Carbonear, Newfoundland & Labrador

Carbonear Het kustplaatsje Carbonear is, samen met buurplaatsen Harbour Grace en Salmon Cove, een prima plek om even te verblijven. Het is een regio met veel geschiedenis. Carbonear Island - een National Historic Site - is bijvoorbeeld de plek waar de Fransen aan land kwamen in 1696. Ze konden de lokale bewoners niet verslaan en de poging strandde bij het eilandje in de haven, dat nu een Historic Site is. Ook pogingen daarna waren vruchteloos. Begin je bezoek bij Historic Harbour Rock Hill voor een mooi uitzicht en oriëntatie op de regio. Hier staan de kanonnen die in de achttiende eeuw de Fransen op afstand hielden.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Carbonear

Het mooie oude centrum heet ook wel Old Carbonear Row of Waterfront Heritage District. Struin hier rond en bezoek het Railway Station Visitor Information Station en de Old Post Office. In het Railway Station Museum vind je meer dan driehonderd jaar geschiedenis: het heeft meerdere tentoonstellingen en (opgegraven) objecten. Het Rorke Museum is van buitenaf een blik waard: het is gehuisvest in een volledig houten gebouw, zoals je ze niet vaak meer ziet in deze provincie. Als je even je benen wilt strekken, loop dan de Southside Railbed Trail, over een deels oude spoorlijn richting Bristol's Hope. Tijdens de regeerperiode van Elizabeth I, werd Bristol's Hope op de kaart gezet door een piraat genaamd Gilbert Pike. Hij kwam hier aan land met Sheila Na Geira, een Ierse prinses die hij in Europa had bevrijd op een Nederlands oorlogsschip. Zij settelden zich samen in de Nieuwe Wereld, waar hun afstammelingen nog steeds wonen. Het is een schattig plaatsje tussen Carbonear en Harbour Grace, met een mooie ligging en dito huizen.

Carbonear

Salmon Cove Sands

In het buurplaatsje Salmon Cove, vind je een hartvormige strand met grijs zand en imposante kliffen. Het wandelpad (twee kilometer) en de rivier bieden vermaak voor de hele familie. Het is een geschikt strand om een middagje lekker te zonnebaden.

Carbonear

Harbour Grace

Bezoek in dit plaatsje het Harbour Grace Heritage District, dat vol staat met negentiende- en twintigste-eeuwse gebouwen, gecentreerd rond een haven. De Pirate's Path Trail (7,2 km) is een wandeling voor redelijk fitte wandelaar. De uitzichten op Conception Bay, de 'sea stacks' en de eilandjes maken het zeker de moeite waard. Liefhebbers van oude voertuigen zitten hier goed. Bekijk het oude vliegtuig Spirit of Harbour Grace, ooit gekocht door een rijke inwoner die het gebruikte voor transport van levensmiddelen en daarna aan de plaats schonk. Een standbeeld van Amelia Earhart staat ernaast. Verder bekijk je in Harbour Grace ook de S.S. Kyle uit 1913, het snelste schip uit de Reid Newfoundland Company’s Alphabet Fleet. Het was de eerste veerboot tussen Newfoundland en de kust van Labrador. Wel goed om te weten: hij ligt midden in het water, precies waar hij gestrand is.

Carbonear
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan