Roberval, Québec

Roberval Quebec Het plaatsje Roberval ligt direct aan de zuidoever van het Lac Saint-Jean. In dit relatief grote binnenmeer mondden verschillende kleine riviertjes uit. Lac Saint-Jean maakt verschillende (water)activiteiten mogelijk, zoals vissen en zwemmen. Wie de omgeving van het meer wil verkennen, kan (een deel van) de Des Bleuets fietsroute volgen, die je in vijftien kilometer langs het meer leidt. Misschien ken je Roberval al van het Traversée Internationale du Lac Saint-Jean: een race in langeafstandszwemmen in open water. Het evenement vindt eind juli plaats en wordt al sinds 1955 jaarlijks georganiseerd. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lac Saint-Jean

Dit meer biedt tal van watersportactiviteiten. Ga bijvoorbeeld vissen of zwemmen. Zwemmen kan via het strand Plage et Pointe-Scott, dat vlak bij het stadscentrum ligt. Aan het strand zijn ook een volleybalterrein, schommels en picknicktafels. Ook kun je een wandeling maken door de haven (Marina de Roberval), die op een centrale plek in het centrum ligt. Kijk naar luxe zeilboten en geniet van het uitzicht.

Roberval Quebec

Wandelen

Een leuke wandelroute door Roberval zelf is het Circuit des Bronzes (de route van het brons). Je loopt dan over boulevard Saint-Joseph, langs verschillende bronzen standbeelden. Maak bijvoorbeeld kennis met Martin Bédard (de vader van het zwemfestijn) en de Mère Saint-Raphaël.

Roberval Quebec

Fietsen

Door Québec loopt de fietsroute 'Veloroute des Bleuets'. Het volledige circuit is 256 kilometer lang, het volgt de prachtige kustlijn en doorkruist verschillende steden, dorpen en stranden. Een deel van de route loopt langs het Lac Saint-Jean, dit gedeelte is ongeveer vijftien kilometer.

Roberval Quebec

Kajakken en hangbruggen

Spreekt deze titel je aan? Ga dan naar Parc Caverne du Trou de la Fee in Desbiens, aan de zuidoever. Hier betreed je hangbruggen ver boven een onstuimige rivier. Je kunt ook de bruisende rivier op in een raft. Erg leuk om hier rond te kijken.  

Trou de la Fee Quebec
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan