Cow Head, Newfoundland & Labrador

Gros Morne National Park Cow Head Aan de westkust van Newfoundland ligt het plaatsje Cow Head. Het kleine plaatsje is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het Gros Morne National Park, waar het in feite deel van uitmaakt. Ook kun je een mooie wandeling maken naar het uiterste punt: 'The Head'.

Bezienswaardigheden & activiteiten

The Head

Vroeger bestond Cow Head uit een zomer- en een winterzijde. De oude zomerzijde van Cow Head wordt tegenwoordig ‘The Head’ genoemd. Dit is de punt van het schiereiland, dat rust op eeuwenoude rotsformaties. Een wandelpad leidt je langs archeologische opgravingen en een oude vuurtoren. Vanaf The Head heb je een mooi uitzicht op de Long Range Mountains, Cow Head en de Western Brook, dat je met een boot kunt bezoeken.

Cow Head, Newfoundland

Shallow Bay Beach

Dit langgerekte zandstrand aan de Atlantische Oceaan ligt verstopt tussen hoge rotsformaties. Het strand ligt op een paar minuten wandelen buiten Cow Head. De zandduinen langs het strand zijn overblijfselen van de gletsjers die ooit de Long Range Mountains vormden. Je kunt er prachtig wandelen. Kijk goed om je heen of je konijntjes en elanden ziet. Vissersbootjes maken het pittoreske beeld compleet. Met wat geluk zie je een walvis voorbij zwemmen.

Cow Head, Newfoundland

Geschiedenis

De opvallende naamgeving van Cow Head kan worden teruggeleid naar een Franse visser die het 'Tête de Vache' noemde, vanwege een rots die hem aan een koeienkop deed denken. Tot 1960 bestond Cow Head uit twee delen, Summerside en Winterside. De zomerzijde lag op een schiereiland en werd gebruikt als uitvalsdorp voor de vissers. In de winter trokken de meeste bewoners over een smalle landtong terug naar het vasteland. Het huidige Cow Head ligt aan de winterzijde.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan