Red Bay, Newfoundland & Labrador

Red Bay, Newfoundland & Labrador Red Bay was ooit thuis voor 's werelds eerste grootschalige productie van walvisolie. Opvallend is dat met deze walvisolie juist de lampen in Europa werden aangestoken. Deze vissersplaats heeft meer titels op zijn naam staan, het is namelijk een van de oudste havens langs de Labrador Straits en onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dwaal rond in de voormalige walvisstad en dompel jezelf onder in het traditionele leven van de Baskische walvisvaarder.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Red Bay National Historic Site

We duiken even kort de geschiedenis in: ongeveer vierhonderd jaar geleden maakten Baskische walvisvaarders een zeer grote walvisvangst in Red Bay, in die tijd de grootste walvishaven ter wereld. Tegenwoordig vind je in Red Bay het oudste scheepswrak (uit 1565) ten noorden van de Caribbean. Ook kun je originele Baskische kunstvoorwerpen en overblijfselen bekijken, inclusief een gerestaureerde chalupa van acht meter hoog!

Red Bay, Newfoundland & Labrador

Saddle Island

Op slechts een korte overtocht met de ferry van Red Bay ligt Saddle Island, onderdeel van Red Bay's UNESCO. Op het eiland vind je restanten van voormalige proeffabrieken en kuiperijen. Wandel de Saddle Island Walking Path (2,3 kilometer) en leer nog meer over de geschiedenis van de walvisvaarders.

Red Bay, Newfoundland & Labrador

Tracey Hill Trail & Boney Shore Trail

Bereid je voor op een goede workout! Beklim de 689 traptreden van Tracey Hill Trail en wordt beloond met prachtige uitzichten over Red Bay en Saddle Island. Een afsplitsing van dit wandelpad is Boney Shore Trail (1 kilometer), waar je langs het strand loopt en op diverse plekken walvisbotten spot. Honderden jaren geleden bewerkten Baskische walvisvaarders de gevangen walvissen namelijk langs deze kustlijn.

Red Bay, Newfoundland & Labrador
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan