Sporten in Canada en Amerika

Amerikanen en Canadezen zijn gek op sport. Vrijwel elke high school of universiteit heeft een of meerdere sportteams die op hoog niveau competitie spelen. Hoewel bijna denkbare sporten gespeeld worden in Amerika en Canada, steken er drie met kop en schouders bovenuit. (IJs)hockey, basketbal en baseball zijn de favorieten. Sportwedstrijden staan hier in Noord-Amerika vaak garant voor entertainmentshows, compleet met cheerleaders en soms huwelijksaanzoeken. Ben je in Canada en houd je van spektakel, schroom dan niet om een wedstrijd te gaan kijken met een gezinsbeker popcorn, een hotdog of een grote beker cola.

  • Baseball
    Baseball, in het Nederlands 'honkbal' genoemd, is een populaire sport in Noord-Amerika. Op een honkbalveld strijden twee teams van negen spelers tegen elkaar. De teams zijn om de beurt in de aanval (de slagpartij) of in de verdediging (de veldpartij).
  • Basketbal
    Basketbal is een van de belangrijkste sporten in Noord-Amerika. De sport werd in de negentiende eeuw bedacht door James Naismith, een Canadese sportcoach die op het Springfield College werkte.
  • Hockey
    De nationale sport van Canada is ijshockey. Vraag een Canadees naar het meest heuglijke (sport)moment in zijn leven en er bestaat een grote kans dat dit over hockey gaat.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 19 mei!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden