Vraag offerte

  Unspoiled Northwest

Een camperreis door Noordwest-Amerika! Je gaat per camper door Oregon en Washington, kampeert in de ongerepte wildernis, aan ruige kustlijnen en in vulkanische landschappen. Oregon en Washington tellen vele natuurlijke bezienswaardigheden en nationale parken, maar worden lang niet zo druk bezocht als hun zuiderburen. Je start je camperreis in Seattle en bezoekt vervolgens alle hoogtepunten van Noordwest-Amerika.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Seattle

Je reis begint in Seattle.

Welkom in Seattle, de thuishaven van Boeing, de espressomachine en Starbucks. De beroemdste attractie is de 184 meter hoge Space Needle. Bovenin heb je een prachtig uitzicht. Muziekliefhebbers gaan naar het Experience Music Project, waar aandacht is voor Seattles muzieklegendes, onder wie Nirvana en Jimi Hendrix. Geschiedenisliefhebbers gaan mee met een tour door ondergronds Seattle en voor een lekker vers hapje bezoek je Pike Place Market, de oudste boerenmarkt van de VS.

Seattle Experience Music Project

Dag 2. Seattle

Je haalt 's middags de camper op in Seattle.

Als je 's middags de camper ophaalt, kun je 's morgens nog even Seattle in. Je hebt na het ophalen van de camper ruim de tijd om boodschappen te doen en je koffers uit te pakken. Boek een camping die handig ligt ten opzichte van de camperverhuurlocatie en je volgende bestemming, dat scheelt je morgen weer een stuk rijden.

Seattle Space Needle

Dag 3. Seattle - Olympic

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Rijd via Tacoma naar Olympic National Park, dat is de snelste route over land. Olympic bestaat uit verschillende gebieden, die soms ver uit elkaar liggen. Vanuit Seattle kun je het beste eerst naar de noordzijde rijden, om de hoge bergen van Hurricane Ridge, de Sol Duc Valley en het fotogenieke Crescent Lake te bezoeken. De weg naar Hurricane Ridge is steil en bochtig, maar erg mooi: je rijdt dwars door de Olympic Mountains.

Olympic National Park Washington

Dag 4. Olympic

Ga vandaag op pad om de westelijke kant van Olympic te bezoeken. Hier liggen mooie stranden met hoge 'seastacks' in de zee. Rialto Beach en Ruby Beach zijn een bezoek waard. Aan de westkant ligt ook het knalgroene Hoh Rain Forest, een gematigd regenwoud met veel naaldbomen, loofbomen, mossen en varens. Een leuke wandeling is de Hall of Mosses Trail. Neem wel een paraplu of regenjack mee, want het regenwoud is een van de natste plekken op het Amerikaanse vasteland. Er valt jaarlijks zo’n vier meter regen!

Olympic National Park Washington

Dag 5. Olympic National Park - Cannon Beach

Afstand: 410 km / 260 mijl || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Het charmante Cannon Beach is een van de populairste badplaatsen aan de kust van Oregon. De grote publiekstrekkers liggen aan de kust: de glorieuze Haystack Rock, Ecola State Park en de witte zandstranden die zich mijlenver uitstrekken. Vanuit Cannon Beach kun je de Three Capes Scenic Route rijden om een goed beeld te krijgen van de Oregon Coast.

Cannon Beach

Dag 6. Cannon Beach - Newport

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Newport is een klein plaatsje in het noorden van de staat Oregon, aan de monding van de Yaquina-rivier. Het is een van de vele idyllische stadjes aan de kust van Oregon. Je kunt er een bezoek brengen aan het Oregon Coast Aquarium, de Sea Lion Caves of de Historic Old Town. De kust ten zuiden van Newport is heel indrukwekkend.

Newport Oregon

Dag 7. Newport - Coos Bay

Afstand: 160 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Golven, duinen en een niet-aflatende wind: dat is Coos Bay. Wandel door de parken Shore Acres State Park of Cape Arago State Park, die worden omgeven door een ruige kustlijn. Kijk goed of je walvissen of zeeleeuwen ziet. De kust ten noorden van Coos Bay is schitterend. Hier ligt het grootste duingebied van Noord-Amerika.

Coos Bay Oregon

Dag 8. Coos Bay - Crater Lake National Park

Afstand: 310 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Crater Lake is een prachtig blauw meer in een oude vulkaankrater. Je kunt eromheen rijden via de 53 kilometer lange Rim Drive. De oever van Crater Lake bereik je via Cleetwood Trail. In de zomer vertrekken daar rondvaartboten. In het water liggen vulkanische formaties, zoals Wizard Island en Phantom Ship. De zuidkant is het hele jaar door bereikbaar en de West Rim Drive (ingang noordkant) vanaf eind mei of juni. De gehele Rim Drive opent in juli en sluit in oktober of november, wanneer de eerste sneeuw valt.

Crater Lake, Oregon, Wizard Island

Dag 9. Crater Lake National Park - Bend

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Bend ligt aan de Deschutes River, waar dennenbossen en besneeuwde bergtoppen plaatsmaken voor woestijnlandschap. Vooral de omgeving maakt een overnachting in Bend de moeite waard. Een half uur rijden ten zuiden van Bend ligt het vulkanische Newberry National Volcanic Monument. Een half uur ten noorden van de plaats is het ruige Smith Rock State Park een aanrader. Je kunt deze bezienswaardigheden bezoeken op de weg van/naar Bend.

Bend Oregon

Dag 10. Bend - John Day Fossil Beds National Monument

Afstand: 190 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Kleurrijke rotsformaties maken van John Day Fossil Beds een indrukwekkende bezienswaardigheid. Dit nationaal monument vertelt over veertig miljoen jaar aan evolutie van planten, dieren, klimaten en ecosystemen. Het National Monument bestaat uit drie gebieden: Clarno, Painted Hills en Sheep Rock. In de eerste twee gebieden vind je voornamelijk wandelroutes. In Sheep Rock kun je terecht voor het Thomas Condon Paleontology Center, waar je alles leert over fossielen en de planten, ratelslangen, pogonodon en andere bijzondere dieren die hier miljoenen jaren geleden leefden.

John Day Fossil Beds National Monument, Oregon

Dag 11. John Day Fossil Beds National Monument - The Dalles

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In The Dalles startte in de negentiende eeuw de Oregon Trail. Pioniers en handelaren laadden in The Dalles hun vrachten over op vloten om vervolgens de Columbia-rivier af te varen. Bezoek het kleine Fort Dalles Museum en struin door Old Town. Bij The Dalles begint de prachtige Columbia River Gorge, die doorloopt tot aan Portland.

Columbia River Gorge Vista House

Dag 12. The Dalles - Portland

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Neem ruim de tijd om de Columbia River Gorge te ontdekken. Deze rivierkloof strekt zich uit tussen The Dalles en Portland. Aan de panoramische route langs de rivierkloof liggen talloze watervallen en hooggelegen uitzichtpunten. Highlights zijn het uitzicht vanaf Women's Forum Viewpoint over de rivierkloof, de wandeling door de groene Oneonta Gorge en de 186 meter hoge Multnomah Falls.

Portland Pittock Mansion

Dag 13. Portland

The City of Roses. Stumptown. Beervana. Portland heeft veel bijnamen. Naast rozen en bier is de vrijzinnige sfeer kenmerkend voor de stad. Portland is een stad van creatievelingen. Er zijn veel (alternatieve) bands, kunstgalerijen, boetiekjes en winkeltjes die handgemaakte spullen verkopen. Voor een prachtig uitzicht op de stad en Mount Hood bezoek je de Pittock Mansion.

Portland

Dag 14. Portland - Mount St Helens

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Op 18 mei 1980 trof een zware aardbeving de staat Washington. De vulkaan Mount Saint Helens stortte hierdoor in, en barstte uit. Grote hoeveelheden steen, as en ijs vlogen de lucht in; het landschap veranderde voorgoed. Let op! Het Johnston Ridge Observatory is tot waarschijnlijk 2026 gesloten. Hier leer je alles over natuurlijke ontwikkeling van dit gebied. Je hebt er bovendien een ontzagwekkend uitzicht en kunt de Eruption Trail wandelen. Het Johnston Ridge Observatory is geopend van halverwege mei tot en met oktober.

Mount Saint Helens, Washington

Dag 15. Mount St Helens - Mount Rainier National Park

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het hart van Mount Rainier National Park is de 4.392 meter hoge vulkaan Mount Rainier. Hoewel hij al 150 jaar niet is uitgebarsten, verraden rookpluimen dat hij nog niet is uitgedoofd. Het centrum van het park heet 'Paradise'. Hier zijn uitgestrekte weides met wilde bloemen, ruisende watervallen en rivierkloven, met zicht op de reus Mount Rainier. Vanuit de westingang is Paradise altijd bereikbaar. Het parkdeel Sunrise is alleen bereikbaar van juli/begin augustus tot eind september/begin oktober.

Camperreizigers opgelet!

  • De weg naar Sunrise is niet geschikt voor voertuigen langer dan 25 feet.
  • Campers hoger dan 3,8 meter (12 feet en 6 inches) kunnen niet van Paradise via de Stevens Canyon Road naar Ohanapecosh/Sunrise rijden door een tunnel. Omrijden kan via het zuiden.

Mount Rainier Washington

Dag 16. Mount Rainier National Park

Paradise is het meest bezochte gebied van Mount Rainier National Park. Het centrum van deze parkregio zijn het Henry M. Jackson Visitor Center en de Paradise Inn, gelegen aan de Valley Road, een lus van de doorgaande parkweg. Aan de Valley Road (eenrichtingsweg) starten een paar schitterende wandelingen, die duidelijk maken waarom het gebied Paradise heet. Een van de mooiste wandelingen is de Skyline Trail tot de Myrtle Falls (1,6 km round trip).

Mount Rainier Washington

Dag 17. Mount Rainier National Park - North Cascades National Park

Afstand: 360 km / 230 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Groene bergruggen, besneeuwde toppen, watervallen, meren, toendra's en oerbossen: North Cascades National Park biedt je alle natuurpracht die je je wensen kan. Met wat geluk spot je ook wat wildlife, zoals een wolf of lynx. De hoofdweg is de circa 85 kilometer lange North Cascades Scenic Highway (#20), die langs de Skagit-rivier slingert. Langs de weg vind je verschillende uitkijkpunten en er starten wandelroutes. Houd er rekening mee dat North Cascades een wildernisgebied is en dat de voorzieningen beperkt zijn. De parkweg is geopend van eind april/begin mei t/m eind november.

North Cascades bezienswaardigheden

Dag 18. North Cascades National Park - Seattle

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

In Everett, ten noorden van Seattle, staat de Boeing-fabriek. Vliegtuigfanaten kunnen hier een rondleiding volgen en het museum bezoeken. Dichter bij het stadscentrum is de Chihuly Garden and Glass: het grootste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van de glaskunstenaar Dale Chihuly. Alles wat je ziet is van glas; zelfs de trappen zijn handgeblazen.

Boeing-fabriek Seattle

Dag 19. Seattle

Je levert 's ochtends de camper in.

Pioneer Square is het historische centrum van de stad, waar de eerste pioniers zich vestigden. Je vindt er kunstgalerijen, cafés, boekwinkels en een gedeelte van het Klondike Gold Rush National Historical Park. 's Nachts vormt Pioneer Square het bruisende centrum van het uitgaansleven in Seattle. Pike Place Market is ook al zo'n gezellige plek, het is de oudste boerenmarkt van de VS bomvol marktkraampjes, eettentjes en nog veel meer!

Seattle Pike Place Market

Dag 20. Seattle

Je reist terug naar huis.

Discovery Park Seattle

Dag 21. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan