Western Shore, Nova Scotia

Western Shore Nova Scotia Aan de Lighthouse Route en de Fishermen's Memorial Highway ligt het plaatsje Western Shore. Anders dan de naam doet vermoeden ligt het plaatsje aan de oostkust van Nova Scotia. Vanuit Western Shore is het ruim een uur rijden naar het centrum van de stad Halifax. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn het historische Lunenburg en Kejimkujik National Park.  

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kejimkujik National Park

Het grootste deel van Kejimkujik National Park ligt op hetzelfde eiland als Western Shore, een kleiner deel ligt langs de Atlantische kust bij Port Joli. Dit grote natuurpark kun je maar voor een klein deel met de auto verkennen. De rest is het terrein van wandelaars en kanovaarders. Begin je bezoek bij het Visitor Reception Centre, geopend van half mei tot eind oktober. Hier beginnen mooie wandelroutes, zoals die naar Mill Falls (2 km retour). Ben je een liefhebber van vogels? Speur dan of je watervogels, gestreepte bosuilen of Noord-Amerikaanse helmspechten ziet. Het wildlife varieert verder van stekelvarkens tot zwarte beren. Smeer je in Kejimkujik goed in; er zijn veel muggen. Het is vanuit Western Shore is het anderhalf uur rijden naar 'Keji'.

Western Shore Nova Scotia

Lighthouse Route

Deze toeristische route loopt langs de zuidkust van Canada en voert je - niet verrassend - langs baaien en verschillende wit-rode vuurtorens. De Lighthouse Route is een van de mooiste wegen van Oost-Canada. Je komt onder andere langs Peggy's Point Lighthouse, een van de meest gefotografeerde vuurtorens van Canada, en Fort Point Lighthouse Park, aan de kust van Liverpool Harbour. 

Lighthouse Nova Scotia
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan