Wolfville, Nova Scotia

Wolfville Nova Scotia Wolfville ligt in Noordwest-Nova Scotia, ter hoogte van het Minas Basin. Het stadshart is downtown Wolfville: drink koffie in een studentencafé, bezoek een van de boetiekjes of neem een kijkje in de smalste haven ter wereld. Tussen eind mei en eind augustus zwermen er vele zwaluwen rond door deze universiteitsstad. Ze bouwen hun nesten in een grote schoorsteenpijp van een voormalige melkfabriek, die is uitgeroepen tot natuurgebied.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fundy Bay: Fundy Bay, Nova Scotia Het Minas Basin waar Wolfville vlak bij ligt, is onderdeel van de Fundy Bay. De Fundy Bay staat bekend om haar enorme getijdenwisseling. De oceaanbaai is 270 kilometer lang en strekt zich uit tussen New Brunswick en Nova Scotia. Bekijk de prachtige kustlijn vanaf Waterfront Park in downtown Wolfville. Dagelijks spoelen honderden miljarden liters zeewater de baai in en uit. Het water kan in korte tijd stijgen tot maar liefst 16 meter hoogte. Een mooi uitzicht op de getijdenwisseling heb je vanaf Cape Split, aan het zuideinde van het Minas Basin.

Wandelen: Blomidon Provincial Park, Nova Scotia Zoals veel plekken op Nova Scotia is ook Wolfville het domein van wandelaars. De wandelpaden rond Wolfville variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Veel routes zijn kort, zoals Acadia’s Woodland Trail door bosland (2,3 km), de Millenium Trail vanaf Wolfville Harbour door Willow Park en Rotary Field (2 km) en de Wolfville’s Rail Trail door Victoria Lane en Cherry Lane (1,8 km). Als je houdt van langere wandelingen, kun je ervoor kiezen om een dagtocht te maken naar Cape Split of in Blomidon Provincial Park. Cape Split (op 20 minuten rijden van Wolfville) herbergt een wandelroute van 16 kilometer waarmee je ongeveer vijf uur zoet bent. In Blomidon Provincial Park (15 minuren rijden van Wolfville) vind je 14 kilometer aan wandelpaden die je prachtig uitzicht over het Minas Basin bieden. 

Evangeline Trail: Minas Basin, Nova Scotia Wolfville ligt bij het begin- of eindpunt van de Evangeline Trail, die Mount Uniacke verbindt met Yarmouth. De route is in totaal 292 kilometer lang en voert langs plaatsen als Windsor, Annapolis Royal en Digby. Onderweg kom je onder meer langs de Annapolis Royal Historic Gardens, Grand-Pré National Historic Site en Fort Anne National Historic Site. De Evangeline Trail werd vernoemd naar het boek 'Evangeline' van Henry Wadsworth Longfellow. 

Grand-Pré National Historic Site: Hier leer je over de Acadiërs (vroege Franse kolonisten) een van de eerste bewoners van Nova Scotia werden. De Acadiërs leefden samen met de inheemse Mi'kmaq. In Grand-Pré leer je over hun pioniersbestaan, tragedies en triomfen. Je gaat terug naar de zeventiende en achttiende eeuw, toen hier een bloeiend Acadisch dorp stond. Het terrein was de inspiratie voor Longfellow's gedicht Evangeline. Dit natuurgebied werd in 2012 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. 

Robie Tufts Nature Centre: In de zomermaanden zie je in Wolfville grote zwermen zwaluwen. Ze bouwen hun nest in de schoorsteen van een voormalige melkfabriek. Tegenwoordig is het geebied beschermd en bekend onder de naam Robie Tufts Nature Centre. Je leert bij het bezoekerscentrum meer over deze vogels en de geschiedenis van de natuurlijke omgeving. Verder kun je hier terecht voor een picknick en het uitzicht op het prachtige Cape Blomidon. In Peace Park bloeien rhododendrons.  

Omgeving

Kentville Bird Sanctuary: Het is vanuit Wolfville ruim twintig minuten rijden naar het Bird Sanctuary in Kentville. In dit wildernisgebied kun je prachtig wandelen en, vooral!, mountainbiken. Het gebied is rijk aan heuvels, rivieren, moerasland, vogelreservaten en mountainbikeobstakels als grotjes, bruggetjes, boomstammen en schansjes. 

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!