Trinity, Newfoundland & Labrador

Trinity Newfoundland Trinity is een van de leukste dorpjes op het Bonavista-schiereiland. De vissersplaats heeft een oud centrum met diverse historische panden en ligt op ongeveer een uurtje rijden van Clarenville. Een typisch kenmerk zijn de 'root cellars', traditionele opslagplaatsen in de groene heuvels. In Trinity kun je verschillende tours maken, van walvisexcursies tot kajakken langs kliffen en ijsbergen. De piek van het ijsbergseizoen is in mei en juni.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Tours

Vanuit Trinity vertrekken verschillende tours over het water. Ga mee op een walvisexcursie, maak een boottour langs de kleine gemeenschappen aan de ruige kust of kajak langs kliffen en grotten.

Trinity Newfoundland

Iceberg Alley

Trinity en Bonavista zijn deel van de Iceberg Alley. Dit is een deel van de oceaan waar in de lente en vroege zomer veel ijsbergen voorbij drijven. Heel veel ijsbergen zijn gewoon vanaf het land zichtbaar. Ook zijn er tours die je dichter bij de giganten brengen, per boot of bijvoorbeeld per kajak. De grootste kans op ijsbergen is in mei en juni. Maar bedenk altijd dat geen enkel seizoen hetzelfde is en dat het nooit gegarandeerd is dat je daadwerkelijk ijsbergen ziet.

Ijsberg Newfoundland

Wandelen

Het Bonavista Peninsula is een paradijs voor wandelaars. Wandelroutes die je vanuit Trinity kunt doen zijn de Upper Hill Gun Trail (45 minuten tot een uur) en de Skerwink Trail (2,5 uur). Bezoek de Artisan Inn voor uitgebreide informatie over wandelroutes. De Hill Gun Trail voert je naar de top van Gun Hill, waar je een mooi uitzicht over de omgeving hebt. De beste tijd om deze trail te lopen is het zogenaamde 'golden hour', wanneer de zon langzaam ondergaat. In de zomer staan er veel bloemen in bloei en in de herfst pluk je de lekkerste blauwe bessen. Op de heuvels worden vaak elanden gespot. De Skerwink Trail begint even buiten Trinity en is een route van 5,3 kilometer langs de kust. De wandelroute is bezaaid met uitzichtpunten, waar het soms voelt alsof je aan het einde van de wereld staat. Vanaf deze route kun je elanden, vossen, adelaars, walvissen en ijsbergen zien.

Trinity Bonavista Peninsula Newfoundland

Dungeon Provincial Park

Voor wie zin heeft in een avontuurlijk dagje uit is het Dungeon Provincial Park leuk om te bezoeken. Je rijdt er in een klein uur naartoe en kunt hier met de auto langs de kliffen toeren of uitstappen om langs de wilde oceaan te struinen. Vanuit Dungeon Provincial Park, dat op het uiterste puntje van het schiereiland ligt, heb je goed uitzicht op de vuurtoren van Bonavista en met een beetje geluk kun je zelfs walvissen zien.

Dungeon Provincial Park, Newfoundland

Route 238 - Puffin Paradise

Volg op weg naar Dungeon Provincial Park Route 238 naar Elliston. Hier vind je de best bereikbare papegaaiduikerskolonie van Newfoundland. Neem in Elliston de Old Road naar Maberly, rijd door het park en langs het zandstrand tot je het stoeltje in de vorm van een papegaaiduiker ziet. Parkeer hier en loop naar de rand van de kliffen om het vogeleiland te zien.

Puffin Paradise Newfoundland
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan