Vraag offerte

  Texas Discovery

Rondreis per camper door Texas, de staat van cowboys, ranches, wild west-taferelen, uitgestrekte landschappen en kloven waar je u tegen zegt. Je camperreis begint in Houston of Dallas. Onderweg bezoek je onder andere de gekke stad Austin, die met trots de slogan 'Keep Austin Weird' draagt. Op weg in het noordwesten van Texas zul je je afvragen of dit 'The way to Amarillo' is. Neem de spuitbus ter hand bij de Cadillac Ranch, wandel door Big Bend National Park en sluit je reis af aan het strand.

GRATIS GEPERSONALISEERD CAMPERROADBOOK
Boek bij ons een camper en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Houston

Je reis begint in Houston.

'Houston, we have a problem' is de quote die het Houston Space Center wereldberoemde maakte. Het Space Center is de populairste bezienswaardigheid van Houston. Naast leerzame tentoonstellingen over zwaartekracht en sterrenstelsels zijn er stoere attracties. Vlieg door de ruimte in een supersonische lift, maak een ontdekkingsreis naar Mars, neem een kijkje in de Control Room die de eerste maanlanding van Neil Armstrong coördineerde en bekijk de Saturn V-raket: de krachtigste raket die ooit vloog.

Houston Texas

Dag 2. Houston

Je haalt 's middags de camper op in Houston.

Voor cultuur bezoek je in Houston het Museum District of het Theater District. Een aanrader voor jong en oud is het Houston Museum of Natural Science, waar je alles ontdekt over de wereld om je heen. Van mineralen, diamanten en scheikunde tot de aardbol en het wildlife dat erop leeft. Ook is er aandacht voor het Oude Egypte en de dinosauriërs (plus een gigagroot skelet!). Op het gigantische IMAX-scherm kun je natuurfilms bekijken in 3D, bijvoorbeeld over oceanen, orkanen of pandaberen. Wil je levende dieren zien? Bezoek dan de nabijgelegen Houston Zoo!

Houston Texas

Dag 3. Houston - Galveston

Afstand: 80 km / 50 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Galveston is een stad aan de Golf van Mexico. Het ligt op een schiereiland, op ongeveer een uur rijden vanaf Houston. In de stad zijn heel wat historische bezienswaardigheden. Het Bishop's Palace is een bouwwerk uit de Victoriaanse tijd. Meer Victoriaanse huizen vind je in de wijk Strand District. Waar het, anders dan de naam doet vermoeden, wemelt van de winkeltjes en restaurants. Voor liefhebbers van de luchtvaart is het Lone Star Flight Museum een aanrader, met een verzameling vliegtuigjes uit de Tweede Wereldoorlog.

Galveston Texas

Dag 4. Galveston - Corpus Christi

Afstand: 410 km / 250 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Corpus Christi, wat in het Latijn 'Lichaam van Christus' betekent, is een van de grootste havensteden van Amerika. In zee voor Corpus Christi liggen langgerekte barrière-eilanden met prachtige zandstranden en duinen: in Mustang Island State Park en Padre Island National Seashore kun je coyotes, tropische vogels en zeeschildpadden spotten. Ook zijn dit perfecte locaties om te zonnebaden, zwemmen, kajakken of SUP-pen.

Corpus Christi Texas

Dag 5. Corpus Christi

In de haven van Corpus Christi ligt het gigantische schip de USS Lexington met de onheilspellende bijnaam 'Blue Ghost'. Het vliegdekschip verdiende zijn sporen tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd op 15 juni 1992 benoemd tot museum. Een groot deel van het schip is opengesteld voor publiek. Op het dek kun je verschillende vliegtuigen bekijken. Leuk weetje: Het schip vormde gedeeltelijk het decor voor de film Pearl Harbour.

Corpus Christi USS Lexington

Dag 6. Corpus Christi - San Antonio

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Spaanse en Mexicaanse invloeden maken San Antonio tot een exotische en kleurrijke stad. San Antonio kent een lange geschiedenis en is een smeltkroes van culturen. Ooit telden de straatnaamborden drie talen: Spaans, Engels en Duits. Proef de sfeer op El Mercado: de grootste Mexicaanse markt buiten Mexico. Struin of vaar daarna langs de gezellige River Walk en strijk neer in een van de gezellige bars of restaurants. Ongeveer een kwartier rijden buiten het centrum liggen historische missieposten die resteren uit de Spaanse overheersing.

San Antonio River Walk

Dag 7. San Antonio - Del Rio

Afstand: 250 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Welkom in Del Rio! Deze stad ligt op een half uurtje rijden van het helderblauwe stuwmeer Lake Amistad, waar je kunt zwemmen, varen of wandelen. Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan Seminole Canyon State Historical Park de moeite waard, hier vind je petroglyfen die ruim 4000 jaar oud zijn. Een andere populaire attractie in Del Rio is de Val Verde Winery; een wijnmakerij waar je een kijkje kunt nemen. Het centrum van Del Rio is klein en heeft Latijns-Amerikaans getinte winkeltjes en restaurants. Del Rio is een populaire bestemming om vogels te spotten.

Del Rio Texas

Dag 8. Del Rio - Big Bend National Park

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Op de grens tussen Amerika en Mexico maakt de Rio Grande-rivier een grote bocht: Big Bend National Park werd daarnaar vernoemd. De omgeving kun je vanaf verschillende wegen bezichtigen, zoals Ross Maxwell Scenic Drive. Volg de weg tot aan de indrukwekkende Santa Elena Canyon. Deze indrukwekkende kloof is ongeveer dertien kilometer lang en 450 meter diep. Geniet van het uitzicht of daal af naar de Terlingua Creek die door de kloof stroomt.

Big Bend National Park

Dag 9. Big Bend National Park

Een tweede prachtige kloof in Big Bend National Park is de Boquillas Canyon. Je kunt hier uitkijken over de kloof of een leuke wandeling maken waarbij je afdaalt naar de rivier. Ook bijzonder is een bezoek aan de ruïnes van spookstadje Terlingua. Plan je wandelingen in de ochtend of namiddag; de temperatuur kan 's middags aardig oplopen

Boquillas Canyon

Dag 10. Big Bend National Park - Midland

Afstand: 370 km / 230 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Midland is een overnachtingsplaats tussen Amarillo en Big Bend National Park. Het gebied, bekend als het Permian Basin, is het centrum voor de olie-industrie. Klinkt weinig aantrekkelijk, maar ook dat is Texas! Een bezoek aan het Permian Basin Petroleum Museum mag eigenlijk niet ontbreken. Je kunt in Midland ook het ouderlijk huis van president George W. Bush bezoeken.

Midland Texas

Dag 11. Midland - Amarillo

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Als je 'the way to Amarillo' hebt gevonden, ben je in het noordwesten van Texas. Amarillo ontstond uit verschillende ranches; de western- en cowboy-cultuur speelt nog altijd een grote rol. Bezoek de fameuze Cadillac Ranch (een verzameling bontgekleurde kunst-Cadillacs) en koop een graffiti-spuitbus om het kunstwerk een persoonlijk tintje te geven. Andere tips zijn het American Quarter Horse Museum en het nabijgelegen Palo Duro Canyon State Park.

Cadillac Ranch bij Amarillo

Dag 12. Amarillo

Ongeveer vijftig kilometer oostwaarts ligt Palo Duro Canyon State Park. Deze 'Grand Canyon van Texas' doorklieft de Panhandle en wordt omringd door grotten, diepe ravijnen en vrijstaande rotspilaren. Hier maak je indrukwekkende foto's en kun je naar hartenlust wandelen.

Amarillo Palo Duro Canyon

Dag 13. Amarillo - Dallas

Afstand: 580 km / 360 mijl || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

De moderne en veelzijdige stad Dallas verrijst uit de glooiende prairie van Noord-Texas. Dallas werd in één klap wereldnieuws toen president John F. Kennedy op 22 november 1963 werd doodgeschoten tijdens een parade over Dealey Plaza. De vermeende schutter bevond zich in de boekenopslag, op de zesde etage. Daar kun je tegenwoordig het Sixth Floor Museum bezoeken: de tentoonstelling leert je alles over het leven, de dood en nalatenschap van JFK. Dealey Plaza behoort tegenwoordig tot een Historic District, hier vind je ook een monument voor de oud-president.

Je kunt overnachten in Dallas of in Fort Worth

Dallas, Texas

Dag 14. Dallas

Ook de Reunion Tower van Dallas is een bezoek waard. Het observatieplatform op 143 meter hoogte biedt je (op heldere dagen) zelfs uitzicht op Fort Worth. Fort Worth is een grote voorstad van Dallas en is zeker een bezoek waard. Tussen de saloons, steakhouses en wild west-winkeltjes in Fort Worth waan je jezelf direct een cowboy. Tweemaal per dag is er een 'cattle drive' en wordt het vee (voornamelijk langhoornkoeien) over Exchange Avenue gedreven. Een Walking of Biking Tour raden wij absoluut aan. Ook zijn er regelmatig rodeo's en Wild West-shows.

Je kunt overnachten in Dallas of in Fort Worth

Dallas, Texas

Dag 15. Dallas - Austin

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Austin is de hoofdstad van de staat Texas en draagt met trots de bijnaam 'Live Music Capital of the World'. Het kloppend hart is Sixth Street, waar je een scala aan clubs, bars en muziektentjes vindt. Een mooie bezienswaardigheid in Austin is het roze granieten Texas State Capitol, het op één na grootste capitoolgebouw van Amerika. Je kunt op eigen gelegenheid door het gebouw wandelen. Als thuishaven van de University of Texas is Austin bovendien een ware studentenstad. Er heerst een alternatieve, liberale en artistieke cultuur. De tekst 'Keep Austin Weird' zul je regelmatig tegenkomen op bumperstickers en t-shirts.

Austin Texas

Dag 16. Austin

De Congress Avenue Bridge in Austin trekt tussen maart en november veel bezoekers. En dat is niet voor niets, want hier huist in die periode een grote populatie guano-vleermuizen. Tijdens zonsondergang verlaten de vleermuizen met honderdduizenden tegelijk de brug, wat een spectaculair schouwspel oplevert. Bezoek ten westen van Austin ook de beroemde Hamilton Pool; een natuurlijke waterbron, omringd door kliffen en een ruisende waterval. Je mag erin zwemmen, maar je bent niet de enige die dit wil: reserveer dus vooraf een tijdslot. Niet gelukt? Niet getreurd, ook in het nabijgelegen Pedernales Falls State Park kun je een duik nemen!

Austin Texas

Dag 17. Austin - Houston

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het culture hart van Houston is het Theater District, dat wordt gedomineerd door Bayou Place. Dit entertainmentcentrum biedt onderdak aan het Bayou Music Center, Hard Rock Cafe en Downtown Aquarium. Als je livemuziek wil horen in Houston, kun je op verschillende plekken terecht. Eclectische, originele muziek van Texaanse singer-songwriters hoor je in Anderson Fair of de muziekwinkel Cactus Music. Voor cocktails en indie bandjes ga je naar Boondocks, The Big Easy biedt juist een podium voor blues en zydeco.

Houston Texas

Dag 18. Houston

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Houston Texas

Dag 19. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Kom naar onze infodag op 28 augustus in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!