming Jackson, gelegen in de Jackson Hole-vallei, is een populaire uitvalsbasis voor bezoeken aan nabijgelegen bezienswaardigheden als Grand Teton National Park, Yellowstone National Park Yellowstone National Park en het National Elk Refuge. Daarnaast is Jackson een geliefde locatie voor wintersporters: in de omgeving liggen namelijk verschillende skiresorts. Op cultureel gebied wordt Jackson vertegenwoordigd door het National Museum of Wildlife Art, het Grand Teton Music Festival en het Center for the Arts.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Town Square: Town Square in Jackson Het hart van Jackson wordt gevormd door de Town Square, dat aan vier kanten gekenmerkt wordt door bogen van hertengeweien. In het midden van het plein bevindt zich een monument voor gevallen soldaten uit de regio. Rondom het plein bevinden zich veel winkels, restaurants en kunstgaleries. In de zomer worden er vaak toneelstukken opgevoerd.

National Museum of Wildlife Art: Elk Refuge bij Jackson Het museum is gevestigd in een bijzonder gebouw, dat geïnspireerd is op de ruïnes van het Slains Castle in het Schotse Aberdeenshire. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over het National Elk Refuge. Het museum beschikt over een collectie van Amerikaanse kunst uit de negentiende en twintigste eeuw, waarbij de nadruk ligt op de ontdekking van West-Amerika door Europese pioniers. Een bijzonder onderdeel van het museum is de Sculpture Trail, dat een ode is aan het mooie landschap.

Meer musea: Jackson Wyoming Het Jackson Hole Historical Society & Museum beschikt over duizenden historische artefacten, foto's, documenten, boeken en andere media. Diverse tentoonstellingen vertellen je meer over de geschiedenis van jagers en vissers in het gebied, de ontwikkeling van wintersport, de lokale kunst, rodeo en films die in de regio opgenomen zijn. Voor kunst van lokale kunstenaars ga je naar het Jackson Hole Center for the Arts. Dit kunstcentrum ligt in het hart van Jackson, je kunt er het hele jaar door voorstellingen bekijken van artiesten en dansgezelschappen.

Grand Teton Music Festival: Jackson Wyoming Elke zomer schallen zeven weken lang de klanken van prominente orkesten door de vallei van Jackson Hole. Sinds 1962 brengen professionele muziekgezelschappen uit het hele land een bezoek aan Jackson en door de jaren heen is het festival uitgegroeid tot een juweeltje op het gebied van klassieke muziek. Naast de zomerperiode vinden in de winter ook diverse concerten plaats in de Walk Festival Hall.

Fall Arts Festival: Jackson Wyoming Het Jackson Hole Fall Arts Festival is een hoog aangeschreven festival dat jaarlijks plaatsvindt in september. Elf dagen lang staat Jackson in het teken van moderne installaties tot traditionele schilderijen. Daarnaast worden je zintuigen geprikkeld door muziek, wijn en culinaire hoogstandjes. In totaal worden er meer dan vijftig evenementen georganiseerd.

Jackson Hole Aerial Tram: Jackson Hole kabelbaan In slechts een kwartiertje brengt de kabelbaan je vanaf Teton Village 1.200 meter omhoog, naar de top van Rendezvous Mountain. Strek je benen op een van de trails of zweef op spectaculaire wijze naar beneden met een paraglide. De kabelbaan ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Jackson aan de Moose-Wilson Road. Rijd voorzichtig in de ochtend- en avondschemer, de kans is dan aanwezig dat je wildlife spot!

Omgeving

National Elk Refuge: Jackson Wyoming Dit reservaat werd in 1912 opgericht om de grootste wapitihertenpopulatie ter wereld beter te kunnen beschermen. Voor je bezoek is een stop bij het bezoekerscentrum aan te raden. In het centrum vind je allerlei informatie over het park en de hertenpopulatie. Verder kun je er ook praktische inlichtingen inwinnen en bijvoorbeeld jacht- en vislicenties aanvragen voor omliggende gebieden. Bij het bezoekerscentrum zijn regelmatig deskundigen te vinden die je helpen wilde dieren zo goed mogelijk in beeld te krijgen met een verrekijker. De wapitiherten zijn voornamelijk tussen oktober en april/mei te zien. In de warmere maanden trekken ze naar hoger gelegen gebieden in bijvoorbeeld Grand Teton en Yellowstone National Parks. Door het Elk Refuge loopt een dirt road.

Yellowstone & Grand Teton National Parks: Jackson Wyoming Op enkele kilometers afstand van Jackson liggen Grand Teton en Yellowstone. In Grand Teton is de steile bergketen (de Teton Range) de grote eye catcher. Yellowstone staat onder andere bekend om de vele hot springs en geisers, waarvan Old Faithful de bekendste is. Een andere bijzonderheid is Yellowstone Lake, een meer dat op een krater  ligt. Yellowstone kent veel bijzondere dieren, waaronder grizzlyberen, wolven, bizons en herten.

Feiten

Staat Wyoming
County Teton
Oppervlakte 8 km²
Hoogte 1.901 meter
Inwoners 8.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!