Yorkton, Saskatchewan

Yorkton is een prima tussenstop als je onderweg bent door de prairies van Midden-Canada. Bezoek het Saskatchewan Western Development Museum, waar aandacht is voor de eerste pioniers op de uitgestrekte prairie. Als je door de stad wandelt, zie je op verschillende plekken muurschilderingen en gebouwen die zijn aangemerkt als 'heritage building'. Neem een kijkje bij het Yorktown Tower Theatre, Dulmage Farmstead, Hudson's Bay Company Store, St. Paul's Lutheran Church of het Yorkton Court House. Als het je interesse heeft zijn de Back Forty Brewery en het Godfrey Dean Art Centre een bezoekje waard.

Activiteiten & bezienswaardigheden

York Lake Regional Park

Een paar kilometer buiten Yorktown, aan de oostkant van York Lake, ligt dit recreatiepark. Denk aan een golfbaan, sportvelden en de kano-/kajakclub. Bij Kin Point kun je typisch Canadese dingen doen tussen de locals, zoals barbecueën, picknicken, zwemmen en hoefijzerwerpen.

Good Spirit Lake Provincial Park

Een halfuur rijden ten noordwesten van Yorkton is Good Spirit Lake een mooie stop: het heeft mooie zandstranden en duinen. De stranden worden wel eens geschaard onder Canada's mooiste zandstranden. Neem een duik en bewandel de duinen bij de Dune Discovery Interpretive Trail.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!