New Hazelton, British Columbia

New Hazelton New Hazelton, Hazelton en South Hazelton zijn vernoemd naar de hazelnootbomen die groeien op de rivieroevers. De dorpjes liggen tegen de bergwand van de Mountain of Rolling Rock. Neem eens een kijkje in het 'Ksan Historical Village & Museum, waar een oorspronkelijk Gitksan-dorp is nagebouwd en je diverse traditionele huizen kunt bekijken. De omgeving van New Hazelton is rijk aan dorpen van de First Nations, het is een ideale plaats om totempalen te zien. Hiervoor ga je naar Kispiox; een klein dorp van de First Nations waar je zestien totempalen ziet.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Geschiedenis

Lang voordat de Grand Trunk Railway in 1914 werd aangelegd, was het dorp Hazelton al bewoond. Toen er per trein meer en meer mensen arriveerden, liep het oorspronkelijke dorp leeg: men week uit naar New en South Hazelton. Vandaag de dag is New Hazelton het commerciële stadscentrum, terwijl Hazelton het pioniersdorp is.

New Hazelton

Ksan Historical Village & Museum

Neem eens een kijkje in het 'Ksan Historical Village & Museum in Hazelton, waar een oorspronkelijk Gitksan-dorp is nagebouwd. Bij de samenvloeiing van de rivieren Skeena en Bulkley kun je diverse traditionele huizen van de inheemse bevolking bewonderen. Er is ook een kampeerterrein.

New Hazelton

Kispiox

De omgeving van New Hazelton is rijk aan dorpen van de First Nations, het is een ideale plaats om totempalen te zien. Hiervoor ga je naar Kispiox; een klein dorp van de First Nations waar je zestien totempalen ziet. Het wandelpad ernaartoe begint in Hazelton. Je wandelt langs een organische fruitboerderij waar je met wat geluk heerlijke frambozen kunt eten.

New Hazelton

Catskiën

British Columbia staat bekend om haar catski-mogelijkheden. Deze vorm van begeleid backcountry skiën wordt onder andere uitgeoefend in de omgeving van New Hazelton. Een pistebully (snowcat) brengt je bovenop de berg, waarna je avontuurlijke afdalingen door de poedersneeuw maakt.

New Hazelton
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan