Vraag offerte

  Go with the Flow

Tijdens deze camperreis volg je de stroom van de Mississippi-rivier, waarbij je ook de bekendste muzieksteden Nashville, Memphis en New Orleans bezoekt. Duik in het Amerikaanse verleden en ontdek hoe de tijd soms heeft stil gestaan in de plaatsen langs de oevers. Laat je meevoeren met oude en nieuwe muziekstijlen die je onderweg tegenkomt. De camperreis begint in de geboortestad van Prince, Minneapolis en eindigt in New Orleans, de bakermat van de jazzmuziek. Onderweg wijk je kort van de route langs de Mississippi af om de veelzijdige stad Chicago te bezoeken. Deze reis is alleen met campertype C25 of C30 van Cruise America te boeken.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2927 kilometer / 1819 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Minneapolis

Je reis begint in Minneapolis.

Minneapolis vormt samen met het aangrenzende Saint Paul de Twin Cities. Waar Saint Paul veel historische panden telt, is Minneapolis de moderne broer. Minneapolis is de culturele hoofdstad van de Midwest. Bezoek zeker het Minneapolis Institute of Art. De zeer diverse collectie varieert van Amerikaans modernisme tot de Romeinen. Het museum is gratis toegankelijk. Ook First Avenue is een bezoek waard. Op de muren van deze nachtclub prijken namen van sterren als Lenny Kravitz en UB40. First Avenue was het main stage van Prince, die er scenes uit zijn muziekfilm Purple Rain opnam.

Minneapolis, Minnesota

Dag 2. Minneapolis

Je haalt 's middags de camper op in Minneapolis.

Je hebt vandaag de tijd om de omgeving van Minneapolis te verkennen. populair is de 16 meter hoge Minnehaha Falls in het gelijknamige park. Ook leuk is Fort Snelling, een fort waar tijdens de Burgeroorlog vrijwilligers voor de Union werden getraind. Tijdens de Dakota-oorlog van 1862 werden er Dakota-indianen gevangengehouden. Ook een bijzondere ervaring is de Mall of America in buurstad Saint Paul. Naast 550 winkels vind je er ook nog een reusachtig aquarium, LEGO-world, achtbanen en wildwaterbanen. Je kunt er ook trouwen.

Minneapolis, Minnesota

Dag 3. Minneapolis - Dubuque

Afstand: 410 km / 250 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Deze stad is één van de populairste bestemmingen in de staat Iowa door zijn ligging aan de Mississippi-rivier, zijn historische bezienswaardigheden, maar ook door zijn moderne invloeden. Het is tevens de oudste stad van de staat Iowa. Wandel over de Mississippi Riverwalk naar Dubuque Harbour. Dit deel van de stad was ooit een industrieel centrum, maar is inmiddels gemoderniseerd. Geniet op één van de terrassen langs het water van een lokaal gebrouwen drankje of bekijk de vele kunstwerken die langs de route staan. Jaarlijks wisselen de tentoongestelde kunstwerken langs de Riverwalk.

Dubuque

Dag 4. Dubuque - Chicago

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Enorme wolkenkrabbers tekenen de skyline van Chicago. De 442 meter hoge Willis Tower is een van de bekendste. Vanaf het Skydeck (103e verdieping) heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. De 'Windy City' is daarnaast de thuisbasis van de jazz- en bluesmuziek. Bezoek in de zomermaanden zeker een (gratis) concert in Millenium Park. Hier vind je ook veel kunstwerken, waaronder Cloud Gate ('The Bean'), Crown Fountain en BP Bridge.

Chicago, Illinois

Dag 5. Chicago

Chicago is een ware museumstad. Tenminste, wanneer je ten zuiden van Grant Park bent. Bezoek hier zeker het Field Museum of Natural History, met het meest complete Tyrannosaurus Rex-skelet ter wereld. Andere aanraders zijn het Adler Planetarium & Astronomy Museum, het Art Institute of Chicago en het John Hancock Center. Een andere leuke plek is de Navy Pier. Maak hier een sightseeing tour over het water of bekijk een vuurwerkshow boven Lake Michigan op een zwoele zomeravond.

Chicago, Illinois

Dag 6. Chicago - Springfield

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Abraham Lincoln-fans zijn in Springfield, Illinois aan het juiste adres. De oud-president werkte in deze stad tussen 1837 en 1861. Verschillende bezienswaardigheden herinneren aan zijn tijd hier. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het vroegere woonhuis van de president (Lincoln Home) of zijn graf op de Oak Ridge Cemetery. Vergeet tijdens je bezoek niet over de neus van het standbeeld bij de tombe te wrijven: dit zou geluk brengen.

Springfield Illinois

Dag 7. Springfield - Saint Louis

Afstand: 160 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Saint Louis is de grootste stad van de Great Plains en ligt aan de Mississippi-rivier. De stad heeft een rijke cultuur en geschiedenis. In St. Louis werden namelijk veel muzieklegendes groot, onder wie Tina Turner, Chuck Berry en Miles Davis. Van oudsher is Saint Louis ‘The Gateway to the West’, het speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de jonge Verenigde Staten. De 192 meter hoge Gateway Arch, het symbool van de stad, herdenkt deze rol. Wie wil, kan met een trammetje naar de top van de boog!

Saint Louis bezienswaardigheden

Dag 8. Saint Louis - Nashville

Afstand: 510 km / 310 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Nashville is de hoofdstad van de country- en westernmuziek. In de vele tentjes langs Broadway kun je kennismaken met deze Amerikaanse folklore. Broadway maakt deel uit van Music Row, het stadsdeel ten zuidwesten van downtown. Hier vind je honderden muziekbedrijven, voornamelijk gerelateerd aan countrymuziek, gospel en hedendaagse christelijke muziek. Het Ryman Auditorium is Nashvilles belangrijkste concertgebouw.

Nashville Tennessee

Dag 9. Nashville - Memphis

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Bezoek in 'The River City' Mempis ook de Sun Studio, waar grootheden als Elvis Presley, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis hun hits opnamen. Verken hierna het Rock ‘n’ Soul Museum en Graceland. Het landgoed van Elvis Presley biedt een uniek kijkje in het leven van de King of Rock ‘n Roll. Er zijn verschillende tours mogelijk, waarbij je onder andere Elvis’ villa, vliegtuigen, auto’s en zijn laatste rustplaats bezoekt.

Memphis, Tennessee

Dag 10. Memphis

Downtown Memphis is een vierentwintiguurs carnavalszone. Bezoekers doen zich hier tegoed aan oliebol-achtige lekkernijen, biertjes voor onderweg en absorberen oneindige hoeveelheden muziek. Je zult de locals hier niet snel tegenkomen. Wil je iets van de plaatselijke geschiedenis te weten komen, bezoek dan het National Civil Rights Museum. De grote collectie draait om de strijd die de Afro-amerikanen voerden voor gelijke rechten, voornamelijk onder leiding van Martin Luther King. Onder Downtown vind je het Stax Museum of American Soul Music.

Memphis bezienswaardigheden

Dag 11. Memphis - Greenville

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In Greenville vind je een mix van geschiedenis, erfgoed en culturele attracties. Een van de bezienswaardigheden is het Greenville Museum of History, waar je terug gaat tot het eind van de negentiende eeuw. De vruchtbare vallei van de Mississippi-rivier is nog steeds het toneel van raderboten. Het Welcome Center is geheel in deze stijl.

Mississippi

Dag 12. Greenville - Natchez

Afstand: 250 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Natchez is de oudste nederzetting aan de Mississippi-rivier. Hier vind je geen pretparken, industriële kades of extreem toeristische trekpleisters. Maar wel wandelroutes en het historische Downtown. Begin je bezoek bij het Natchez Visitor Center, waar je plattegronden en brochures over activiteiten in de omgeving kunt ophalen. Maak vervolgens een wandeling langs de weidse waterkant, volg een wandelroute door het historische Downtown of huur een fiets. Ook leuk: Vaar met een raderboot over de Mississippi! Er is genoeg te beleven.

Natchez Mississippi

Dag 13. Natchez

In Natchez vindt je een aantal gerestaureerde plantagewoningen die een bezoek meer dan waard zijn. Je vindt er onder andere oude kostuums en meubelen die een kijkje geven in het verleden van deze omgeving. Voorbeelden hiervan zijn Magnolia Hall, Stanton Hall en Dunleith Plantation. Natchez is ook het startpunt van de Natchez Trace Parkway, een 710 kilometer lange route die een goede indruk geeft van de Amerikaanse Geschiedenis.

Natchez Mississippi

Dag 14. Natchez - New Orleans

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

New Orleans ('The Big Easy') is een stad met vele gezichten. Zo is het de bakermat van de jazz, heeft het een multicultureel en tolerant karakter, zijn er veel plantagehuizen uit vroegere tijden en vind je er veel achttiende- en negentiende-eeuwse architectuur. De oudste en bekendste wijk is French Quarter, met een wirwar van gezellige straten met cafés, musea en muziekclubs en typisch Spaanse gebouwen, balkons en pleintjes.

New Orleans, Louisiana

Dag 15. New Orleans

In French Quarter bezoeken veel toeristen Bourbon Street, waar je elk moment van de dag terecht kunt in bars, restaurants en souvenirshops. Jackson Square daarentegen is het historische hart van de wijk. Het mooie park bestaat deels uit een groot plein met historische gebouwen, zoals de St. Louis Cathedral, de Cabildo (waar de Louisiana Purchase getekend werd en tegenwoordig het Louisiana State Museum gevestigd is) en de Presbytere, een museum over Mardi Gras.

New Orleans, Louisiana

Dag 16. New Orleans - Baton Rouge

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Baton Rouge Old Capitol

Dag 17. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2927 kilometer / 1819 mijl
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan