The Narrows

The Narrows Zion National Park, Utah 9, Springdale, UT

door Danielle Kool op 08-08-2013

Achter in het park, bij de laatste busstop begint de 2,2 mijl lange River Walk langs de rivier. De River Walk eindigt bij de Narrows, waar de kloof heel smal wordt. Je kunt vanaf hier te voet verder door de rivier. Bij het beginpunt staan vaak allemaal stokken langs de wand, zoek er een uit en neem die mee, want die heb je echt nodig. Je kunt met sport-/wandelschoenen gewoon het water in lopen. Zorg dat het schoenen zijn die goede grip hebben. Het wordt steeds stiller en stiller naarmate je verder weg loopt. Je loopt dezelfde weg weer terug. Bij regenachtig weer moet je bij het bezoekerscentrum informeren naar de kans op overstromingen. In de lente is het water in de Narrows vaak te koud en staat het te hoog om doorheen te lopen. Als je niet wilt dat je eigen wandelschoenen nat worden, huur dan in een winkel vlak voor de parkingang schoenen/sokken/stokken.


Leuk met pubers Sportief Actief
door Rene en Ciska op 17-08-2022
door s.vanderwaal op 13-08-2022

Het was al erg warm toen wij aan het eind van de dag aan kwamen in Zion. En de volgende dag zou het ruim 40 graden worden. We zijn dus gauw naar de shops gegaan net buiten het park om waterschoenen en stokken te huren om de volgende dag de Narrows te gaan lopen. Zoals vaak in de VS was het niet goedkoop, maar wij vonden het zeer de moeite waard. Het zijn geen gewone waterschoentjes die wij naar het strand aan doen, maar meer waterproof hiking boots. Je krijgt er ook neopreen sokken bij. De schoenen zijn stevig, sluiten hoog om je enkel en hebben hele goede grip. En dat heb je wel nodig als je over de stenen klautert door stroomversnellingen. Wij hebben geen stokken gezien bij het begin van de Narrows, maar het was ook best druk. Wellicht vanwege te temperatuur. En we hadden stokken, dus we hebben er ook niet naar gezocht. Vroeg in de ochtend was het nog redelijk koel tussen de hoge rotswanden. Hoe verder je kwam hoe rustiger het werd. Sommige stukken zijn best diep, maar vaak kon je daar wel omheen lopen. Al is met warm weer er dwars doorheen ook leuk. Ook in Juli moet je informeren naar kans op overstromingen. Want het is het regenseizoen en dan kan er plaatselijk heel veel water naar beneden komen. Dat hebben we zelf ook meegemaakt op weg naar Las Vegas. De dag erna was de kans 'Possible" en daarna zelfs 'Likely'

door Fam. Lakerveld op 21-10-2018

We hebben de River Walk gelopen. Een leuke ervaring, maar het water was ijskoud. Veel mensen zagen we met speciale isolatiesokken en schoenen. Deze waren waarschijnlijk te huur. Het was dan wel prettiger lopen geweest. Eén van onze groep is, vanwege de pijnlijke kou, na 10 minuten alweer terug gegaan, het droge op. De rest van ons gezin ging wel verder, De stokken die mensen hebben achter gelaten aan het beginpunt, zijn heel handig.

door Dennis en Marike op 01-07-2018

Wij waren 2 nachten in Zion en wouden eigenlijk the Narrows en Angels Landing gedaan. Het was erg heet dus daarom kozen we the Narrows. Het water stond laag en het was best druk. Maar het is gewoon een erg leuke ervaring en het wordt steeds mooier. Wij hadden waterschoentjes meegenomen en dan loop je wel echt een stuk lekkerder.

door Marion OB op 08-11-2017

We hadden ons tav het wandelen al behoorlijk ingelezen. De kleinere wandeling die werden aangegeven als ‘niet missen/ aanrader’ hebben we gedaan op onze aankomstdag: Lower/ Upper Emerald en Weeping rock. Maar als je echt van wandelen houdt dan kun je deze beter overslaan. Erg druk belopen, geasfalteerde paden. Echt geen bijzonder eindpunt en afgezet met hekkken maar wel voor kinderen of wanneer je maar weinig wandelt. Aanrader was de Angels Landing. Ook als je hem niet ‘durft’ te lopen, moet je er in ieder geval naar toe lopen. Bij de Landing aangekomen, kun je namelijk verder de east Rim. Wat een prachtige wandeling: veel kleurverschillen, niet meer zo druk en de paden zijn super! Wat een uitzichten. Het is geen rondwandeling dus je moet zelf bekijken wanneer je weer omkeert.

door Yannick Tielen op 09-10-2016

Wat een ervaring hadden wij in Zion. Ons doel was om door de Narrow's te lopen en Angels landing te beklimmen/lopen. Eenmaal in Zion aangekomen kregen wij te maken met regen. Er waren her en der wat waarschuwingen voor flash floods, toch hebben wij besloten om de wandeling door de Narrow's te maken. Gewoon gymen en een regenjasje aan en gaan was ons motto. Het was niet druk bezocht en na 4 bochten waren we zo goed als alleen (4 jongens). De regen zorgde ervoor dat er langs de rotswanden verschillende stromingen ontstonden, dit was super gaaf om te zien. De rivier zelf was niet heel woest of hoog nog op dat moment. Na ongeveer 1,5 uur lopen kwamen we bij een splitsing aan, links vervolgde de rivier zijn weg en rechts was het wat smaller en wilder. Wij hebben voor rechts gekozen(voor de echte avonturiers). Hier begon voor ons een leuke uitdagende wandeling met moeilijke hindernissen. Je komt er kleine watervalletjes(1 tot 4 meter hoog ongeveer) tegen die je via boomstammen of rotsen moet beklimmen. In dit stuk kwam het water wel meerdere keren tot ons middel maarja we waren toch al helemaal doorweekt en wij wilde steeds verder gaan. Uiteindelijk moesten we omkeren toen we bij een waterval aankwamen waarbij het water tot onze schouders kwam en je jezelf met een touw omhoog moest trekken. Wij hebben een super leuke dag gehad en wij doen het graag nog eens over zonder regen. De volgende dag stond Angels landing op het programma maar door de heftige regenval was deze helaas niet toegankelijk. Een goed excuus om snel terug te gaan.

door koen.spriet op 17-08-2016

Als je de Narrows bezoekt en je wil de trail uitstappen tot voorbij Wall street heb je inderdaad stevige waterschoenen nodig. Of je offert een paar sneakers op of je huurt een paar canyon boots met thermische kousjes (gehuurd bij Zion Adventure - ik dacht voor 24$) hierbij krijg je ook een stevige wandel/waterstok. heb je wel nodig als je de ganse trail wil uitstappen. Voorbij Wall street zijn er enkele leuke plaatsen waar je wat jumps (4-6meter) in de rivier kunt doen. een waterdichte zak is misschien ook leuk. Sommige plaatsen zijn enkel door te waden met de rugzak boven het hoofd en water tot aan de oksels. Ik zou slippers echt niet aanraden (in het smalle gedeelte van de canyon geen oevers enkel de rotsige rivierbedding). Ook altijd informeren voor de kans op Flashfloods - weerbericht nakijken voor het meer dat de rivier voedt. aanrader!

door Ellen de Jong op 04-08-2015

Bezoek de Narrows in de middag. Het wordt dan al snel rustig en het water is veel warmer dan in de ochtend. Wij hebben de tocht gelopen op gympen en dat was prima te doen. Wel hadden we van te voren een stevige wandelstok in het bos gezocht. Wandelstokken liggen ook bij de ingang van de wandeling (als je geluk hebt) en zijn te huur in het dorp.

door Daphne Tiemersma op 23-09-2014

Deze trail is erg leuk om te doen! Vergeet niet schoenen aan te trekken die nat mogen worden, want je kan stukken door het water lopen.

door René & Jacqueline op 08-08-2014

Hebben de Narrows ook gelopen. Goede schoenen en een "hiking pole" is echt nodig. Probeer ook zo rond het middag uur in de Narrows te zijn, zodat het zonlicht prachtig naar binnen schijnt. Houd ook goed de tijd in de gaten (je moet ook nog terug) want na elke bocht in de rivier wordt het steeds mooier en "Narrow'er"

door Nel van de Ven op 10-07-2014

Vermeld dit ook in jullie goed verzorgd boek want dit heb je ( onze ervaring) steeds bij of je moet het zelf toegevoegd hebben. Wij dus niet en dat was jammer. Terug gaan, schoenen huren en weer terug kost wel erg veel tijd, voor ons was het een teleurstelling. Graag gelopen door de canyon

door A.A. Schut op 08-07-2014

Een prachtig park, met de auto ga je tussen de mooie kleuren van de bergen door. Een aanrader.

door Jeroen, Chantal, Yoren en Mila op 15-08-2013

Prachtige wandeling in Zion die je niet mag missen.

door Danielle Kool op 08-08-2013

Neem de 8e busstop in het park. Stap hier uit en loop de 2,2miles lange 'Riverside walk' trail. Je komt vervolgens uit bij 'The Narrows'. Bij het beginpunt staan allemaal stokken langs de wand, zoek er een uit en neem die mee, want die heb je echt nodig. Wij zijn met onze sport-/wandelschoenen gewoon het water ingelopen en gaan een flink stuk de canyon in. Het wordt steeds stiller en stiller naarmate je verderweg loopt en de hoge wanden zijn fantastisch! Na een flink eind gelopen te hebben door het water, echt zo gaaf en bijzonder om te doen, kom je uit bij een strandje. Neem hier even pauze en eet wat lekkers, keer vervolgens om en loop terug naar het beginpunt. Zet natuurlijk wel je stok terug tegen de wand voor de volgende bezoeker.

door Daniella Schouwenaars op 03-08-2013

Bij de trail naar de Temple of Sinawava is het belangrijk om waterschoenen bij je te hebben. Je kunt hier nl door de rivier waden om de kloof nog dieper in te lopen. Wij hadden deze niet bij, was erg jammer dat we het niet van tevoren wisten.

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan