Inuvik, Northwest Territories

inuvik northwest territories Op zomerdagen arriveren veel toeristen via de Dempster Highway in Inuvik, een kleine plaats net boven de Poolcirkel. Karakteristiek zijn de gekleurde huizen en de vele bovengrondse buizen voor watertoevoer en riolering, die wegens de permafrost niet ondergronds aangelegd konden worden. De buizen verbinden bijna alle gebouwen met elkaar, waardoor er in het plaatsje veel kleine bruggen en tunnels zijn. Inuvik ligt aan de Mackenzie-rivier in een regio met honderden meren en stroompjes. Van oudsher is Inuvik de woonplaats van de Inuvialuit, Gwich’in en Metis-volkeren, maar de bevolking van zo'n 3500 mensen telt ook niet-inheemse leden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Western Arctic Regional Visitor Centre

In het Western Arctic Regional Visitor Centre aan Mackenzie Road kun je terecht voor toeristische informatie en tours. Er zijn tentoonstellingen over de flora en fauna van de regio: de Beaufort Delta. Je kunt er zelfs een Arctic Circle Certificate halen!

inuvik, northwest territories

Our Lady of Victory Church & Moskee

Een opvallende, zilveren koepel geeft deze katholieke kerk de bijnaam 'Igloo Church'. De kerk werd gebouwd in 1960 door een groep vrijwilligers. Het is een van de populairste bezienswaardigheden in Inuvik. Tijdens de zomer zijn er rondleidingen mogelijk. Ook staat in Inuvik Noord-Amerika’s meest noordelijk gelegen moskee: de Midnight Sun Mosque. Deze moskee aan Wolverine Road wordt ook wel 'kleine moskee op de toendra' genoemd. Tot de grote verhuizing in 2010 stond het gebouw in Winnipeg, 4000 kilometer verderop!

inuvik northwest territories

Boot Lake

Rondom dit meer is een wandelpad aangelegd, Boot Lake Trail. Je kunt er wandelen of hardlopen en regelmatig stoppen voor een mooi uitzicht over het meer, het stadje en het oostelijke deel van de Mackenzie-rivier. Boot Lake Trail is onderdeel van het Trans Canada Trail-systeem.

Jàk Territorial Park

De uitzichttoren in Jàk Territorial Park, zes kilometer ten zuiden van Inuvik, biedt een goed uitzicht over het subarctische terrein. Je kunt er bovendien kamperen, net als in Happy Valley Territorial Park, dat direct aan Inuvik grenst.

Mackenzie River

Vanuit Inuvik vertrekken boottochten door de prachtige rivierdelta van de Mackenzie River. De Mackenzie River is de tweede langste rivier van Noord-Amerika. De rivier ontspringt in het Great Slave Lake nabij Fort Providence en mondt 1.738 kilometer verderop uit in de Arctische Oceaan.

inuvik northwest territories

Inuvialuit Cultural Centre

Dit bezoekerscentrum geeft je een goed beeld van de cultuur van de Inuvialuit. In het winkeltje kun je traditionele kleding, zeepstenen en geweien kopen.

Great Northern Arts Festival

Sinds 1989 wordt er iedere zomer een groot kunstfestival georganiseerd in Inuvik. Tien dagen lang komen kunstenaars van over de hele poolcirkel bij elkaar. Ruim tachtig artiesten en veertig entertainers vieren de diversiteit van de noordelijke kunst en cultuur. Er zijn veel First Nations, zoals Inuit, Inuvialuit en Gwich’in. Er worden ongeveer vijftienhonderd kunststukken tentoongesteld, en er zijn dans, verhalen en concerten. Kunstenaars laten hun manier van werken zien, bezoekers kunnen vragen stellen en producten kopen.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan