Jackson, Wyoming

Jackson Wyoming Jackson, gelegen in de Jackson Hole-vallei, is een populaire uitvalsbasis voor bezoeken aan nabijgelegen bezienswaardigheden als Grand Teton National Park, Yellowstone National Park Yellowstone National Park en het National Elk Refuge. Daarnaast is Jackson een geliefde locatie voor wintersporters: in de omgeving liggen namelijk verschillende skiresorts. Op cultureel gebied wordt Jackson vertegenwoordigd door het National Museum of Wildlife Art, het Grand Teton Music Festival en het Center for the Arts.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Jackson Hole Aerial Tram

In slechts een kwartiertje brengt de kabelbaan je vanaf Teton Village 1.200 meter omhoog, naar de top van Rendezvous Mountain. Strek je benen op een van de trails of zweef op spectaculaire wijze naar beneden met een paraglide. De kabelbaan ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Jackson aan de Moose-Wilson Road. Rijd voorzichtig in de ochtend- en avondschemer, de kans is dan aanwezig dat je wildlife spot!

Aerial Tram bij Jackson

Town Square

Het hart van Jackson wordt gevormd door de Town Square, dat aan vier kanten gekenmerkt wordt door bogen van hertengeweien. In het midden van het plein bevindt zich een monument voor gevallen soldaten uit de regio. Rondom het plein bevinden zich veel winkels, restaurants en kunstgaleries. In de zomer worden er vaak toneelstukken opgevoerd.

Town Square in Jackson

National Museum of Wildlife Art

Het museum is gevestigd in een bijzonder gebouw, dat geïnspireerd is op de ruïnes van het Slains Castle in het Schotse Aberdeenshire. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over het National Elk Refuge. Het museum beschikt over een collectie van Amerikaanse kunst uit de negentiende en twintigste eeuw, waarbij de nadruk ligt op de ontdekking van West-Amerika door Europese pioniers. Een bijzonder onderdeel van het museum is de Sculpture Trail, dat een ode is aan het mooie landschap.

Elk Refuge bij Jackson

Raften op de Snake River

Verken de Snake River en reis door de Jackson Hole Valley met een raftvlot. Geniet van het berglandschap om je heen terwijl je samen met de gids peddelt via spannende stroomversnellingen en rustigere stukken. Naast de wat ruigere Whitewater raft kun je ook kiezen voor een ontspannende dobbertocht, de Scenic Float.

Raften bij Jackson

Meer musea

Het Jackson Hole Historical Society & Museum beschikt over duizenden historische artefacten, foto's, documenten, boeken en andere media. Diverse tentoonstellingen vertellen je meer over de geschiedenis van jagers en vissers in het gebied, de ontwikkeling van wintersport, de lokale kunst, rodeo en films die in de regio opgenomen zijn. Voor kunst van lokale kunstenaars ga je naar het Jackson Hole Center for the Arts. Dit kunstcentrum ligt in het hart van Jackson, je kunt er het hele jaar door voorstellingen bekijken van artiesten en dansgezelschappen.

Jackson Wyoming

Grand Teton Music Festival

Elke zomer schallen zeven weken lang de klanken van prominente orkesten door de vallei van Jackson Hole. Sinds 1962 brengen professionele muziekgezelschappen uit het hele land een bezoek aan Jackson en door de jaren heen is het festival uitgegroeid tot een juweeltje op het gebied van klassieke muziek. Naast de zomerperiode vinden in de winter ook diverse concerten plaats in de Walk Festival Hall.

Jackson Wyoming

Fall Arts Festival

Het Jackson Hole Fall Arts Festival is een hoog aangeschreven festival dat jaarlijks plaatsvindt in september. Elf dagen lang staat Jackson in het teken van moderne installaties tot traditionele schilderijen. Daarnaast worden je zintuigen geprikkeld door muziek, wijn en culinaire hoogstandjes. In totaal worden er meer dan vijftig evenementen georganiseerd.

Jackson Wyoming

Omgeving

National Elk Refuge

Dit reservaat werd in 1912 opgericht om de grootste wapitihertenpopulatie ter wereld beter te kunnen beschermen. Voor je bezoek is een stop bij het bezoekerscentrum aan te raden. In het centrum vind je allerlei informatie over het park en de hertenpopulatie. Verder kun je er ook praktische inlichtingen inwinnen en bijvoorbeeld jacht- en vislicenties aanvragen voor omliggende gebieden. Bij het bezoekerscentrum zijn regelmatig deskundigen te vinden die je helpen wilde dieren zo goed mogelijk in beeld te krijgen met een verrekijker. De wapitiherten zijn voornamelijk tussen oktober en april/mei te zien. In de warmere maanden trekken ze naar hoger gelegen gebieden in bijvoorbeeld Grand Teton en Yellowstone National Parks. Door het Elk Refuge loopt een dirt road.

Jackson Wyoming

Yellowstone & Grand Teton National Parks

Op enkele kilometers afstand van Jackson liggen Grand Teton en Yellowstone. In Grand Teton is de steile bergketen (de Teton Range) de grote eye catcher. Yellowstone staat onder andere bekend om de vele hot springs en geisers, waarvan Old Faithful de bekendste is. Een andere bijzonderheid is Yellowstone Lake, een meer dat op een krater  ligt. Yellowstone kent veel bijzondere dieren, waaronder grizzlyberen, wolven, bizons en herten.

Jackson Wyoming

Feiten

Staat Wyoming
County Teton
Oppervlakte 8 km²
Hoogte 1.901 meter
Inwoners 8.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan