Eastport, Newfoundland & Labrador

Terra Nova National Park, credits Dale Wilson Newfoundland Eastport is een mooi badplaatsje en toegangspoort voor het Eastport Peninsula. Dit schiereiland aan de Kittiwake Coast staat bekend om de vele fijne zandstranden en prachtige kustlijn. Bezoek the Beaches Arts & Heritage Centre voor kunst-exposities en muzikale optredens. Jaarlijkse worden er diverse festivals georganiseerd zoals het 'Literary Festival' en het gezellige accordeon festival. In het voorjaar is een excursie naar de voorbij drijvende ijsbergen langs de kust een absoluut hoogtepunt.

Bezienswaardigheden

Damnable Trails

De Damnable Trails is een wandelnetwerk met 30 kilometer aan prachtige kustwandelingen op alle wandelniveaus. Er zijn gevarieerde tochten over ruig terrein, maar ook over vlakke vlonderpaden en heuvelachtige paadjes langs struiken en poelen. Elk najaar wordt het Damnable Trails festival gehouden waar veel wandelliefhebbers op afkomen voor de 22 kilometer lange adventure tocht.

Newfoundland

Kittiwake Coast

Plan vooral een bezoekje aan de prachtige Kittiwake Coast van het Eastport Peninsula. Volg de scenic route 'Road to the Beaches' en je pikt pittoreske havenplaatsjes, fijne zandstranden en mooie vergezichten mee. Het meest fotogenieke plekje van het schiereiland is de kleine vissersplaats Salvage. Dit is de oudste Europese nederzetting langs dit deel van de kust met scheepswerven, gekleurde schuurtjes en met dobberende vissersbootjes voor de kust.

Newfoundland
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!