Fogo Island, Newfoundland en Labrador

Fogo Island, Newfoundland Fogo Island, een van de vier hoeken van de aarde, zoals ze zelf zeggen. Bezoek zelf deze hoek met de naam Brimstone Head, een stuk rotsachtig landschap dat uitsteekt in de lucht. Een bijzonder bouwsel op het eiland is Fogo Island Inn, een hotel op hoge palen waarbij traditionele en moderne bouwstijlen door elkaar zijn gebruikt. Strijk met je vingers over de rode verf van de oude visserskamers in Tilting. Dwaal over de verschillende paden op het eiland en vang een glimp op van de grazende kuddes kariboes.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fogo

Ga een eeuw terug in de tijd in de plaats Fogo en beleef het dagelijkse leven van Fogo-kolonisten in Experience Fogo. In 1697 wordt al geschreven over de visserij in Fogo, maar pas in 1720 werd de gemeenschap van Fogo gesticht door Europese vissers. In deze plaats vind je verschillende bezienswaardigheden, zoals Bleak House Museum, Former United Church Cultural Gallery en School House Museum.

Fogo, Fogo Island

Tilting, een National Historic Site

Ben je op zoek naar wat ouds? Bezoek dan het oudste huis van Tilting: Lane House, gebouwd in 1830. Het meest opvallende kenmerk van het huis is de unieke wenteltrap. Het huis is nu een museum, struin rond of maak een tour vanuit het museum, bijvoorbeeld naar Old Post Office. Dit gebouw heeft meerdere functies gehad. In het begin was het een postkantoor, daarna een woonhuis, toen een kruidenierswinkel, een opslagschuur, houtschuur en uiteindelijk een museum. Neem ook zeker een kijkje bij Dwyer Premises, een reeks kustvisserij huizen op schiereiland The Rock.

Tilting, Fogo Island

Joe Batt's Point Walking Trail & Deep Bay Foot Path Trail

Fogo Island biedt jou diverse wandelroutes door het glooiende landschap. Joe Batt's Point Walking Trail (4,6 km) begint bij Etheridge's Point Park, bekijk voor je aan de wandel gaat eerst in het park de voetafdruk van de heks. Joe Batt's brengt je langs een groot beeld van een Reuzenalk, een uitgestorven vogelsoort. Maar ook langs lokale tuinen, zoals Long Art Studio. Een tip van ons: doe goede wandelschoenen aan! Ben je op zoek naar een korte wandelroute, dan is Deep Bay Foot Path Trail iets voor jou! Dit wandelpad van 1 kilometer brengt je naar een prachtig uitkijkpunt. Ook wordt gedurende deze route regelmatig wildlife gespot.

Joe Batt's Point Walking Trail, Fogo Island

Partridgeberry Festival

De inwoners van Fogo Island (en Change Islands) vieren tijdens dit familievriendelijke festival de gift van de herfst. Kunstenaars en ambachtslieden tonen wat ze kunnen met lokale producten, regionaal eten en bakken heerlijke gerechten. Ook geniet je van culturele activiteiten en amusement. Sinds 2008 wordt dit festival elk Canadees Thanksgivingweekend gehouden.

Brimstone Head, Fogo Island
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan