Route des Voyageur

Ontdek het kosmopolitische Toronto, aanschouw de grootse Niagarawatervallen en bezoek Ottawa, de hoofdstad van het land. Tijdens deze reis maak je bovendien kennis met de geschiedenis van het Franse deel van Canada. Van het historische, ommuurde Québec City voert de reis naar het schiereiland van Gaspé, waar Jacques Cartier in 1534 Nieuw-Frankrijk stichtte. Ten slotte volg je de St. Lawrence River naar Montréal en eindigt de reis waar hij begon: in Toronto.

GRATIS GEPERSONALISEERD CAMPERROADBOOK
Boek bij ons een camper en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Toronto

Je reis begint in Toronto.

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en heeft fijne parken aan de waterkant. Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kun je kilometers ver kijken. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Toronto Ontario

Dag 2. Toronto

Je haalt 's middags de camper op in Toronto.

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals. Van een heel andere orde zijn het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto Kensington Market

Dag 3. Toronto - Owen Sound

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Owen Sound ligt in de Georgian Bay. Museumliefhebbers bezoeken het historische Grey Roots Museum, Owen Sound Marine & Rail Museum en Billy Bishop Home & Museum (over een Canadese piloot). Voor kunst ga je naar de Tom Thomson Art Gallery; kunstenaar Thomson groeide op in deze regio. In het grote Harrison Park is een uitgebreid netwerk van wandelpaden en een mooie waterval. Bezoek ook de Indian Falls gelegen in het Indian Falls Conservation Area.

Owen Sound Ontario

Dag 4. Owen Sound › › Manitoulin Island

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Dit traject bevat een ferry van Tobermory naar South Baymouth.

Manitoulin Island is een van de eilanden in Lake Huron, een van de vijf Great Lakes. De waterrijke natuur op Manitoulin Island is ongerept en de omgeving nodigt uit tot wandelen. Een populaire route is de Cup and Saucer Trail, die 18 kilometer ten westen van Little Current begint. Wandel door tot de top van de Cup & Saucer Bluff, dit is het hoogste punt van het eiland met een prachtig uitzicht over de Georgian Bay.

Manitoulin Island

Dag 5. Manitoulin Island

Dit traject bevat een ferry van Tobermory naar South Baymouth.

Manitoulin Island is het grootste eiland ter wereld dat in een binnenmeer ligt. Het eiland is vanuit het noorden van Ontario bereikbaar via Highway 6, kom je vanuit het zuiden? Neem dan de veerboot vanaf Tobermory. Geliefd op het natuurrijke Manitoulin Island zijn de Bridal Veil Falls, waar het water over een kalkstenen klif naar beneden stort. Ook leuk: Misery Bay Provincial Park (met vlakke rotsplaten en veel vogels) en een mooie vuurtoren.

Manitoulin Island

Dag 6. Manitoulin Island - Parry Sound

Afstand: 330 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Eilanden, eilanden en nog eens eilanden. Naar schatting liggen er zo’n 30.000 voor de kust van Parry Sound. Het gebied van de 30.000 Island wordt beschouwd als de grootste zoetwater-eilandengroep ter wereld. Er leven meer dan honderd plant- en diersoorten, waaronder unieke reptielen en amfibieën. Ga mee met een rondvaartboot, huur een kajak of maak een rondvlucht boven het prachtige natuurgebied. Ook vanaf de uitkijktoren in Tower Hill Park heb je een mooi uitzicht. Vlak bij het park ligt het West Parry Sound District Museum, met tentoonstellingen over de First Nations, Europese ontdekkingsreizigers en lokale helden.

Parry Sound Ontario

Dag 7. Parry Sound - Algonquin Provincial Park

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Algonquin Provincial Park is het oudste en grootste park van Ontario. Op ruim 7.800 vierkante kilometer kun je genieten van beboste heuvels, moerassen, rivieren en duizenden meren. In Algonquin leven bevers, otters, vossen, wasberen en veel elanden. De toeristische Highway 60 voert je langs verschillende wandelroutes en leuke stopplaatsen, zoals Algonquin Art Centre, Algonquin Visitor Centre en Algonquin Logging Museum. Voor wandelingen en voorzieningen langs de weg heb je een permit nodig.

Algonquin Provincial Park

Dag 8. Algonquin Provincial Park

Algonquin dankt zijn naam aan de Algonquin-indianen die er ooit woonden. Wil je vanaf Highway 60 verder het park in, ga dan te voet of per boot. Langs de parkweg vind je diverse wandelroutes en meren met stranden waar je kano's kunt huren. In Algonquin leven naast elanden en ander wildlife ook wolven. Ze zijn vooral in de zomer goed te horen. De beste tijden om wildlife te spotten zijn ‘s morgens vroeg en ‘s avonds rond zonsondergang. Elanden zie je vooral in mei/juni.

Algonquin

Dag 9. Algonquin Provincial Park - Ottawa

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Ottawa is het politieke hart van Canada. Het statige Parliament Hill, op de zuidoever van de Ottawa-rivier, is de thuishaven van de overheid. Bekijk hier de wisseling van de wacht, die elke morgen om 10:00 plaatsvindt. Parliament Hill ondergaat vanaf 2019 een tien jaar lange renovatie. Het Centre Blok met Peace Tower is al die tijd gesloten. Dwars door Ottawa stroomt het Rideau-kanaal, dat eindigt als dubbele waterval in Rideau Falls Park. Op het kanaal kun je 's zomers varen en 's winters schaatsen.

Ottawa Ontario

Dag 10. Ottawa - Mont-Tremblant

Afstand: 150 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Met een overvloed aan meren en rivieren is het grote Mont-Tremblant National Park een paradijs voor kanoërs. Het oudste nationale park van Québec ligt in de bergen van de Laurentides, met de gelijknamige Mont-Tremblant als hoogste piek. Vanuit de (wintersport)plaats, die ook Mont-Tremblant heet, kun je met een gondelbaan naar boven om te wandelen of van het uitzicht te genieten.

Mont-Tremblant Quebec

Dag 11. Mont-Tremblant

Mont-Tremblant National Park bestaat uit drie delen, waarvan Diable het meest ontwikkeld is. De populairste activiteit is de Via Ferrata du Diable: een wandel- en klimparcours op een rotswand. Via stalen kabels en bruggen ga je naar een hoogte van tweehonderd meter. Je kunt het gebied ook vanaf het water verkennen. Ga mee met een kano- of rafttocht over de Diable-rivier en laat je door de gids informeren over de flora en fauna. Het is ook mogelijk om een kano of kajak te huren en op eigen gelegenheid over de rivier te peddelen. Ga voor meer informatie naar het Centre d’Activités, in de plaats Mont-Tremblant.

Mont-Tremblant Quebec

Dag 12. Mont-Tremblant - Québec City

Afstand: 370 km / 230 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Québec wordt omgeven door een historische stadsmuur, die het meest intact is in het westen van Vieux-Québec (het oude stadscentrum). Vieux-Québec bestaat uit Haute-Ville en Basse-Ville. Bekijk in Haute-Ville ook het Château Frontenac, een kasteelachtig hotel. Wandel over Terrasse Dufferin, een brede boulevard langs de St. Lawrence-rivier. Leuk en opvallend is La Citadelle, een stervormig bastion met een schitterend uitzicht over de stad.

Quebec city

Dag 13. Québec City

Het bekendste park in Québec City is Parc des Champs-de-Bataille. De veldslag die hier in 1759 plaatsvond, wordt herdacht in Musée du Fort. Leuk in Basse-Ville (de benedenstad) is Place-Royale, het oudste en meest Europees ogende stadsdeel. Leer meer hierover in Musée de la Place Royale. In Musée de la Civilisation krijg je een goede indruk van Québec City. Wandel ook zeker langs de restaurants, boetiekjes en kunstnijverheidszaken aan de Rue du Petit-Champlain.

Quebec City

Dag 14. Québec City - Tadoussac

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Walvissen, daar draait het om in Tadoussac. In de wateren komt veel krill voor, dat als voedsel dient voor deze grote zeezoogdieren. Tadoussac is dan ook de perfecte locatie om mee te gaan met een walvisexcursie. De grote zeezoogdieren bevinden zich voornamelijk in het Parc marin du Saguenay – Saint-Laurent. Vanaf de rotsen van Cap-de-Bon-Désir kun je speuren naar walvissen. Een ander uitzichtpunt is Islet Point, te bereiken via de Sentier de la Pointe-de-l’Islet Trail.

Tadoussac bezienswaardigheden

Dag 15. Tadoussac

In het Centre d’Interprétation des Mammifères Marins in Tadoussac leer je meer over walvissen. Hier staat ook een replica van een handelspost uit 1600, een van de vroegste bewijzen van contact tussen indianenstammen en Europese kolonisten. Een ander historisch bouwwerk in Tadoussac is de Petite Chapelle uit 1747, die behoort tot de oudste houten kerken van Noord-Amerika.

Tadoussac bezienswaardigheden

Dag 16. Tadoussac › › Rimouski

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Dit traject bevat een ferry van Les Escoumins naar Trois-Pistoles.

Een leuke attractie in Rimouski is de Site Historique Maritime de la Pointe-au-Père. Bekijk hier de onderzeeër Onondaga en het Empress of Ireland Pavilion, waar de geschiedenis van dit gezonken passagiersschip centraal staat. Ook leuk: Pointe-au-Père Lighthouse, de hoogste vuurtoren in Oost-Canada. Vlak bij Rimouski liggen l’île St. Barnabé, waar je kunt wandelen, picknicken en waar je kans hebt om wildlife tegen te komen, en Canyon des Portes de l’Enfer, een indrukwekkende canyon met metershoge wanden.

Rimouski Quebec

Dag 17. Rimouski - Percé

Afstand: 450 km / 280 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Percé is een van de leukste stadjes op het Gaspé-schiereiland. Beroemd is de Rocher Percé, een vrijstaande kalkstenen rots in het water van maar liefst 88 meter hoog en 475 meter lang. Bij laagtij is de rots toegankelijk via een zandbank. Vlakbij ligt Île Bonaventure, een eiland waar tienduizenden jan-van-genten wonen. De rots en het vogeleiland maken deel uit van het Parc National Île-Bonaventure-et-du-Rocher -Percé. Vanuit Percé kun je op de boot stappen om de rots en het vogeleiland te bekijken. Tourboten leggen aan op Bonaventure-eiland, zodat je de vogels van dichtbij kunt zien. Op het vasteland in Percé is het Discovery Center gevestigd.

Perce Ontario

Dag 18. Percé

Naast de tours naar Île Bonaventure en Rocher Percé behoren walvistours, kreeftvisexcursies, diepzeevissen, zeekajakken en duiken tot de mogelijkheden in Percé. Bovendien kun je goed wandelen rond Percé. De Mont Sainte-Anne en Mont Blanc Trails (een netwerk van verschillende routes) starten in het centrum van Percé en leiden naar mooie uitzichtpunten.

Perce bezienswaardigheden

Dag 19. Percé - Bonaventure

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het Gaspé-schiereiland biedt ruige natuur en is daardoor de perfecte locatie voor buitenactiviteiten. In Bonaventure, aan de zuidkust van Gaspé, kun je kanoën, vissen of meegaan met een rondvaart door de Baie des Chaleurs. Bonaventure zelf staat in het teken van Acadisch erfgoed. In het Musée Acadien du Québec leer bijvoorbeeld je van alles over de Franstalige kolonisten die Acadië stichtten. De Fransen werden in 1755 verjaagd door de Britten, de overgebleven Acadiërs stichtten bij Baie des Chaleurs 'het andere Acadië'. Verwar de plaats Bonaventure trouwens niet met het Bonaventure Island, dat twee uur verderop ligt en bekendstaat om de jan-van-genten die er leven.

Bonaventure bezienswaardigheden

Dag 20. Bonaventure - Riviere-du-Loup

Afstand: 440 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Îles du Bas-Saint-Laurent, een eilandengroep in de rivier, vormt de bekendste attractie van Rivière-du-Loup. Je spot er regelmatig zeehonden, walvissen en witte dolfijnen. Je kunt ter plaatse een walvisexcursie boeken om de dieren dichterbij te bekijken vanaf een Zodiac. Bezoek ook Parc des Chutes, met een dertig meter hoge waterval, en het kleine Parc de la Croix, voor een schitterend uitzicht op Rivière-du-Loup en de rivier. Het nabijgelegen Lac-Témiscouata is een uitstekende plek om te wandelen, fietsen, zwemmen en kajakken.

Riviere-du-Loup Quebec

Dag 21. Riviere-du-Loup - Montreal

Afstand: 430 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Montréal is een van Canada's oudste steden en biedt je, naast een boeiende geschiedenis, ook prachtige architectuur en goede restaurants. In het oude centrum (Vieux-Montréal of Old Town) waan je je even in Frankrijk. Loop langs historische gebouwen, pak een terrasje op Place Jacques-Cartier en bewonder de Basilique Notre-Dame aan Place d’Armes. Vooral het altaar is indrukwekkend: het goud contrasteert prachtig met de blauwe koepel. In de basiliek staat ook een enorm orgel.

Montreal Quebec

Dag 22. Montreal

Een leuke bezienswaardigheid in Montréal is wooncomplex Habitat ‘67, dat veel wegheeft van een blokkendoos. In Ville Souterraine, een verborgen stad onder de straten van Montréal, vind je hotels, restaurants, bioscopen en winkels. Natuurliefhebbers bezoeken het Parc du Mont-Royal of Jean-Drapeau Parc. Dit park ligt op twee eilanden, je vindt er wandelpaden, een strand én een Formule 1-Circuit (Gilles-Villeneuve).

Montreal Quebec

Dag 23. Montreal - Kingston

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Kingston ligt aan Lake Ontario en is populair vanwege boottochten door het labyrint van de Thousand Islands. Leuk zijn Boldt Castle en het eiland ‘Just Room Enough’, met precies één huis. In Kingston zelf zijn historische bouwwerken, zoals de City Hall, St. George’s Cathedral en Bellevue House.

Kingston Ontario

Dag 24. Kingston - Niagara Falls

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Niagara Falls bestaat uit drie watervallen langs de Amerikaans-Canadese grens. Horseshoe Falls, de grootste waterval, ligt in het Canadese Queen Victoria Park. De American Falls en Bridal Veil Falls liggen in Amerika, je kunt ze bewonderen via de Rainbow Bridge. Skylon Tower, Prospect Point en Observation Tower bieden je spetterende uitzichten. Wil je het watergeweld van dichtbij ervaren? Overweeg dan Journey behind the Falls (een lift naar beneden) of Maid of the Mist (een boottocht).

Niagara Falls Ontario

Dag 25. Niagara Falls - Kitchener

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Onder de rook van Toronto, ingeklemd tussen drie van de Grote Meren, bevindt zich een heuvelachtig landbouwgebied met tientallen stadjes en dorpen. Een van de grootste plaatsen is Kitchener, dat een Duits tintje heeft. Ten noorden van Kitchener ligt ‘Mennonite Country’, met St. Jacobs als centrum. Mennonieten zijn een conservatieve groep gelovigen, die moderne invloeden weren. Ze wonen op grote boerderijen rond St. Jacobs en verplaatsen zich nog vaak met paard en wagen. Een boerderij bekijken kan via een tour, in het Mennonite Story Visitor Centre kom je meer te weten over de geschiedenis en het geloof.

Kitchener Ontario

Dag 26. Kitchener - Toronto

Afstand: 110 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Toronto bezienswaardigheden

Dag 27. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

 

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!