Eastport, Newfoundland & Labrador

Terra Nova National Park, credits Dale Wilson Newfoundland Eastport is een mooi badplaatsje en toegangspoort voor het Eastport Peninsula. Dit schiereiland aan de Kittiwake Coast staat bekend om de vele fijne zandstranden en prachtige kustlijn. Bezoek the Beaches Arts & Heritage Centre voor kunst-exposities en muzikale optredens. Jaarlijkse worden er diverse festivals georganiseerd zoals het 'Literary Festival' en het gezellige accordeon festival. In het voorjaar is een excursie naar de voorbij drijvende ijsbergen langs de kust een absoluut hoogtepunt.

Bezienswaardigheden

Damnable Trails

De Damnable Trails is een wandelnetwerk met 30 kilometer aan prachtige kustwandelingen op alle wandelniveaus. Er zijn gevarieerde tochten over ruig terrein, maar ook over vlakke vlonderpaden en heuvelachtige paadjes langs struiken en poelen. Elk najaar wordt het Damnable Trails festival gehouden waar veel wandelliefhebbers op afkomen voor de 22 kilometer lange adventure tocht.

Newfoundland

Kittiwake Coast

Plan vooral een bezoekje aan de prachtige Kittiwake Coast van het Eastport Peninsula. Volg de scenic route 'Road to the Beaches' en je pikt pittoreske havenplaatsjes, fijne zandstranden en mooie vergezichten mee. Het meest fotogenieke plekje van het schiereiland is de kleine vissersplaats Salvage. Dit is de oudste Europese nederzetting langs dit deel van de kust met scheepswerven, gekleurde schuurtjes en met dobberende vissersbootjes voor de kust.

Newfoundland
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan