Port au Choix, Newfoundland & Labrador

Port au Choix Newfoundland Canada Deze 'vishoofdstad' van West-Newfoundland trekt toeristen vanwege het Point au Choix National Historic Site en het nabijgelegen Gros Morne National Park. Bovendien ligt het op de route naar de veerboot, die je naar Labrador brengt. Andere bezienswaardigheden zijn het Pointe Riche Lighthouse en het Heritage Museum.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Port au Choix National Historic Site

Te midden van een ruige kustlijn van kalksteen, bossen en baaien wordt 6000 jaar aan menselijke geschiedenis zichtbaar. Al lang voor de Europese kolonisten Newfoundland verkenden, leefden er inheemse volkeren zoals paleo-eskimo's. Zij joegen op zeehonden voor voedsel, kleding en beschutting. Op het Port au Choix National Historic Site kun je een kijkje nemen bij een oude nederzetting en oorspronkelijke gereedschappen bekijken in het bezoekerscentrum, zoals harpoenen en speren van leisteen. Op het winderige Noordelijke Schiereiland van Newfoundland kun je in de voetsporen van de jagers en verzamelaars treden. Daarvoor zijn verschillende wandelroutes uitgezet.

Newfoundland, Canada

Wandelroutes

Vanuit Port au Choix starten drie leuke wandelroutes. De Dorset Trail (6 km retour) laat je kennismaken met ruige geologie en het bijzondere kalksteen. De route start bij het bezoekerscentrum en voert over een goed onderhouden pad. Je moet een korte klim maken over een trap met 120 treden, maar wordt daarvoor beloond met een panoramisch uitzicht over de oceaan. Onderweg heb je kans om kariboes te zien. De Philip's Garden Trail (2 km retour), ook wel Coastal Trail genoemd, voert je langs een van de oudste Paleo-eskimo nederzettingen van Oost-Canada. Je wandelt over een toegankelijk pad door een bos en hebt mooi uitzicht op de oceaan, waarin regelmatig vissersboten en walvissen te zien zijn. De Point Riche Trail (6 km retour) tot slot brengt je naar een vuurtoren uit 1892. Je wandelt over ruig terrein en maakt een steile klim ter hoogte van Philip's Garden.

Kariboes Newfoundland, Canada

Gros Morne National Park

Een uur en een kwartier rijden ten zuiden van Port au Choix ligt dit natuurpark vol kliffen, fjorden, watervallen, zandstranden en kleine vissersdorpen. Gros Morne National Park staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is vernoemd naar de één na hoogste berg van de Long Range. Populaire activiteiten zijn wandelen, picknicken en boottochten over een van de fjorden. Je kunt het park met je auto of camper bezoeken via de Highways 430 en 431.

Gros Morne National Park
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!