Jacques Cartier National Park, Québec

Jacques Cartier National Park Tussen de groene met dennen begroeide bergen van de Laurentiden ligt Jacques Cartier National Park. Het hart van het nationale park is de 550 meter diepe Jacques Cartier-vallei waar de Jacques Cartier-rivier doorheen stroomt. De parkweg (Chemin du Parc-National) volgt de rivier dieper het binnenland in. Tijdens je bezoek aan het park kun je een heel scala aan dieren bewonderen, waaronder elanden, beren, herten, stekelvarkens, kariboes en bevers. Je bereikt de parkweg via Route 175, afslag 182 Chemin du Parc-National. Vanaf de stad Québec is het ongeveer veertig minuten rijden.

Bezienswaardigheden en activiteiten:

Bezoekerscentrum

Bij het bezoekerscentrum is informatie te verkrijgen over alle activiteiten in het park. Ook is er een winkel, een restaurant en zijn er kano’s en kajaks te huur. Op de zomeravonden kun je bij het amfitheater van de Belleau-picknickplaats (nabij het bezoekerscentrum) terecht voor grappige, spannende en leerzame lezingen over het park. De parkrangers vertellen onder meer over de parkgeschiedenis en de dieren en planten.

Visitor Center

Wandelen en fietsen

Jacques Cartier National Park heeft 100 kilometer aan wandelpaden. Een populaire, maar wel moeilijke wandelroute is de Le Loups Trail. Je komt langs twee uitkijkpunten vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op de vallei. De route is 11 kilometer heen en terug, duurt zo’n 3,5 uur en kent een hoogteverschil van 447 meter. De wandelroute La Tourbière is wat makkelijker te behappen. De korte wandeling laat een grote diversiteit aan natuur zien. Je komt langs een moeras, een berkenbos en dennenbomen (2,9 km). Een leuke route langs een beek is de Les Cascades (4 km).

Jacques Cartier uitzicht

Raften, kanoën en kajakken

De Jacques-Cartier River kent veel rustige, kalme stukken, maar ook veel stroomversnellingen. Daarom kun je er zowel kanoën/kajakken als raften. In de zomer rijden er dagelijks shuttlebussen vanaf het bezoekerscentrum naar plekken waar je het water op kan. Ook alle vaarbenodigdheden kunnen mee in de shuttlebus. Let op! Het is handig om van tevoren te reserveren. Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid het water op. Kano’s en kajaks zijn te huur voor een uur, een halve dag of een volledige dag. Wil je raften? Neem dan deel aan een excursie. De gids leert je manoeuvreren door de stroomversnellingen. Voor een relaxt dagje dobberen op de rustige stukken van de rivier is het ook mogelijk om een rubberen band te huren.

Jacques Cartier National Park, Quebec
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan