6 redenen om Yellowstone National Park te bezoeken

bijgewerkt op vr 22 sep 2023 14:10

Yellowstone is het favoriete nationale park van veel van onze reisadviseurs. De hoogste tijd dus om er een blog aan te wijden. Zes redenen voor een bezoek aan Yellowstone National Park!

1. Geisers

Yellowstone telt de helft van alle geisers op aarde. Old Faithful is het beroemdst en doet zijn naam eer aan: deze geiser barst ongeveer eens in de anderhalf uur uit. Old Faithful is zó betrouwbaar dat je er letterlijk op kunt wachten: hoe laat de volgende uitbarsting is, zie je in het bezoekerscentrum bij het Upper Geyser Basin. Kijk meteen naar de verwachte eruptietijden van de andere grote geisers. Wie weet zie je er twee na elkaar! Tijdens het wandelen door Yellowstone zul je ook regelmatig verrast worden door onaangekondigde erupties van kleinere geisers.

Bezienswaardigheden Yellowstone National Park

2. Hot springs

Heetwaterbronnen zijn er in alle soorten en maten. De grootste is de Grand Prismatic Spring in het Midway Geyser Basin. Hij heeft een diameter van 113 meter en is 37 meter diep. Hoe hij eruitziet, hangt sterk af van het weer. Als het regenachtig en donker is, zijn de kleuren veel minder fel.

Grand Prismatic Spring in Yellowstone Yellowstone Grand Prismatic Spring

Een bron die zich altijd van zijn beste kant laat zien, is de Morning Glory Pool. Andere favorieten van ons zijn de Black Pool (West Thumb Geyser Basin) en Sapphire Pool (Biscuit Basin).

Morning Glory Pool Yellowstone Sapphire Pool Yellowstone Wyoming

3. Zwaveldampen, gassen en modderpotten

Yellowstone is een feest voor al je zintuigen. In het Norris Geyser Basin zul je regelmatig wensen dat je een wasknijper bij je had om op je neus te zetten. Die stinkende zwaveldampen horen er gewoon bij. Om je heen hoor je gepruttel van modderpoelen en stoom dat sissend uit aardspleten ontsnapt. En al wandelend over de vele boardwalks waait er geregeld een warme wind in je gezicht.

Steamboat Geyser Norris Yellowstone Norris Geyser Basin Yellowstone Wyoming

4. Terrassen

Een biertje of wijntje drinken doe je maar bij je hotel of op de campground. De terrassen in Yellowstone mag je namelijk niet betreden! In Mammoth, het noordelijke parkdeel, vind je de Mammoth Terraces. Hier komt travertin aan de oppervlakte, waardoor er kalkstenen terrassen ontstaan. Laat je niet misleiden door plaatjes op internet. Op sommige foto’s lijken de terrassen metershoog, terwijl dat in werkelijkheid wel meevalt. Toch zijn ze het bekijken waard!

Mammoth Hot Springs Yellowstone

5. De Grand Canyon

Of the Yellowstone, welteverstaan. De Yellowstone-rivier baant zich al miljoenen jaren een weg door het geelbruine vulkanisch gesteente en creëert zo een kloof van honderden meters diep. Als bonus zie je de Upper en Lower Yellowstone Falls. Ga naar Artist’s Point voor het mooiste uitzicht. Er zijn meerdere trail die je - al dan niet via steile trappen - naar de top of juist de voet van de watervallen brengen.

Yellowstone Canyon, Artists Point, Wyoming Lower Falls, Yellowstone Wyoming

6. Wildlife

We durven onze handen ervoor in het vuur te steken: in Yellowstone ga je groot(s) wild zien. We durven ook te wedden dat je de eerste bizon vereert met een uitgebreide fotoshoot. Op dat moment weet je nog niet dat je hele kuddes zult spotten. Die soms zonder pardon de weg blokkeren en zorgen voor lange buffalo jams. Ook is de kans groot dat je herten ziet. Elanden, beren en wolven laten zich lastiger fotograferen. Informeer bij de bezoekerscentra naar de beste plekken om wild te spotten. Soms worden er lijstjes bijgehouden met locaties waar er de afgelopen dagen wild is gezien. We geven vast twee plekken weg: ga voor bizons en beren naar Llamar Valley en Hayden Valley. Rond Mammoth houdt zich vaak een kudde herten op. Rond zonsopkomst en zonsondergang is de kans op succes het grootst.

Bizons in Yellowstone NP Grizzlybeer in Yellowstone Wyoming

Yellowstone bezoeken

Yellowstone is lastig te combineren met een reis langs de hoogtepunten van Zuidwest-Amerika, maar het is niet onmogelijk! Deze mooie routevoorbeelden helpen je om je reis langs Yellowstone vorm te geven:

Heb je je reis al geboekt en ligt Yellowstone op je route? Lees dan de gedetailleerde informatie over bezienswaardigheden en activiteiten in Yellowstone. Camperreizigers: op tijd je campings reserveren!

Evenementen en Infodagen

Infodag 9 december 2023

Info & aanmelden


Presentatiedag 20 december 2023

Info & aanmelden


Infodag XL 28 december 2023

Info & aanmelden


Infodag voor gezinnen, 29 december in Zwolle

Info & aanmelden


Infodag 13 januari 2024

Info & aanmelden


Infodag 27 januari 2024

Info & aanmelden


Infodag 10 februari 2024

Info & aanmelden


Infodag 24 februari 2024

Info & aanmelden


Infodag 9 maart 2024

Info & aanmelden


Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan