Valley of Fire Atlatl Rock Campground Stewarts Point, Nevada

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Valley of Fire Atlatl Rock Campground
Campground road, Valley of Fire State Park
Stewarts Point Nevada, 89040
Verenigde Staten

GPS-locatie:
36.41814407, -114.54793466

Telefoonnummer:
+1-702-397-2088

Website:
reservenevada.com/nevadaweb/

E-mailadres:
stparks@parks.nv.gov

Aanvullende informatie:

Camping ligt in het zuidwesten van het park, aan de Campground Road, een zijweg van de Valley of Fire Highway.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Electra
  • Hookup-plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (35)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 35
Kosten per nacht: $ 36 (3)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 11-10-2023 door

De mooiste camping van onze reis. Dankzij de tip hier onder hebben we deze camping van te voren kunnen reserveren. We hadden elektriciteit. het toiletgebouw is een beetje gedateerd, maar het werkte prima. Op deze plek heb je een erg mooie uitzichten op de rotsen, je kan vuurtje stoken in de firepit en in het park kan je mooiw wandelingen maken. Een echte aanrader.

Kosten per nacht: $37.5

Bezocht op 10-09-2023 door

Tot nu toe onze mooiste plek op onze rondreis , je staat er heerlijk rustig en je kan kiezen voor hook-up of zonder. Wij hebben voor hook-up gekozen. Wij konden niet vooraf reserveren dus was het spannend of er plek was voor 2 campers ( we zijn nl met 2 campers en 4 personen op rondreis) gelukkig was er plek genoeg en konden we naast elkaar staan. De toiletten en douches zijn er te doen maar verdienen wel een opknapbeurt.De zon ondergang en zo’n opkomst is echt een must! Wat schitterend! Zorg dat je contante dollars bij je hebt want het werkt met en enveloppe waar je het geld in moet doen en in een pilaar moet gooien.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 01-09-2023 door

Sinds 1 september te boeken via https://reservenevada.com/nevadaweb/. De mooiste camping die wij op de reis zijn tegengekomen! Zowel met hook-up als zonder te boeken. Voor eerste of laatste nacht bij een camperreis aan te raden!

Prijs inclusief entree tot Valley of Fire.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 02-05-2023 door

Uitstekende plek om rondreis met camper te beginnen. Rustige toegankelijke weg en fantastische zon opkomst en ondergang in prachtige omgeving

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 08-09-2022 door

Op weg van Las Vegas naar Zion NP hebben we deze campground bezocht. Een hele bijzondere plek om te overnachten. We stonden hooked up (stroom en water) prachtig tegen de rode rotsen die dit park zo kenmerken. Toilet gebouw en douches zijn schoon en netjes. Kosten voldoe je door het geld in een envelope te doen en in de daarvoor bestemde box te deponeren bij de ingang. Wij hebben er 1 nacht gestaan en vinden het een prima plek. Prijs / kwaliteit verhouding uitstekend.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 04-06-2022 door

Camping is niet te boeken. Je komt aan en moet geld in een envelop doen. Zeer mooie plekken met fantastisch uitzicht. Heel veel rust (maar ook erg warm) Voor dit geld een zeer goede plek

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 10-05-2022 door

Prachtige camping met hookup van electr/water (zonder hookup is 10 dollar minder). First come first serve, maar ik begrijp dat in 2023 reserveren mogelijk wordt. Toiletgebouw met douches is ruim en prima voor elkaar. En wat een prachtige zonsondergang! Alsof alles in brand stond (het is niet voor niks Valley of Fire genoemd). We hebben hier ook een kit fox gezien.

Geef duidelijk aan dat de plek gereserveerd is: Wij waren op tijd (11 uur), en moesten het systeem van enveloppe ed nog leren. We deden nog een extra notitie op het paaltje dat we de volgende dag pas weg gingen, maar na bezoek van het prachtige State Park stond een amerikaans gezin op onze plek. Uitgelegd dat het onze plek was en met wat gemor vertrokken ze, en gaven ze ons papiertje weer terug (dat dus nog wel aan het paaltje hing toen ze kwamen).

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 09-05-2022 door

Deze Campground ligt in een schitterende omgeving. Werkt zonder reserveringssysteem dus bij aankomst stop je wat dollars in een envelop en daarmee is de plek van jou. De sites zijn erg ruim opgezet. Wij stonden in het middelste gedeelte van de campground en dus niet beschut tegen de heuvels aan. Die nacht was het storm en onze RV stond pal in de wind. Daar hebben we wel ff last van gehad helaas. Gelukkig kunnen ze wel tegen een stootje en waaien ze niet zomaar om.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 08-09-2019 door

Prachtig camping tussen de rotsen. In de avond een prachtige sterrenhemel en het is er stil. Zeker een aanrader! Prima vanuit Las Vegas aan te rijden.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 25-05-2019 door

zeer leuke camping midden tussen de rotsen. Alle picknick tafels zijn hier ook voorzien van een afdakje om te beschermen tegen de hitte want de zon kan hier wel serieus branden :) camping werkt op het systeem van first come first serve met de gekende envelopjes.

Bezocht op 24-04-2019 door

Prachtige natuurcamping in Valley of Fire SP. Plekken zijn first-come first-serve. Wij kwamen om 18:00 uur en hadden het laatste plekje. Plekken hebben firepit en picknicktafel. Sommige plaatsen hebben ook een overdekte plek. Toiletgebouw is netjes en heeft douchegelegenheid. Sommige plekken hebben hookup (meerprijs). Vanaf je plaats heb je een prachtig uitzicht over de rode rotsen.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 08-09-2018 door

Wat een fantastische camping! Op 8 september 2018, na het ophalen van onze RV in Las Vegas zijn we via de Interstate 15 (mooie scenic route door o.a. Lake Mead National Recreation Area National Park) in zo'n twee uur naar deze camping gereden.

Vooraf heb ik veel verhalen gelezen dat de camping al snel vol kon zijn maar toen wij rond 12:30 uur hier aankwamen was er meer dan voldoende plaats. Is er onverhoopt toch geen plek meer vrij en is de RV niet te groot probeer dan de naastgelegen Arch Rock Campground. Is deze ook vol dan is er een kleine drie kwartier verder rijden een overflow terrein genaamd Poverty Flats (aka Snowbird Mesa) waar je gratis, maar zonder verdere voorzieningen kunt staan.

Atlatl Rock Campground kan niet worden gereserveerd (je betaald nog heel romantisch met contact geld die je in een envelopje doet) maar heeft wel hook-up (alleen water en elektra dus). In ons geval wel heel fijn zodat we de airco aan konden zetten al had die het heel zwaar te verduren met deze temperaturen want het was en bleef nog heel lang 42 graden! Zoek vooral goed naar een plaats waar de RV enigszins in de schaduw kan staan.

Elke plek heeft een overdekte plek met een picknickbank en BBQ en heeft schitterend uitzicht over of op het wonderschone Valley of Fire. De toilet/douchegebouwen zijn schoon en zien er prima uit. Hier geen douchegordijnen maar ruime douchehokken met wasbak, bankje en haakjes voor kleding achter een deur.

Wanneer je kiest voor een site met hook-up is het stageld is $30 per dag, inclusief entreefee voor Valley of Fire State Park. Zonder hook-up maar mét de entreefee zijn de kosten $20 per dag.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 17-07-2018 door

Eerste camping na het ophalen van de camper. Prachtige ligging tussen de rode rotsen. Gelukkig schaduw van de berg. Het heet niet voor niets Valley of fire. Eigen overdekte picknick plek bij de ruime plaats met vuurplaats en BBQ. Sanitair was niet heel bijzonder. Wandeling bij de elefant rock is zeer de moeite waard, 45 minuten lopen en klimmen tussen de rotsen. Neem veel water mee, het is er erg warm.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 23-05-2018 door

Ruime plekken midden in de natuur! First come, first serve. Er waren nog twee plekjes vrij om 21.00. Dertig euro is inclusief hook-up en toegang tot het park (10,-). Goede prijs voor een prachtige plek.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 13-05-2018 door

Totaal $20 dollar kwijt aan entree en camperplek. Geen aansluitingen, er is wel hook Up aanwezig. Ook douches aanwezig. Mooie ruime plekken!

Kosten per nacht: $10

Bezocht op 22-04-2018 door

Prachtig gelegen camping in State Park. Rond 13.00 uur kans op vol. Sanitair schoon, maar beperkt. Wel warme douche. Door de ligging voor ons een topper

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 20-09-2017 door

Dit was voor ons de mooiste camping tijdens onze reis. Midden in het park en de faciliteiten zijn erg goed! Hook up aanwezig wat erg fijn is met de hoge temperaturen en heel schoon sanitair!

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 06-09-2017 door

Eerste camping na het ophalen van de camper in Las Vegas. Deze is niet van te voren te reserveren, dus er is niet gegarandeerd plek. Wij kwamen in het donker aan en zijn op de eerste plek gaan staan die vrij was. Je vult gegevens in op een envelop en daar doe je het geld in. Begin september nog erg warm 's avonds en 's nachts. Volgende dag wordt je wakker in een heel mooi landschap en kun je gelukkig (gratis) douchen in het toiletgebouw. Wij kwamen er bij vertrek achter dat er verderop plekken waren waar wel aansluitingen voor stroom waren (10 dollar duurder). Hier in de buurt is ook de camping Arch Rock, die denk ik vergelijkbaar is, maar deze was al gesloten na afloop van het hoogseizoen. Valley of fire is ook een erg leuk park waar je in een halve dag tijd een goede indruk van krijgt.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 31-08-2017 door

Mooie, rustige camping tussen de rode rotsen in de woestijn. Goede keuze als eerste stop na ophalen van de camper in Las Vegas. Nette voorzieningen.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 11-07-2017 door

Prachtige camping, geen schaduw. Water en elektriciteit hook-up, dumpstation verderop. Goede douches en net sanitair. Het is mooi lopen over en tussen de rotsen. Overdag te heet voor hikes. Visitorcentrum zit een half uur verderop en is de moeite waard. Reserveren was niet mogelijk maar ook niet nodig.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 11-07-2017 door

Prachtige camping, geen schaduw. Water en elektriciteit hook-up, dumpstation verderop. Goede douches en net sanitair. Het is mooi lopen over en tussen de rotsen. Overdag te heet voor hikes. Visitorcentrum zit een half uur verderop en is de moeite waard. Reserveren was niet mogelijk maar ook niet nodig.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 28-06-2017 door

Je betaald $10 voor de intree van het park per dag , $10 voor een staanplaats en $10 voor stroom en water. Dit bedrag mag je in 1 X op de camping betalen. Als je bij de intree van het park al $10 hebt betaald hoef je op de camping nog maar $10 of met stroom en water $20 te betalen. Fijne camping en blij met de stroom voor de airco bij temperaturen boven de 40 graden. Wij vonden het een ervaring om in de woestijn te slapen we zijn dan ook 2 nachten gebleven. Genoten van de rode rotsen.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 25-05-2017 door

Voor 30 dollar een prachtige ruime hookup plek tussen de rode rotsen. Voor 10 dollar minder zonder hookup maar met deze temperaturen is de airco wel fijn.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 22-08-2016 door

Plekken met water en stroom voor $20 per nacht, daar komt $10 entree voor het park kwijt. Totaal dus $30. Plekken zonder aansluiting kosten $10 per nacht. Je kon alleen nergens aangeven dat je een plekje had betaald, dus maar wat stoeltjes neergezet, voordat we het park ingingen. Contant betalen via een envelop en het strookje van de entree moet je erbij doen. (Dit kan verwarring geven over de kosten van de camping.) Camping ligt mooi en het park is meer dan de moeite waard. Let op: het visitorcenter sluit al om 16:30 uur.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 04-06-2016 door

prachtige ligging, full hook up. je kan niet reserveren, wie het eerste er is! de wc en douche niet erg fris!

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 14-05-2016 door

Schitterend gelegen campground in het Valley of fire park. Wel prijzig voor een park campground: entree park $10, campground $ 20 en (als je dat wilt) water en electra $ 10 erbij. Maar zoals gezegd ligt erg fraai tegen de rode rotsen aan en de plekken zijn zeer ruim. Net sanitair met douches. De Hooked up plaatsen hebben een picknicktafel met een vast dak erboven en een firepit. Het is er erg warm; er is geen schaduw behalve dan onder de dakjes. Er zijn ongeveer 20 plaatsen met water en electra. Reserveren kan niet, first come first serve dmv envelopjes waar je cash geld in moet doen - zorg dus dat je cash bij je hebt! (20 of 30 dollar dus)

Kosten per nacht: $40

door op 24-08-2015

Camping ligt mooi tegen de rode rotsen, prachtig uitzicht, camping met hookup. Deze kun je niet vantevoren reserveren. Er was geen beheerder aanwezig.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 08-08-2015 door

Camping op een indrukwekkende plaats, in een soort inham tussen hoge rode rotsen. Prachtig uitzicht van op elke plaats. In de zomer erg warm, 's nachts koelt het wat af. Er is elektriciteit- en wateraansluiting en een dumpstation. Ruime douches. Op elke plek een vuurring met BBQ-rooster en een overdekte picknicktafel.  Het is een first-come, first-served camping, maar toen wij er waren in augustus, waren er nog veel plaatsen vrij, waarschijnlijk door de hoge temperaturen overdag.  

door op 05-08-2015

Mooiste plek van onze vakantie. Kleinschalige campground, zeer ruime plekken omgeven door de rode rotsen van Valley of Fire. Grandioos uitzicht. Er zijn een tiental RV plekken met hookups, maar wij stonden op een plek zonder hookup, misschien nog wel mooier. Kom vroeg want het loopt snel vol, first come first server. Betalen dmv envelopje. Er is een toilet/douche gelegenheid maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt.

door op 03-06-2015

Het is een State Park dus weinig voorzieningen, maar er zijn tegenwoordig diverse plekken met electriciteit en water hookup voor $ 10 extra. Prachtig uitzicht en vaak mooi weer.

Kosten per nacht: $20

door op 02-06-2015

Echt de mooiste camping qua ligging van onze reis. Je kampeert echt middenin dit bijzonder mooie park met een formidable uitzicht. Hookup plaatsen zijn beschikbaar. De voorzieningen bestaan uit douces en toiletten. Wij betaalden $30 voor een hook up plek. Dit is incl. $10 voor de entrée van het park. Zonder hook up is 20$.

door op 20-05-2015

Schitterende camping in de valley of fire. Een camping met zelfregistratie. Beperkt aantal hookup plaatsen(30 dollar) en voldoende plaatsen zonder(20 dollar).Camping had een aantal van binnen betonnen sanitair gebouwen welke niet erg fris oogde. Op de douches en toiletten was verder niks aan te merken. Schitterende locatie midden in de valley of fire! Geen drukke weg in de buurt. Prijzen inclusief 10 dollar park fee. Dus voor 10 dollar kun je hier een nacht doorbrengen. Een aanrader!

door op 16-09-2014

Reserveren is niet mogelijk maar wij hadden voldoende keus voor een mooie plek. De camping ligt tussen de rotsen en wij vonden t uitzicht erg mooi! Douches en wc's zijn erg schoon (25ct voor 5 min douchen) en ruim. Campingplaatsen zijn standaard maar het uitzicht maakt dit meer dan goed!

door op 12-07-2013

Voor $10,- meer (basis $ 20,-)krijg je een plek met stroom en water. Zeer fijn op een hete dag, mooie zonsopkomst en geweldig tussen de rotsen.

door op 06-07-2009

De Valley of Fire State Park camping is een absolute aanrader. Dit is de eerste campground binnen het park, komende uit de richting Las Vegas. Beperkt aantal ruime plaatsen voor rv of tent. Geen reservering mogelijk, vol=vol. Uitstekende sanitaire voorzieningen, keuze in de soort hookup. Je eigen plekje tussen de redrocks, vuurtje maken, hiken rotsen beklimmen enz ons bezoek was in april. Toen zeker 5 sterren

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan