Yorkton, Saskatchewan

Yorkton is een prima tussenstop als je onderweg bent door de prairies van Midden-Canada. Bezoek het Saskatchewan Western Development Museum, waar aandacht is voor de eerste pioniers op de uitgestrekte prairie. Als je door de stad wandelt, zie je op verschillende plekken muurschilderingen en gebouwen die zijn aangemerkt als 'heritage building'. Neem een kijkje bij het Yorktown Tower Theatre, Dulmage Farmstead, Hudson's Bay Company Store, St. Paul's Lutheran Church of het Yorkton Court House. Als het je interesse heeft zijn de Back Forty Brewery en het Godfrey Dean Art Centre een bezoekje waard.

Activiteiten & bezienswaardigheden

York Lake Regional Park

Een paar kilometer buiten Yorktown, aan de oostkant van York Lake, ligt dit recreatiepark. Denk aan een golfbaan, sportvelden en de kano-/kajakclub. Bij Kin Point kun je typisch Canadese dingen doen tussen de locals, zoals barbecueën, picknicken, zwemmen en hoefijzerwerpen.

Good Spirit Lake Provincial Park

Een halfuur rijden ten noordwesten van Yorkton is Good Spirit Lake een mooie stop: het heeft mooie zandstranden en duinen. De stranden worden wel eens geschaard onder Canada's mooiste zandstranden. Neem een duik en bewandel de duinen bij de Dune Discovery Interpretive Trail.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan